دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ساناز سماواتی در گفت‌و‌گو با آنا:

تلویزیون بر کار تهیه‌کنندگان نظارت واقعی داشته باشد

تلویزیون بر کار تهیه‌کنندگان نظارت واقعی داشته باشد
بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون خواستار نظارت درست و واقعی مدیران تلویزیون بر کار تهیه‌کنندگان سریال‌های تلویزیونی شد.
کد خبر : 863582

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ساناز سماواتی از بازیگران شناخته‌شده سینما، تئاتر و تلویزیون است. سماواتی در کنار فعالیت هنری، سال‌ها به‌عنوان بازرس انجمن بازیگران سینما و تلویزیون نیز فعالیت کرده است. وی از میانه‌های دهه ۷۰ پس از فعالیت در عرصه تئاتر، تقریباً به‌صورت هم‌زمان بازی در سینما و تلویزیون را آغاز کرد. با این‌حال مخاطبان، سماواتی را بیشتر با سریال‌های پربیننده‌ای همچون «مسافر» به کارگردانی سیروس مقدم، «زیر آسمان شهر» (سری سوم) به کارگردانی مهران غفوریان، «نود شب» و «نقطه‌چین» به کارگردانی مهران مدیری و «تولدی دیگر» ساخته داریوش فرهنگ می‌شناسند.

مجموعه‌های تلویزیونی «شش قهرمان و نصفی»، «محرمانه» و «وارش» نیز از دیگر کار‌های تلویزیونی سماواتی در سال‌های اخیر بوده است.

سماواتی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره آخرین فعالیت‌های خود گفت: فصل سوم سریال «شهرک رنگین‌کمان» را که کاری از گروه کودک و خانواده شبکه پنج سیماست، روی آنتن دارم. «شهرک رنگین‌کمان» به تهیه‌کنندگی مریم وطن‌پور و کارگردانی امیرکوروش اعرابی ساختاری نمایشی-ترکیبی دارد و به آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان می‌پردازد. این سریال در فصل جدید خود آموزش در زمینه حقوق شهروندی و مهارت‌های زندگی اجتماعی به کودکان را محور قرار داده است. در سریال طنز «دم‌کش» هم که در حال آماده‌سازی است نقش‌آفرینی کرده‌ام.

 نقش‌آفرینی در «عاشقانه میرغضب»

وی اظهار کرد: دو هفته پیش هم بود که نمایش صوتی «عاشقانه میرغضب» رونمایی شد. در این اثر در کنار عزیزانی همچون سیامک صفری، رابعه اسکویی، لیلا برخورداری، امین زندگانی و ناصر ممدوح نقش‌آفرینی کردم. این نمایش صوتی در پلتفرم‌های پخش کتاب صوتی و پادکست در فضای مجازی توزیع شده و تا آنجایی که می‌دانم استقبال خوبی هم از آن شده است. نمایش صوتی «عاشقانه میرغضب» نوشته امیر امیری است که به کارگردانی فریبرز صفی و تهیه‌کنندگی امیر حسین بی‌ریا تهیه شده؛ آقای بی‌ریا تهیه‌کننده جوان و خلاقی هستند که جرئت ورود به این عرصه را داشتند و این در جای خود قابل تحسین است.

این بازیگر در ادامه افزود: در این روزگار که مردم به خاطر اوضاع اقتصادی و البته محدودیت زمانی، شرایط فیلم دیدن و رفتن به تئاتر به صورت مرتب را ندارند، این نمایش‌های صوتی محصول خوبی است تا مخاطبان را همچنان با ین فضا‌ها مرتبط نگه دارد. به‌ویژه اینکه نمایش صوتی، تخیل مخاطب را هم به خوبی به چالش می‌کشد.

سماواتی گفت: نکته مثبت دیگری که در این کار وجود دارد این است که معمولاً نمایش‌های صوتی یا حتی رادیویی برگرفته از یک کتاب یا نمایشنامه معروف هستند، اما «عاشقانه میرغضب» از معدود نمایش‌های صوتی است که متن مستقلی دارد و آقای امیری به زیبایی داستانی را در دل دوره قاجار روایت کرده‌اند.

تئاتر کودک همچنان علاقه و دغدغه من است

وی افزود: فیلمنامه دو کار سینمایی کمدی را هم برایم فرستاده‌اند که مشغول بررسی آن هستم البته همچنان تئاتر و به‌ویژه تئاتر کودک دغدغه من است. در سال ۱۳۹۸ و قبل از دوران کرونا در  یک تئاتر موزیکال کودک به نام «زمین مهربانی» بازی کردم که دوره اجرای بسیار طولانی و پرمخاطبی داشت. در این نمایش تقویت نگرش کودکان به محیط‌زیست، صرفه‌جویی در انرژی و مهربانی با حیوانات را در قالب ۳۰ آیتم و به شکل غیرمستقیم به مخاطبان کودک ارائه شد.

تلویزیون بر کار تهیه‌کنندگان نظارت واقعی داشته باشد

این بازیگر افزود: خیلی علاقه دارم که همچنان در صحنه نمایش فعال باشم، اما گرفتن سالن‌های دولتی خیلی سخت است و گروه‌های زیادی هم پشت خط هستند. اگر مشکلی پیش نیاید به امید خدا بعد از ماه‌های محرم و صفر در  یک نمایش موزیکال کودک که در فرهنگسرای ابن‌سینا ایفای نقش خواهم کرد.

فقدان نظارت و یکه‌تازی تهیه‌کنندگان

سماواتی با اشاره به اینکه فقدان نظارت مدیران تلویزیون بر تولیدات نمایشی، به آسیب بزرگی برای این رسانه تبدیل شده افزود: برخلا ف سال‌های دهه هفتاد و هشتاد، تلویزیون عنان کار را به تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار سپرده است. به جز چند مورد معدود، نظارت مؤثری بر ماهیت و چگونگی کار تهیه‌کنندگان ناشناس نمی‌شود. برای همین شاهد هستیم که گاهی افرادی که هیچ تجربه‌ای در این زمینه ندارند و فقط نگاه کاسبکارانه و جاه‌طلبانه دارند وارد این فضا می‌شوند و درنتیجه، هم تولیدات ما کیفیت پایینی پیدا می‌کنند و هم عوامل و بازیگران از خلف وعده‌ها و دروغ‌ها آسیب می‌بینند.

وی افزود: تلویزیون باید بر کار تهیه‌کنندگان نظارات واقعی داشته باشد نه اینکه فقط یک اقدام اسمی و تشریفاتی رقم بخورد. یعنی اداره مستقلی در این زمینه فعالیت کند و یا نماینده‌ای که از خود کارمندان باتجربه صداوسیما باشد، مسائل را دنبال کند. الان همه این نظارت‌ها صوری است نتیجه این فضا هم جولان تهیه‌کنندگان ناشی و بی‌تجربه و حق‌خوری‌های گسترده است. حرف در این باره زیاد است و باید این موضوع این موضوع در قالب یک روند مستمر پیگیری شود.

تلویزیون بر کار تهیه‌کنندگان نظارت واقعی داشته باشد

علاقه به ورزش در ذات من است

سماواتی عنوان کرد: در کنار فعالیت‌های هنری، همیشه سعی کرده‌ام که از ورزش هم فاصله نگیرم. درست است که آمادگی جسمانی یکی از اصول بازیگری است، اما علاقه من به ورزش صرفاً از این زاویه نبوده و نیست، بلکه آن را جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی خودم می‌دانم. یعنی در ذات و سلول‌های من است. در کنار ورزش‌هایی مثل شنا، اسکی و تنیس و پیاده‌روی، حدود چهار سال است که در کنار جمعی از هنرمندان، تمرین گلف و مینی‌گلف را هم دنبال می‌کنم. الان هم به صورت منظم هفته‌ای دو روز با دوستانی مثل خانم‌ها سیما تیرانداز و نغمه نظری و آقایان هومن حسین‌نژاد، کامیار اسماعیلی و ... تمرینات این رشته ورشی را در قالب تیم هنرمندان دنبال می‌کنیم.

وی گفت: خودم هم تأییدیه داوری مینی‌گلف را دریافت کرده‌ام؛ البته با توجه به شرایط کاری دوستان و این که در پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی درگیر می‌شوند، تمرین‌ها و مسابقات گاهی با وقفه مواجه می‌شود، اما با اراده‌ای که دوستان ما داشتند این برنامه همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب