فایننشال تایمز: افزایش تجارت با ارزهای ملی در دستورکار نشست «بریکس» است
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، روزنامه «فایننشال تایمز» به نقل از منابع آگاه گزارش داد که اعضای «بریکس» ممکن است در نشست پیش رو به توافقی مبنی بر افزایش استفاده از ارزهای ملی به جای دلار، در مبادلات تجاری خود دست یابند.
با این حال، این روزنامه افزود که در نشست سران بریکس که به میزبانی ژوهانسبورگ در بازه زمانی ۲۲ تا ۲۴ آگوست (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) برگزار میشود، ایده معرفی واحد پول مشترک یا عدم استفاده از دلار، مطرح نخواهد شد.
بریکس شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است حال آنکه نشست پیش رو قرار است به بزرگترین گردهمایی سران جنوب جهانی تبدیل شود.
ائتلاف بریکس از ۶۹ کشور ازجمله ۵۴ کشور آفریقایی برای شرکت در نشست ژوهانسبورگ دعوت کرده است. اگر همه ۶۹ کشور دعوت رئیسجمهور آفریقای جنوبی را بپذیرند، نشست بریکس شاهد گردهمایی رهبران ۷۴ کشور خواهد بود.
«سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران نیز روز چهارشنبه برای حضور در این نشست، عازم آفریقای جنوبی خواهد بود.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، تنها رئیسجمهوری است که به صورت مجازی در این نشست شرکت خواهد کرد و هیئت روسیه را در سفر به ژوهانسبورگ، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور سرپرستی میکند.
در همین رابطه، لاوروف، در مقالهای که در نشریه «اوبونتو» آفریقای جنوبی منتشر شد، نوشت: روسیه و تعدادی از کشورها در حال کاهش وابستگی به دلار هستند و به تسویه حساب با ارزهای ملی و استفاده از نظامهای پرداخت جایگزین روی آوردهاند.
به نوشته لاوروف، تلاشهای غرب برای حفظ سلطه خود و معکوس ساختن این روند نتیجه عکس داده و جامعه جهانی از فشار و باجخواهی نخبگان غربی و رفتارهای نژادپرستانه و استعمارگرانه آنها خسته شده است.
آنگونه که از گزارشها برمیآید، تاکنون ۲۳ کشور به طور رسمی علاقه خود را برای پیوستن به بلوک اقتصادی بریکس ابراز کرده و در مجموع ۴۰ کشور به دنبال عضویت در آن هستند.
این گروه که اعضای آن حدود یکچهارم از ثروت جهان را در اختیار دارند، در سال ۲۰۰۱ میلادی با نام «بریک» شروع به کار کرد که سرواژه نامهای انگلیسی چهار اقتصاد در حال رشد یعنی برزیل، روسیه، هند و چین است.
آفریقای جنوبی، که میزبان نشست پیش روی سران بریکس است، به طور رسمی اواخر سال ۲۰۱۰ میلادی به عضویت این گروه درآمد و تاکنون تنها کشوری به شمار میرود که به این بلوک اضافه شده است.
انتهای پیام/