اجرای اصل ۱۲۷ قانون اساسی در مدیریت یکپارچه پایتخت برای نخستین بار
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد امین توکلیزاده با تاکید بر اینکه با صدور این حکم در زمینه ساماندهی معضلات اجتماعی یک مدیریت واحد شهری شکل گرفته است، تصریح کرد: با صدور این حکم، نهادها و دستگاههای فعال در این عرصه ملزم به هماهنگی بیشتر فعالیت ها با شهرداری تهران و در راس آن معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شدند. دستاورد مهمی که با تصمیم رئیس محترم جمهوری در بخش آسیبهای اجتماعی شکل اجرایی به خود گرفت.
وی با اشاره به اینکه شرایط تهران از بُعد آسیب های اجتماعی در کوچه پس کوچه های پایتخت، به گونهای است که مقام معظم رهبری نیز بارها به حل این معضل اشاره و تاکید داشته اند، افزود: بارها مقام معظم رهبری فرمودهاند که اگر قرار باشد موضوعی کمر کشور را خم کند آن موضوع، آسیبهای اجتماعی است. از همین رو رئیس محترم جمهوری رسیدگی به موضوع آسیب های اجتماعی را به موضوعی بحرانی در پایتخت تبدیل کرد و با انتخاب شهردار تهران به عنوان نماینده ویژه خود در اصل ۱۲۷ قانون اساسی، گام مهمی در حوزه آسیبهای اجتماعی پایتخت و حذف بروکراسی های اداری برداشته است.
توکلی زاده با تاکید بر اینکه تفویض اختیارات ریاست جمهوری به دکتر زاکانی در امور اجتماعی، به معنای مداخله در وظایف سایر دستگاه ها نیست، خاطر نشان کرد: مهمترین دستاورد این حکم آن است که دامنه اختیارات و اقدامات مدیریت شهری گسترده تر از گذشته خواهد بود تا معضل آسیبهای اجتماعی با سرعت و اثرگذاری بیشتری حل و فصل شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همواره یکی از معضلات کاهش آسیب های اجتماعی در کلانشهرهایی همچون تهران، مسیر طولانی بروکراسی اداری و نامهنگاریهای میان سازمانی و نهادهای اثرگذار در این حوزه است. موضوع مهمی که مقرر شد با انتخاب شهردار تهران به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در حوزه آسیب های اجتماعی برطرف شود.
توکلی زاده در تشریح روند انتصاب شهردار تهران از سوی هیات وزیران نیز عنوان کرد: از ابتدای آغاز به کار مدیریت کنونی شهر تهران، قرارگاه اجتماعی پایتخت با حضور ۱۴ نهاد و سازمان اثرگذار در حوزه آسیب های اجتماعی آغاز به کار کرد. تجربه جدیدی در حوزه مدیریت یکپارچه شهری، که سبب شد دستگاه ها به موضوعات این حوزه با همگرایی و همسویی جدیدی بنگرند.
وی با اشاره به تاکیدهای مکرر مقام معظم رهبری به ضرورت رفع و برخورد با معضلات آسیب های اجتماعی افزود: مقام معظم رهبری جلسات مفصلی برای رفع آسیبهای اجتماعی برگزار کردند که رئیسجمهور وقت نیز در این جلسات شرکت داشتند. جلسات مهمی که با حضور بالاترین سطوح کشوری برگزار شدند و شخص رهبر انقلاب در این جلسات شخصاً به حل معضلات این حوزه ورود و رئیس جمهور وقت را ملزم کردند که این موضوعات را پیگیری کنند. به دنبال این تأکیدات و مسیر تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری نیز شاهد بودیم شورای اجتماعی در وزارت کشور شکل گرفت و رئیس جمهور جلساتی تخصصی در این باره تشکیل داد.
توکلی زاده افزود: با اشاره به اینکه از زمان انتخاب آیت الله رئیسی به عنوان رئیسجمهور، وی شخصاً پیگیر تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه مسائل اجتماعی بودند، یادآور شد: "رئیسجمهور از همان ابتدا به طور شفاهی به شهردار تهران اعلام کردند که پیگیر امور تهران باشند. توأمان مقرر شد از طریق استانداری نیز جلساتی تحت عنوان قرارگاه اجتماعی در شهرداری شکل بگیرد که در این راستا در دو سال اخیر ۳۰ جلسه تخصصی با ریاست شهردار تهران و سیصد و هشتاد مصوبه برگزار شد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در پایان یادآوری کرد: اینکه امروز شهردار تهران به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور در موضوعات آسیب های اجتماعی انتخاب شده است، رویکرد جدیدی است که بی شک دستاوردهای نوینی در مسیر کاهش و حذف معضلات آسیب های اجتماعی پایتخت است. نگاه جدیدی که در آینده نه چندان دور از یکسو شیب شاخص های آسیب پذیری کلانشهر تهران در موضوعات اجتماعی را نزولی خواهد کرد و از سوی دیگر وضعیت پایتخت در بُعد این مسائل را بهبود می بخشد. دستاورد مهمی که با یک همگرایی میان سازمانی شکل گرفته و در مسیر رشد و تعالی رو به جلو است.
انتهای پیام/