دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1402 - 13:41

تلاش شش‌ساله پژوهشگران جوان در شهرقدس؛ از جذب استعدادها تا ایجاد ۱۴ انجمن علمی

تلاش شش‌ساله پژوهشگران جوان در شهرقدس؛ از جذب استعدادها تا ایجاد ۱۴ انجمن علمی
جذب استعدادها، راه‌اندازی نخستین خط تولید محصولات ضدعفونی گیاهی، ایجاد انجمن‌های علمی و ... بخشی از دستاوردهای شش‌ساله باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس است.
کد خبر : 862758

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد با حضور عبدالله قاسمی رئیس این دانشگاه برگزار و لاله ارضی به‌عنوان رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد معرفی و از تلاش‌های زهرا خلج قدردانی شد.

رئیس سابق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد در این نشست با اشاره به گزیده‌ای از فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۹۷ با هدف شناسایی، جذب، هدایت و توانمندسازی دانشجویان اقدام به انجام یکسری فعالیت‌های زیرساختی کرده که یکی از آن برگزاری نمایشگاه‌های سیار و مسابقات استعدادیابی در هر ماه برای رشته‌های مختلف با هدف معرفی باشگاه پژوهشگران و شناسایی دانشجویان علاقه‌مند بوده که اقداماتی از این دست منجر به افزایش اعضا از ۲۰ به بالغ بر یک‌هزار عضو شده است.

خلج بیان کرد: تشکیل کارگروه‌های تخصصی علمی در سال ۹۷ برای نخستین‌بار از سری اقدامات مؤثر در افزایش تعداد اعضا و جذب استعداد‌ها در این مجموعه بوده است.

وی تبیین کرد: باشگاه پژوهشگران شروع تأسیس کارگروه‌های تخصصی را با حضور دانشجویان علاقه‌مند در سال ۹۷ و با رشته معماری آغاز کرد و به مرور کارگروه‌های تخصصی در سایر رشته‌ها با کمک دانشجویان علاقه‌مند و استادان شکل گرفت.

رئیس سابق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد اضافه کرد: سال ۹۸ با محور آموزش اعضا، استعدادیابی و پرورش مهارت‌ها، کارگاه‌ها، سمینار‌های تخصصی و مسابقات مختلفی برگزار شد.

خلج افزود: با آغاز بیماری کووید ـ ۱۹، تیم تخصصی متشکل از اعضای داوطلب به سرپرستی رئیس وقت باشگاه به راه‌اندازی نخستین خط تولید مستقر در دانشگاه آزاد با مجوز معاونت غذا و دارو به‌منظور تولید انواع محصولات ضدعفونی‌کننده گیاهی اقدام کرد و محصولات تولیدشده سهم بسزایی از نیاز‌های واحد دانشگاهی، واحد‌های متقاضی، همجوار و شهرستان را پوشش دادند.

وی تأکید کرد: در سال ۹۹ با انتقال انجمن‌های علمی به زیرمجموعه باشگاه‌های پژوهشگران، چهار انجمن غیرفعال و نیمه‌فعال موجود ارتقا داده شده و به همت دانشجویان و با کمک استادان این تعداد به ۱۴ انجمن رسیده است.

رئیس سابق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد درباره اقدامات علمی و جهادی این باشگاه در سال ۹۹ گفت: همکاری دانشگاه آزاد شهرقدس و باشگاه پژوهشگران با شبکه بهداشت شهرستان قدس به‌منظور کمک در امر واکسیناسیون برای عموم مردم از اقدامات این مجموعه بود که با همکاری معاونت دانشجویی واحد شهرقدس انجام شد.

خلج بیان کرد: در این زمینه تجهیز بخشی از سوله‌های اختصاص داده شده در دانشگاه و اشتغال‌زایی برای ۳۵ دانشجوی آموزش‌دیده به‌عنوان عضو ثابت واکسیناتور از اقدامات صورت گرفته است که روزانه بین ۳ تا ۴ هزار مراجعه‌کننده واکسینه شدند که سهم بسزایی در کمک به ریشه‌کن کردن بیماری در منطقه داشت.

وی افزود: از دیگر افتخارات کسب شده می‌توان به کسب رتبه نخست ملی توسط انجمن علمی حقوق در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بین ۳ هزار و ۵۰۰ انجمن علمی در ارزیابی کشوری اشاره کرد.

تشریح فعالیت‌های فرهنگی باشگاه پژوهشگران جوان واحد شهرقدس

رئیس سابق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد مطرح کرد: همچنین سایر انجمن‌ها در رتبه‌های کیفی خوبی قرار داشتند که در خبرگزاری‌ها به تفصیل به آن پرداخته شد و با تقویت هرچه بیشتر زیرساخت‌ها، تعداد رتبه‌های برتر در ارزیابی ملی سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ افزایش یافته و 9 انجمن علمی در ارزیابی موفق به کسب بالاترین گرید یا A+ شده و سایر انجمن‌ها نیز در رتبه‌بندی دارای جایگاهی خوبی گزارش شده‌اند.

خلج با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد گفت: ارتقا و افزایش تیم‌های تحقیقاتی، برگزاری مسابقات، اردو، تورعلمی، کرسی‌های ترویجی و هم‌اندیشی، مشارکت در امور خیریه در داخل و خارج دانشگاه به صورت گروهی ازجمله تدریس رایگان دانشجویان در مساجد و مراکز خیریه، خرید و توزیع اقلام سبد خانوار (گوشت گرم و سایر مایحتاج اولیه) در قالب بسته‌های حمایتی در هر فصل، مشارکت و برگزاری دوره‌های فرهنگی و مذهبی توسط انجمن‌های علمی، تعمییر و بازسازی مراکز خیریه نیازمند به کمک دانشجویان داوطلب در رشته‌های معماری و گرافیک، اجرای طرح‌های پژوهشی، چاپ مقالات علمی، برگزاری بیش از صد‌ها کارگاه و سمینار و مسابقه در پنج سال، برگزاری بیش از 50 نمایشگاه داخلی و منطقه‌ای و مشارکت در برگزاری چندین نمایشگاه استانی و ملی با همکاری مرکز رشد دانشگاه، عقد تفاهم‌نامه‌های مختلف با سازمان‌ها، نهاد‌ها و انجمن‌ها در ارگان‌های شهری و سایر دانشگاه‌ها به منظور تسهیل دسترسی اعضای باشگاه به امکانات و پتانسیل‌های خارج دانشگاه، انجام پروژه‌های کارآفرینی برای اعضا به منظور اشتغالزایی و استفاده از ظرفیت نخبگان در رفع مشکلات شهری و ارتباط با صنایع و ارگان‌ها از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه است.

وی اضافه کرد: طراحی داخلی سالن‌های کنفرانس و میادین برخی واحد‌های استان تهران به‌صورت مناسبتی، طراحی المان‌های شهری در مصلی شهرستان قدس و مناسبت‌ها، طراحی محیطی و اجرا پروژه با سازمان نقشه‌برداری کشور تنها خلاصه‌ای از فعالیت‌های انجام گرفته در این مجموعه است.

رئیس سابق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد افزود: همچنین باشگاه پژوهشگران واحد شهرقدس در ارزیابی سه ساله عملکرد در جشنواره فرهیختگان (سال ۱۴۰۱) موفق به کسب رتبه نخست ملی بین ۴۸۰ باشگاه در کشور شد.

قاسمی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، صفادشت و ملارد هم گفت: برخلاف میل باطنی به‌دلیل اینکه دکتر خلج بیشتر در کنار خانواده باشند و برای رفع مشکلات و مشغله با استعفای وی موافقت کردیم، اما از عملکردشان در باشگاه رضایت داشتم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب