دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر آیینی سنتی؛ بازگشت تعزیه به استان‌ها

رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر آیینی سنتی؛ بازگشت تعزیه به استان‌ها
پوستر جشنواره آیینی سنتی در حالی رونمایی شد که زمان این جشنواره مهرماه و هنرمندان از بازگشت تعزیه به استان‌ها خبر دادند.
کد خبر : 865502

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین رونمایی از پوستر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی سنتی و امضای تفاهمنامه استان‌های مشارکت کننده عصر روز گذشته، پنجم شهریور ماه در سالن جلسات معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی در صحبت‌هایی گفت: جشنواره نمایش‌های ایینی سنتی با همت چهار استان کشور برگزار خواهد شد. قرار است شهرداری در تبلیغات عمومی این دوره از جشنواره کمک کنند و تلویزیون استان‌ها گروه‌های خود را فعال کنند تا جشنواره ماندگاری از آیین سنتی داشته باشیم. یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های تئاتر کشور آیین سنتی ماست.

نظری در پایان افزود: زمان جشنواره مهر ماه است و این رویداد با مبعث رسول اکرم (ص) در یک بازه زمانی است که می‌توانیم از این فرصت برای همدلی و افزایی استفاده کنیم. ما باید از این فرصت بهترین استفاده را داشته باشیم به طوری که جشنواره‌های آیینی سنتی ما به ثبت برسد. همچنین این موضوع اتفاق خوبی است تا جشنواره در استان و مهد خود برگزار شود.

سپس احمد جولایی دبیر جشنواره ایینی سنتی با تشکر از دبیران سال‌های گذشته و هنرمندان گفت: در این جشنواره ما میزبان ۱۰۱۰ نفر میهمان از داخل و خارج از کشور خواهیم بود، ان‌شاءالله شاهد حضور جوانان نیز خواهیم بود. قرار براین است که پیام جشنواره به طور جداگانه برای هر استان درج و چهره‌های هنرمندان استان‌ها نیز معرفی شوند. پوستر جشنواره نیز کاری از مهدی رایگانی است.

سپس هادی مرزبان نیز در صحبت‌هایی گفت: ما بیشتر روی صحنه تئاتر صحبت می‌کنیم و صحبت در نشست برایم متفاوت است. من از ابتدا عاشق تئاتر بودم و همیشه با خود می‌گفتم که تئاتر باید بوی نم باران بدهد. در این سالیانی که کار کردم محال است که ایرانی بودنم را در کارهایم نباشد؛ آرزو دارم جشنواره به خوبی برگزار و ایرانی بودن خود را نشان دهیم.

علی‌اکبر قدوسیان از تعزیه‌خوانان و هنرمندان پیشکسوت ایران نیز اظهار داشت: من سی سال تئاتر کار کردم و تعزیه را در فرهنگسرا‌ها بردم درحالیکه دوره گرد تعزیه وجود نداشت. حقیقت این است که ممکن است آدم‌ها بی ارزش باشند، اما تعزیه بی ارزش نیست. تعزیه است که جشنواره را بزرگ می‌کند. امیدوار هستم تعزیه و هنرمندان آن در این جشنواره به خوبی بدرخشند.

حسینعلی شنوندی از استادان عرصه هنر تئاتر نیز گفت: در ابتدا به اتفاقات امسال خداقوت می‌گویم، امسال سال عجیبی است؛ همیشه می‌‌گفتم که اگر تئاتر ما بخواهد زنده بماند و زندگی کند باید به استان‌ها برگردد. برگشت تعزیه به استان‌ها یکی از ارزشمند‌ترین کار‌ها است و امیدوار هستیم این اتفاق تکرار شود و سرمایه‌های خود را ببیینم.

در ادامه این مراسم تفاهم‌نامه‌ای میان مدیرکل هنر‌های نمایشی و دیگر استان‌ها امضا شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب