دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا

فاطمه راکعی: هنر سفارشی نمی‌تواند با افکار عمومی ارتباط برقرار کند/ فعالیت هنرمندان در عرصه محیط زیست ارزشمند است

فاطمه راکعی با اشاره به نقش پررنگ نخبگان و تلاش جمعی آنها برای حفاظت از محیط زیست گفت: «نقش موثر نخبگان در جوامع مختلف به نوع فعالیت‌های آنها در نهادهای مدنی بستگی دارد. فعالیت‌هایی مثل حضور در جشنواره‌ها، انجمن‌ها و همایش‌ها که در سطوح مختلف به افزایش دانش و نگرش فکری و اجتماعی مردم کمک می‌کند.»
کد خبر : 86451

فاطمه راکعی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا عنوان کرد: «نخبگان از طریق فعالیت‌های مدنی‌شان می‌توانند در جامعه ایفای نقش کنند، نقشی که اگر به صورت جدی حمایت شود می‌تواند میان گروه‌های مختلف فکری، اتحاد و انسجام خوبی ایجاد کند و بسیاری از مشکلات را از بین ببرد یا کاهش دهد.»


وی از زاویه نگاه خود جشنواره فیلم سبز را مورد بررسی قرار داد و گفت: «قطعا جشنواره‌هایی مانند فیلم سبز که یک دستگاه مسئول مثل سازمان حفاظت محیط زیست بدون آنکه بخواهد به صورت دستوری و سفارشی به مسئله محیط زیست بپردازد، آن را برگزار می‌کند، در تشویق هنرمندان موثر است. برگزاری این جشنواره موجب می‌شود تا آنها انگیزه بیشتری پیدا کنند و با استفاده از سینما همه مردم را نسبت به مسائل حیاتی این حوزه حساس کنند.»


به اعتقاد او نگاه جامعه و مسئولان تغییر کرده و آگاهی آنها نسبت به محیط زیست بالا رفته است. وی در این باره توضیح داد: «امروزه با توجه به اطلاعاتی که توسط کارشناسان در رسانه‌ها درباره بحران آب، آلودگی محیط زیست، به خطر افتادن گونه‌های گیاهی و جانوری و تخریب طبیعت منتشر شده، به طور طبیعی مردم و مسئولان درگیر آن شده‌اند و نسبت به اتفاقات بدی که در این حوزه می‌افتد، واکنش احساسی نشان می‌دهند. به نظر می‌رسد مردم نسبت به محیط زیست حساس‌تر شده‌اند و آگاهی آنها افزایش بیشتری نسبت به سال‌های قبل داشته است و می‌توان امیدوار بود این همدلی در مردم بیشتر شود.»


راکعی که خود در زمینه شعر و ادبیات فعال است درباره تاثیرگذاری دنیای هنر و زبان هنرمندان روی جامعه گفت: «هنر می‌تواند با زبان خود به صورت موجز، مختصر و مفید تاثیرگذاری داشته باشد که سخنرانی‌ها و کتاب‌ها این تاثیرگذاری را ندارند. مهمترین تاثیر هنر این است که با عاطفه سیال و ابزارهایی که در دست دارد با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کند. مثلا در تعریف شعر ایجاز مهمترین جنبه است. شعر کلامی است ادبی که بیشترین تاثیرگذاری را با استفاده از کلمات دارد.»


این استاد دانشگاه فعالیت‌های هنرمندان در عرصه‌های اجتماعی و محیط زیست را امری ارزشمند دانست و بیان کرد: «تردید نداریم که هنر می‌تواند در جنبه‌های اجتماعی و محیط زیست هم حرف‌های بسیاری داشته باشد. هنرمندان همواره طبیعت را ستوده‌اند و همیشه زیباترین احساس‌ها را با استفاده از عناصر طبیعت خلق کرده‌اند. حفظ و نگهداری از طبیعت به توسعه پایدار کمک می‌کند و هنرمند متعهد نمی‌تواند از این بعد مهم غافل شود. فعالیت‌هایی که این روزها از هنرمندان در عرصه‌های مختلف محیط زیست می‌بینیم ارزشمند است، مثل فعالیت‌هایی که برای دریاچه ارومیه یا حفاظت از حیوانات انجام می‌دهند و در سطح خبری تاثیرگذار می‌شوند.»


وی با اشاره به بی اثر بودن هنر سفارشی گفت: «هیچ‌گاه شعر و هنر سفارشی نتوانسته با افکار عمومی ارتباط برقرار کند، به بیان دیگر جایی این تاثیرگذاری اتفاق افتاده است که هنرمند با تمام وجودش درگیر مسئله شده باشد، زیرا وقتی فعالیت هنرمندان خودجوش باشد می‌تواند بدنه جامعه را مورد هدف قرار دهد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب