بلوغ زیستبوم نوآوری در کشور/ ضرورت حل مسائل اجتماعی توسط محققان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدصادق خیاطیان رئیس شورای سیاستگذاری جایزه نوآوری اجتماعی امروز در نشست نخستین دوره جایزه نوآوری اجتماعی که در محل کارخانه نوآوری برگزار شد، گفت: زمانیکه موضوع دانش بنیانی در کشور مطرح شد، شرکتهای دانش بنیان توانستند به واسطه یک تکنولوژی در راستای حل مسائل صنعتی و اقتصادی کشور به خوبی نقش خود را ایفا کنند.
وی با بیان اینکه محققان کشور توانستند در حوزههای مختلف نفت، گاز، سلامت، پزشکی، فناوری اطلاعات و ... نقش آفرینی کنند، گفت: از آنجایی که مسائل اجتماعی در کشور وجود دارد و محققان به همه حوزهها ورود کردند؛ بنابراین میتوان چنین انگاشت که برای هر یک از مسائل پاسخهای نوآورانهای وجود دارد.
به گفته خیاطیان، نوآوری میتواند به کمک حل مسائل اجتماعی برود؛ این دغدغهای است که چندسال اخیر به آن پرداخته میشود.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه نوآوری اجتماعی ادامه داد: اکنون حل مسائل اجتماعی به واسطه نوآوری به یک گفتمان تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه در راستای حل مسائل اجتماعی «جایزه نوآوری اجتماعی» برگزار میشود، اضافه کرد: باید به فرهنگسازی و توسعه فرهنگمشارکت نوآوری در حوزه اجتماعی کمک کنیم که برگزاری این جایزه میتواند فرصت مغتنمی باشد.
به گفته رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، امروز زیست بوم نوآوری در کشور بالغ شده و اجزای اصلی آن در حوزه قوانین، تنظیمگری و ... شکل گرفته است.
وی درباره حوزه نوآوری اجتماعی گفت: در این حوزه در ابتدای راه هستیم، ولی اعتقاد داریم که برگزاری جایزه نوآوری اجتماعی میتواند این جهت گیری را داشته باشد.
به گفته خیاطیان، جایزه نوآوری اجتماعی نوید این را خواهد داد که ظرف یک تا دوسال آینده به زیست بودم بالغی برسیم که مسائل کشور با همین ابزارهای نوآورانه کاهش یابد و اقتصاد خوبی از این منظر شکل بگیرد.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بسیاری از نوآوریها در حوزه اجتماعی قابلیت اقتصادی دارند؛ برای اینکه این اکوسیستم شکل بگیرد نیاز است بسیج عمومی فعالتر به این موضوع نگاه کنند.
خیاطیان اضافه کرد: از آنجاییکه نهادهای مالی مهم هستند لازم است به این حوزه ورود کنند؛ البته که صندوقهای پژوهش و فناوری تخصصی، نهاد تخصصی نوآوری اجتماعی در کشور فعالیت میکنند؛ اما با این وجود اگر کسانی آمادگی دارند با توجه به گستردگی نوآوری اجتماعی در این حوزه فعالیت کنند از آنها حمایت میکنیم.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: آمادگی داریم در حوزه تأمین مالی و نهادسازی کمک کنیم؛ زیرا با قوانین مختلف و رگولاتوری کنونی کافی نیست.
وی با بیان اینکه ظرفیت تنظیم قوانین و آیین نامههای جدیدی در این حوزه وجود دارد، گفت: فعالان حوزه اجتماعی در شناخت و فرایندها میتوانند به حل مسائل اجتماعی کمک کنند.
خیاطیان با اشاره به جایزه نوآوری اجتماعی گفت: شعار این رویداد جریان بهبود نوآورانه زندگی است؛ امیدواریم آسیب اجتماعی در حوزه سلامت، آموزش مسائل مختلف اجتماعی به واسطه متخصصان، محققان و دانشمندان کشور حل شود.
انتهای پیام/