دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1402 - 13:19

سرپنجه کفش های کار و انوع آن

سرپنجه کفش های کار و انوع آن
با استفاده از کفش کار حفاظت پا در محیط کار و کارگاه تا میزان بسیار بالایی تامین میشود. البته انتخاب یک کفش با سرپنجه مناسب بسیار حائز اهمیت میباشد. برای اطلاع از انواع سرپنجه ها پیشنهاد میکنیم این مطلب را مطالعه کنید.
کد خبر : 864348

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم  فناوری آنا، پا یکی از مهمترین اعضای بدن بوده و از این جهت آنرا « قلب دوم » می نامند و به دلیل حساسیت و نقش مهمی که دارد، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. پای سالم باعث تحرک، فعالیت، شادابی و نشاط می ‌شود و سلامت قلب و ریه و سایر ارگان ‌ها را به همراه دارد.
پای آسیب دیده باعث درد، لنگیدن و فشارهای نامناسب روی مفاصل زانو، لگن و ستون فقرات می شود، در نتیجه کاهش فعالیت روزانه، افزایش وزن و در نهایت بیماری های قلبی و سایر اندام ها را به دنبال خواهد داشت. در هنگام فعالیت روزمره ممکن است تا سی برابر وزن بدن به پاها فشار منتقل می ‌شود. به همین دلیل استفاده از یک کفش مناسب در زندگی روزمره و یک کفش کار مناسب در محیط کار امری بسیار ضروری میباشد.

اجزای اصلی کفش ایمنی

کفش ها و پوتین های ایمنی دارای سه جزء اصلی رویه، سرپنجه و زیره می باشند. اصلی ترین قسمت کفش ایمنی رویه کفش است که معمولاً از جنس چرم طبیعی تهیه می شود تا مقاومت بسیار بالایی داشته باشد و از فرو رفتن اجسام تیز و برنده به داخل و مجروح شدن پاها جلوگیری نماید. سرپنجه کفش ایمنی هم معمولاً از جنس فولاد و یا کامپوزیت است. سرپنجه های کامپوزیتی در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند و ضربه هایی تا 200 ژول را تحمل می کنند. زیره کفش ها و پوتین های ایمنی نیز باید در برابر خوردگی در اثر مواد اسیدی و شیمیایی مقاومت لازم را داشته باشند و ضد لغزش و سر خوردگی ساخته شوند.

انتخاب جنس سرپنجه کفش ایمنی

 با توجه به اینکه از جمله خطراتی که افراد را در محیط های کاری مختلف تهدید می کند، خطر سقوط اشیاء سنگین می باشد اهمیت وجود سرپنجه های محکم و ایمن در کفش ایمنی بیش از پیش محسوس است. سرپنجه فولادی و یا کامپوزیتی از انگشتان پاها در برابر خطر سقوط اشیاء سنگین بر روی آنها محافظت می کند. در واقع معمولاً خطر سقوط و پرتاب اشیاء سنگین و خطرناک در تمام مشاغل و ضنایع وجود دارد و از این رو لازم است که کفش ایمنی و یا پوتین ایمنی مورد استفاده کارگران و کاربران دارای سرپنجه ای محکم  و ایمن باشد تا سلامت کاربران از این حیث نیز تضمین گردد. معمولا در بازار امروزی از نظر جنس پنجه کفش های کاترپیلار کیفیت بالایی دارد. برای اطلاع از قیمت کفش کاترپیلار اصل از سایت ایمنی ها استفاده کنید.

سرپنجه کامپوزیتی:

کامپوزیت به موادی گفته می شود که حداقل از دو نوع فاز مختلف تشکیل شده باشند که اجزای آنها بلحاظ ترکیبات شیمیایی، خواص و ویژگی ها و شکل باهم تفاوت دارند.کامپوزیت را می توان در گروه  مواد جامد صنعتی مصنوعی قرار داد که از مهم ترین آنها سرامیک ها و پلیمرها هستند. به عبارت دیگر مهم ترین دلیل تولید مواد کامپوزیتی بدست آوردن موادی مستحکم تر، با لاتر، با کیفیت تر و دارای خواصی متفاوت از سایر مواد صنعتی است.

بدلیل ساختار کاملاً غیرفلزی کفش های ایمنی کامپوزیتی این کفش ها بهترین گزینه برای افرادی است که با برق و جریان الکتریسیته سر و کار دارند. کفش های ایمنی کامپوزیت دارای سه ویژگی مهم سبک بودن نسبت به مقاومت بسیار بالا، عایق جریان الکتریسیته بودن بدلیل ساختار غیر فلزی و نیز مقاومت بسیار بالا و فوق العاده آنها در برابر انواع ضربه ناشی از سقوط، پرتاب و برخورد اشیاء سنگین و خطرناک می باشند. البته حجم بیشترنسبت به سایر سرپنجه ها می تواند از نقاط ضعف این نوع سرپنجه ها باشد.

سرپنجه کفش های کار و انوع آن

سرپنجه فولادی:

ارزانترین و قوی ترین نوع سرپنجه ها سرپنجه های فولادی هستند. کفش های ایمنی با سرپنجه فولادی به مدت چندین دهه استاندارد ایمنی کفش کار کارگران بوده است. این گزینه با بهترین قیمت، محبوبترین گزینه برای محافظت از پا در مقابل حوادث است. سرپنجه های فولادی می توانند سنگین باشند و باعث خستگی کارگران در طول روز شوند. همچنین به علت اینکه می توانند جریان برق را عبور دهند برای کارگرانی که با ولتاژ بالا کار می کنند، مشکل ساز باشد.

سرپنجه آلیاژی:

سرپنجه های آلیاژی از مواد سبک مانند آلومینیوم یا تیتانیوم و یا ترکیبی از سایر مواد سبک ساخته می شود. به دلیل سبکی و طراحی راحت تر، سرپنجه های آلیاژی محبوبیت بیشتری دارند. از معایب آن ها می توان به گرانتر بودنشان از نوع فولادی و عدم عایق برق بودن اشاره کرد.

آیا می توان سرپنجه فولادی را از چکمه بیرون آورد؟

یکی از رایج‌ترین چالش‌های پوشیدن چکمه‌های پنجه فولادی این است که در صورت نامناسب بودن می‌توانند بسیار ناراحت کننده باشند .اگر چکمه های پنجه فولادی شما اذیت کننده هستند، دلایل مختلفی برای این وجود دارد. ممکن است سایزاشتباهی را خریده باشید یا چکمه های شما فرسوده شده باشند.

در صورت لزوم، می توانید با چکش، تیغ، چسب کفش و انبردست، سرپنجه فولادی را از چکمه های خود جدا کنید.

بیایید نگاهی گام به گام به این بیندازیم که چگونه می توان سرپنجه فولادی را از چکمه خود جدا کنید:

مرحله 1: راه اندازی

اولین کاری که باید انجام دهید این است که چکمه ها را روی یک سطح بلند مانند چهارپایه قرار دهید و همه لوازم مورد نیاز را فراهم کنید.

مرحله 2: سرپنجه چکمه های خود را باز کنید

با استفاده از تیغه، یک برش چهار اینچی در محل برخورد کف و رویه چرمی ایجاد کنید.

مرحله 3: لایه ها را از هم جدا کنید

به آرامی تمام قطعات را بکشید و جدا کنید بدون اینکه به قسمت های دیگر آسیبی وارد شود.

مرحله 4:

بعد از اینکه قطعات را جدا کردید، سرپنجه باید از طریق برشی که ایجاد کردید قابل مشاهده باشد. انبر را بگیرید و با دست خود محکم قسمت زیرین سرپنجه را بگیرید. سعی کنید سرپنجه فولادی را بیرون بیاورید. اگر سرپنجه به راحتی بیرون نمی آید، دسته انبر را به جلو و عقب بچرخانید تا بیرون بیاید.

مرحله 5: کفش را تعمیر کنید

سرپنجه کفش های کار و انوع آن

اکنون نگرانی این است که چگونه می خواهید قسمت پاره شده چکمه ها را تعمیر کنید. برای شروع، از چکش برای از بین بردن فرورفتگی‌ها استفاده کنید. حالا نوبت به چسب زدن دو قسمت پاره شده چکمه ها به هم است.  پس از چسباندن آنها را در آفتاب یا زیر خشک کن خشک کنید.

منبع: imeniha.com

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب