دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در غرفه معاونت علمی ریاست جمهوری ارائه شد؛

نمایش ۳۰ محصول دانش‌بنیان در نمایشگاه «روایت خدمت»

نمایش ۳۰ محصول دانش‌بنیان در نمایشگاه «روایت خدمت»
30 دستاورد دانش‌بنیان از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در نمایشگاه «روایت خدمت» به مناسبت هفته دولت عرضه شد.
کد خبر : 865586

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایشگاه روایت خدمت همزمان با هفته دولت با هدف معرفی دستاورد‌های دو سال فعالیت دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف در سالن‌های ۸ و ۹ نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا شد. بر اساس آماری که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در اختیار خبرنگار علم و فناوری آنا قرار داده است 30 محصول اساسی ساخته شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته اند.

این دستاوردها را پهپاد کشاورزی، سامانه سیار بازرسی کانتینری کالای پرنفوذ، میکروسکوپ، ونتیلاتور ثابت و همراه، الکتروکاردیوگراف، دستگاه الکتروشوک، شتابدهنده خطی پزشکی، چاپگر زیستی سه بعدی، محیط کشت جنین G ۱ و... شامل می‌شود.

البته که محصولات دیگری مانند بذر هیبرید صیفی‌جات، واکسن اکتیمای واگیردار، واکسن طاعون نشخوارکنندگان، کنتور‌های دیجیتال تکفاز و سه فاز، ترددشمار جاده، ردیاب خودرو، سامانه تماس اضطراری، دیوار سبک بتنی، مدل فضایی برد مدیریت داده و فرمان ماهواره مکعبی، مدل مهندسی پیکوماهواره، برد آموزشی ماهواره مکعبی، مکمل‌های غذایی پرندگان، روغن موتور هواپیما‌های سبک، کاتالسیت‌های اندروترمیک، تفکیک آمونیاک، حذف هیدروژن و ...، دستگاه کروماتوگرافی مایع، واحد نم‌زدایی از پساب، دستگاه دیالیز و ... در این نمایشگاه عرضه شد.

بخشی از این محصولات در ذیل آمده است؛

الکتروکاردیوگراف

الکتروکاردیوگراف، دستگاهی است که به وسیله آن نوار قلب گرفته می‌شود. نوار قلب به پزشک و تیم درمانی کمک می‌کند که درمان‌های لازم را در سریع‌ترین زمان ممکن برای بیماران انجام دهند. الکتروکاردیوگراف دنا ۶۵۰ که توسط فناوران ایرانی یک شرکت دانش بنیان ساخته شده است از ویژگی‌های مثبتی مانند طراحی سبک و کم حجم برای جابجایی آسان، قابلیت شارژ و نگهداری تا هشت ساعت، ذخیره اطلاعات تا صد رکورد و ... برخوردار است.

پای مصنوعی پیشرفته فیبر کربن

طی ۵ تا ۱۰ سال گذشته شاهد تحولات بزرگی در تکنولوژی تولید پا‌ها و اندام‌های مصنوعی بوده‌ایم. در این راستا کامپوزیت‌های فیبر کربن و آلیاژ‌های بسیار سبکی در ساخت اندام‌های جایگزین بدن انسان استفاده شده‌اند. این آلیاژ‌ها و کامپوزیت‌ها ویژگی‌ها و قابلیت‌های متفاوتی را در اندام‌های مصنوعی به وجود می‌آورند.

در حال حاضر یک شرکت دانش بنیان موفق شده است تا پای مصنوعی فیبر کربن را در داخل کشور تولید کند. این محصول از لحاظ کیفیت و خواص با نمونه‌های مشابه خارجی کاملا رقابت می‌نماید و با دارا بودن مجوز فروش در اروپا، در بازار‌های خارجی نیز به فروش میرسد.

محیط کشت جنین G ۱

با وجود تلاش‌های بالینی و آزمایشگاهی و پیشرفت‌هایی که در موفقیت این درمان‌ها ایجاد شده، نرخ بارداری همچنان نسبتا پائین است. در IVF، تخمک‌ها از تخمدان‌های یک زن گرفته شده و در ظرفی حاوی اسپرم شریک زندگی او یا یک اهدا‌کننده اسپرم، در مایعی به نام محیط کشت جنین قرار می‌گیرند.

محققان ایرانی در یک شرکت دانش بنیان موفق شده‌اند تا محیط کشت جنین انسان در آزمایشگاه از مرحله زایگوت تا کلیواژ را تولید کنند. این دستاورد در حوزه درمان ناباروری، می‌تواند شرایط تغذیه و رشد جنین در محیط آزمایشگاه را به منظور انتقال به رحم مادر فراهم کند.

میکروسکوپ رامان

میکروسکوپ رامان یک دستگاه طیف‌سنجی با قابلیت طیف‌گیری از منطقه‌هایی با ابعاد میکرونی است. این سیستم طیف‌سنجی مبتنی بر لیزر است که برای انجام طیف‌سنجی رامان استفاده می‌شود. روش طیف‌سنجی رامان، روشی دقیق برای شناسایی و مشخصه‌یابی طیف وسیعی از مواد است.

یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده است تا این میکروسکوپ را در داخل کشور تولید کند و در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

ونتیلاتور ثابت و همراه

دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور، دستگاهی است که کار تنفس را برای بیمارانی که به‌طور موقت یا دائم دچار مشکلات تنفسی هستند، انجام می‌دهد. با شیوع ویروس کرونا، نیاز به این محصول در دنیا بیش از تولید آن شد و در این برهه فناوران ایرانی در چند شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید این محصول به صورت ثابت و همراه شدند.

در حال حاضر کشور ما علاوه بر تامین نیاز داخلی خود در این زمینه، موفق به صادرات ونتیلاتور به ۵۵ کشور جهان شده است.

دستگاه الکتروشوک

از این دستگاه به منظور احیاء ضربان عضله قلب و کنترل آریتمی‌های تهدیدآمیز مانند فیبریلاسیون بطنی استفاده می‌شود. این دستگاه مجهز به سیستم آنالیز سیگنال ECG بوده و قدرت تشخیص ایست ناگهانی قلب را دارد. دستگاه الکتروشوک تولید شده در یک شرکت دانش بنیان  به بازار عرضه شده است.

شتابدهنده خطی پزشکی

این دستگاه برای پرتودرمانی بیماران سرطانی استفاده می‌شود. با وجود تحریم‌های خارجی در سال‌های اخیر، درمان بیماران بیماران سرطانی در کشور با مشکلات بسیاری روبرو شده بود. در حال حاضر مهندسان و فناوران ایرانی در یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید دستگاه پرتودرمانی شده‌اند.

هزینه تولید این دستگاه، یک سوم خرید آن از خارج کشور است. در حال حاضر این دستگاه در شهرک سلامت اصفهان به بیماران خدمات درمانی ارائه می‌دهد.

پهپاد کشاورزی

پهپاد کشاورزی یک پیشرفت تکنولوژیک مهم در حوزه کشاورزی است. این ابزار می‌تواند به شکل‌های مختلف به بهره‌وری بیشتر و کاهش هدررفت منابع کمک کند. یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است با تولید پهپاد کشاورزی به بهبود فرآوری خاک، مدیریت محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات کمک کند. از این محصول در عملیات سم‌پاشی، بذرپاشی، گرده‌افشانی و مه‌پاشی (جهت جلوگیری از سرمازدگی باغات) استفاده می‌شود.

سامانه سیار بازرسی کانتینری کالای پرنفوذ

امروزه در دنیا علاوه بر تجهیز مرز‌های نظامی، تجهیز مرز‌های اقتصادی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سامانه سیار بازرسی کانتینری کالای پرنفوذ، یک سامانه بازرسی است که مطابق با استاندارد‌های ایمنی پرتو از سازمان انرژی اتمی و سازمان‌های بین المللی ساخته شده است.

در سرعت عبوری ۱۵ کیلومتر بر ثانیه از قابلیت اسکن در کمتر از ۱۵ ثانیه برخوردار است. این دستگاه که به دست مهندسان و فناوران ایرانی ساخته شده است، می‌تواند پاسخگوی نیاز کشور در زمینه کنترل و بازرسی مرز‌های زمینی باشد.

چاپگر زیستی سه بعدی

چاپگر زیستی سه بعدی یا بیوپرینتر وسیله‌ای است که به کمک آن می‌توان با استفاده از جوهر‌های زیستی، ساختار‌هایی مانند بافت زنده بدن ایجاد کرد. به کمک بیوپرینتر‌ها می‌توان بافت‌های انسانی مصنوعی یا حتی یک اندام کامل را تولید کرد. در حال حاضر مهندسان یک شرکت  دانش بنیان موفق شده‌اند تا این دستگاه را با سیستم پنوماتیکی برای اولین بار در ایران تولید کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب