دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس بانک مرکزی خبر داد؛

برگزاری مجامع انحلال ۳ مؤسسه مالی تا پایان مهر ۱۴۰۲

برگزاری مجامع انحلال ۳ مؤسسه مالی تا پایان مهر ۱۴۰۲
رئیس کل بانک مرکزی گفت: مجامع انحلال ۳ مؤسسه مالی تا پایان مهر امسال برگزار می‌شود.
کد خبر : 862298

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزای علم و فناوری آنا، نشست خبری این هفته سخنگوی اقتصادی دولت با حضور رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد. محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی امروز در این نشست خبری گفت: متغیر‌های پولی و ارزی کشور آسیب جدی به اقتصاد داشته است.در حوزه سیاست پولی باید در حوزه نقدینگی تصمیم جدی می‌گرفتیم. باید نقدینگی را کنترل می‌کردیم. متوسط رشد نقدینگی در سال ۹۹ معادل ۴۰ درصد،  ۱۴۰۰ معادل ۳۹ درصد و سال ۱۴۰۱ به ۳۱.۵ درصد رسید و تیر امسال به ۲۷.۵ درصد کاهش یافته که برنامه ریزی بانک مرکزی برای پایان سال، رساندن این عدد به ۲۵ درصد است.

فرزین ادامه داد: کنترل نقدینگی، مدیریت بازار ارز، تنظیم‌گری و نظارت در حوزه ریال، ارز و اعتبار، تقویت انتظارات و سیاست ارتباطی اقداماتی بوده است که برای مدیریت بازار انجام داده‌ایم.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در قانون بانکداری اشکالاتی وجود دارد از جمله این‌که اقتدار بانک مرکزی به خوبی انشا نشده است که با تعامل با مجلس دنبال حل این مشکل هستیم. قانون بانکداری به صورت طرح مطرح بود و تلاش داریم ضوابط جدیدی برای مدیریت پولی ایجاد شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: وظیفه بانک مرکزی تنظیم نظام پولی، اعتباری و ارزی کشور است. در قانون بانکداری اشکالاتی وجود دارد؛ از جمله اینکه اقتدار بانک مرکزی به خوبی انشاء نشده است، تلاش داریم ضوابط جدیدی برای مدیریت پولی ایجاد شود.

برنامه ما این است که این رقم به ۲۵ درصد برسد

فرزین درباره تورم تولیدکننده گفت: این شاخص در اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۰۳ درصد بود که در تیر ۱۴۰۲ به ۳۲ درصد رسید. تورم نقطه به نقطه ماهانه تولیدکننده به ۱.۸ درصد کاهش یافت.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد ۳.۹ درصدی نقدینگی در سه ماهه نخست سال گفت: فروش نفت و فروش ارز افزایش یافته است بنابراین دلیل بنیادی برای ایجاد مشکل در حوزه ارزی نداریم.

وی با بیان اینکه معمولا حساب جاری منفی نمی‌شود، گفت در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۱ میلیارد و پارسال به بیش از ۱۴ میلیارد دلار رسید. همچنین صادرات کالا ۲۲ میلیارد دلار بیشتر است و مجموع صادرات و واردات به ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده است.

فرزین با اشاره به افزایش صادرات کشور در سال جاری گفت: ترکیب سبد صادراتی به سمت کالای غیرنفتی افزایش یافته است.  کل تجارت کشور در سال ۹۸، ۵۹ میلیارد دلار، در سال ۹۹، ۴۹ میلیارد دلار، در سال ۱۴۰۰، ۷۹ میلیارد دلار و سال گذشته ۹۷ میلیارد دلار بوده است.

اعمال محدودیت برای بانک های ناتراز

رئیس کل بانک مرکزی درباره ناترازی بانک‌ها گفت: بانک‌های ناتراز محدودیت‌هایی برای آن‌ها اعمال می‌شود. ناترازی بانک به معنای ورشکستگی نیست، منظور ناترازی نقدینگی است که اگر حل نشود به ورشکستگی می‌انجامد.

وی گفت: تمام بانک‌های ناتراز باید حد مجاز دارایی باشد. پرداخت تسهیلات آن‌ها محدود می‌شود. همچنین کفایت سرمایه آن‌ها باید به ۸ درصد برسد.

فرزین گفت: سه موسسه مالی تا پایان مهرماه سال جاری مجامع انحلال‌شان برگزار می‌شودو در مورد سایر بانک‌ها نیز برنامه‌هایی داریم که اعلام می‌شود.

میزان صادرات نفت رشد کرد

رئیس بانک مرکزی گفت: فروش نفت در تیرماه به بیشترین میزان در ۵ سال اخیر رسیده است. میزان صادرات نفت در همین بازه زمانی ۴۳ درصد رشد داشته است.رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه رشد صادرات کالا نیم درصد بوده است، گفت: محاسبات نشان می دهد در سال گذشته ضریب جینی دو دهم واحد کاهش داشته است.

فرزین با بیان اینکه تشکیل سرمایه شروع شده است، گفت : سال قبل ۶۱ میلیارد دلار ارز فروخته ایم که نسبت به سال قبل ۱۰ میلیارد دلار و نسبت به ۱۴۰۰، ۲۵ میلیارد دلار ارز بیشتری فروخته ایم که نشان دهنده شروع تشکیل سرمایه است.

در حوزه ارزی اتفاقاتی افتاده است

وی گفت: در حوزه ارزی اتفاقاتی افتاده است.از هر کشوری که مطالبه ارزی داریم اگر با مذاکره نشود شکایت می کنیم.دیپلماسی ارزی ما ادامه دارد که به زودی اخبار خوشی در این زمینه منتشر می شود. امسال بیش از ۲۳ میلیارد دلار ارز برای دستگاهها تامین شده است.

رئیس بانک مرکزی گفت: تقاضای سفته بارانه ارز کنترل شده و از روزی ۳۰ میلیون دلار به ۵ میلیون ۵ رسیده این.فرزین از تشکیل صندوق تثبیت خبر داد که از منابع آن در زمانی که بازار با تکانه هایی مواجه بود از آن استفاده می کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب