هنر خیرهشدن به دوربین/ زندانی شماره P۰۱۱۳۵۸۰۹ چگونه این کار را انجام داد؟
گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «فوقالعاده، خوشتیپ» این توصیفی است که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از عکس بایگانی زندانی شماره P01135809 زندان «فولتون کانتی» شهر «آتلانتا» میدهد.
«دونالد ترامپ» یا همان زندانی شماره P۰۱۱۳۵۸۰۹، فقط ۲۰ دقیقه در زندان «فولتون کانتی» ماند و بعد به قید وثیقه ۲۰۰ هزار دلاری و به شرط اینکه هیچ یک از شاهدان پرونده کیفریاش را تهدید یا ارعاب نکند تا روز محاکمه که هنوز تاریخ دقیقی برای برگزاری آن اعلام نشده، آزاد شد.
اینکه بایدن بهعنوان سکاندار فعلی کاخ سفید و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ از سر تمسخر چنین توصیفی از عکس بایگانی ترامپ ارائه داده یا نظر واقعیاش را گفته است، فرق چندانی در اصل ماجرا نمیکند و اصل ماجرا چیزی نیست مگر اینکه ترامپ را قبل از اینکه با عناوینی، چون رئیس جمهور سابق آمریکا، مجری پیشین تلویزیون یا نامزد فعلی حزب جمهوریخواه در رقابت ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به یاد بیاوریم، بهعنوان یک تاجر میشناسیم.
فقط یک تاجر است که میتواند تلخترین لحظۀ زندگی را به یک رویداد انتخاباتی پولساز تبدیل کند و به رأیدهندگان آمریکایی که هنوز ترامپ را دیوانهوار دوست دارند، بفروشد و این کاری است که او انجام داد.
بازگشت به توئیتر (ایکس)
ترامپ در نخستین لحظات بعد از پیروزی، عکس بایگانی پلیس را بهانهای برای بازگشت به شبکۀ اجتماعی «ایکس» قرار داد که زمانی آن را با نام «توئیتر» میشناختیم. وی که از ژانویه ۲۰۲۱ از دسترسی به توئیتر محروم بود، با انتشار آدرس وبگاه انتخاباتی خود، زیر این پست نوشت: مداخله انتخاباتی، هرگز تسلیم نمیشوم.
اما فقط چند ساعت طول کشید که وبگاه کارزار انتخاباتی ترامپ روند فروش ماگ، تیشرت و سایر اقلامی را که عکس بایگانی نامزد جمهوریخواه روی آن منتشر شده بود، آغاز کند.
در این عکس، ترامپ در مقابل یک پسزمینه خاکستری ملایم و در حالی که چشمانش به لنز خیره شده است، با دوربین روبهرو میشود. او یک کت و شلوار آبی، پیراهن سفید و کراوات قرمز پوشیده، شانههایش کشیده و سرش کمی به سمت دوربین متمایل است. آرم کلانتری هم به صورت دیجیتالی بالای شانۀ راست ترامپ اضافه شده است.
خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» در این باره مینویسد: این تصویری ماندگار است که مدتها بعد از رفتن دونالد ترامپ در کتابهای تاریخ میماند... نارضایتی او قابل لمس است، گویی که از قاب عکس به دشمن خود خیره شده است.
«جان بولتون» که زمانی بهعنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حلقۀ معتمدان ترامپ جا داشت، میگوید که این عکس با هوشمندی به تصویر کشیده شده است.
او میگوید: گمان میکنم که هدف این عکس ارعاب دادستانها و قضات باشد. ترامپ میتوانست لبخند بزند، میتوانست بیآزار جلوه کند، اما ترجیح داد که شبیه یک تبهکار به نظر بیاید.
«اد مر» (Edd Mair) استاد تاریخ معاصر آمریکا در دانشگاه «یورک» میگوید که کارزار انتخاباتی ترامپ واقعاً باور دارد که از این عکس منافع بهمراتب بیشتری عایدش میشود. آدمی مثل ترامپ، حتی عکس بایگانی پلیس را هم میتواند به یک سرمایه سیاسی برای به هیجان آوردن طرفدارانش تبدیل کند.
نظرسنجیها چه میگویند
ترامپ یک روز بعد از برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی نامزدهای جمهوریخواه، خود را به زندان فولتون کانتی معرفی کرد. البته او با این استدلال که با ارقامی افسانهای از رقبای همحزبی جلوتر است، در این مناظره شرکت نکرد.
در آن مناظره، شش نفر از هشت مناظرهکننده تأیید کردند که با وجود همۀ اختلاف نظرها، چنانچه ترامپ از سوی دستگاه قضائی مجرم شناخته شود، باز هم از او حمایت میکنند.
اکنون، نتایج نظرسنجی «رویترز/ایپسوس» که بهتازگی منتشر شده، نشان میدهد که ترامپ با کسب ۵۲ درصد حمایت مردمی، همچنان از همۀ نامزدهای جمهوریخواه صحنه انتخابات محبوبتر است. بعد از او «ران دسانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا با ۱۳ درصد حمایت، در جایگاه دوم قرار دارد.
این نظرسنجی نشان داد که بعد از مناظره و حضور در زندان فولتون کانتی، محبوبیت ترامپ ۵ پله افزایش داشته است.
ترامپ قبل از مناظره هم گفته بود که علیرغم کیفرخواست مطرحشده علیه وی در ۴ پرونده کیفری مجزا و نیز با توجه به پیشتازی بیچونوچرایش از سایر نامزدهای جمهوریخواه، شرکت در این مناظره هیچ جذابیت و سود سیاسی برای وی ندارد؛ موضوعی که به نظر میرسد نتایج آخرین نظرسنجی رویترز/ایپسوس، مهر تأیید بر آن زده است.
انتهای پیام/