انتخاب رشته هوشمندانه با آیندهپژوهی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بزرگ انتخاب رشته در سالن شهید آوینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر با حضور رئیس و معاونان این دانشگاه، علیرضا توکلی مدیر اداره آموزش و پرورش شهرستان خمینیشهر، مشاوراین و جمعی از دانش آموزان پایه داوزدهم برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر در این همایش به بیان تجربیات خود در بیش از دو دهه فعالیت در دانشگاه پرداخت و گفت: در زندگی هر یک از ما انتخابهای مهمی از جمله انتخاب رشته، انتخاب دانشگاه، انتخاب شغل و انتخاب همسر وجود دارد که باید آگاهانه و با حساسیت بیشتر، مسیر درست را انتخاب کنیم؛ چراکه اگر انتخاب اشتباهی داشته باشیم علاوه بر از دست دادن زمان، متحمل هزینه خواهیم شد؛ بنابراین در بحث انتخاب رشته، آیندهپژوهی و آیندهنگری از اهمیت بالایی برخوردار است و با تحقیق در خصوص آینده مشاغل و مشاغل آینده میتوانیم انتخاب هوشمندانه و درست داشته باشیم.
حیدری افزود: در انتخاب هوشمندانه، دانشآموز نباید بر اساس وضعیت کنونی مشاغل و جامعه نسبت به انتخاب رشته اقدام کند؛ بلکه هر شخص با توجه به علاقه و توانمندی خود باید رشتهای را انتخاب کند که طی سالیان آینده که آماده ورود به بازار کار میشود، شغل مورد نظر در جریان اشتغال و منسوخ نشده باشد.
این مسئول ادامه داد: انتخاب هوشمندانه رشته و دانشگاه باید بر اساس علاقه، توانمندی، نیاز آینده بازار کار، امکان ادامه تحصیل تا مقاطع بالاتر، علاقه به محیط کار، بعد مسافت دانشگاه تا محل زندگی، محاسبه هزینههای جانبی از جمله هزینه اسکان و تردد، آشنایی با چالش زندگی خوابگاهی، آشنایی با امکانات و تجهیزات دانشگاه محل تحصیل و موارد متعدد مهم دیگری صورت گیرد که این مهم فقط با تحقیق و مشاوره درست امکان پذیر است و در نهایت خود دانشآموز است که باید راه درست را انتخاب کند.
وی با بیان شرایط هرم سنی کشور و توضیح در مورد اینکه میانگین سنی در ایران به سمت سالمندی حرکت میکند، افزود: سالهای آینده مشاغلی که مورد نیاز جامعه سالمند هست در رأس مشاغل با خلق ثروت خواهند بود. در بحث فناوری، سلامت و بهداشت، اجتماعی و اقتصادی نیاز سالمند با جوان متفاوت است و باید با درنظرگرفتن این موضوع رشته خود را هوشمندانه انتخاب کنیم.
این استاد دانشگاه بیان کرد: زمانی که جامعه سالمند شود نیروی کار کمتری خواهیم داشت و در همین راستا نیاز به ارائه خدمات دیجیتال و رباتیک باعث رونق بازار کار رشتههایی مانند رباتیک، کامپیوتر، مهندسی پزشکی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، ساخت اندام مصنوعی و سایر رشتههای مرتبط و مورد نیاز سالمندان خواهد شد.
حیدری با اشاره به تفاوتهای دانشگاه با موسسه و بیان افتخارات و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهرگفت: یک دانشگاه خوب علاوه بر شاخصهای علمی، آموزشی، پژوهشی، مهارتی، کارآفرینی، تعداد اعضای هیئت علمی تمام وقت، مراکز رشد فعال و فارغ التحصیلان توانمند باید دارای محیطی سرزنده، بانشاط و پویا باشد تا در دوران جوانی علاوه بر کسب علم و مهارت بتوانید از زندگی خود لذت ببرید.
انتهای پیام/