تلاش دولت برای رشد سرمایهگذاری بلندمدت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری این هفته سخنگوی اقتصادی دولت همزمان با حضور رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد. سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در این نشست گفت: خبرنگاران در پیشبرد امور کشور و اولویت سیاستگذاران کمک کرده و فرایند را تسریع میبخشند. شکوفایی رسانههای منصف از ارکان توسعه اقتصادی کشور هستند.
خاندوزی گفت: تدبیر شورای اطلاع رسانی دولت این بود تا رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه و سخنگوی اقتصادی دولت باشند تا تصویر روشنتری از شرایط ارایه کنیم.
بخش واقعی اقتصاد ایران رشد سرمایه گذاری است
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به حوزه چشمانداز رشد و مبانی رشد اقتصادی که سرمایه گذاری است گفت: بخش واقعی اقتصاد ایران در حوزه چشمانداز رشد و سرمایهگذاری است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: دهه ۹۰ دهه افول بسیاری از شاخصهای اقتصادی است، در حوزه سرمایه گذاری نه تنها اقتصاد ایران رشد نکرد، بلکه درجا هم نزد و حدود ۴۷ درصد کمتر از قبل شد. دهه ۹۰ با سال ۱۴۰۱ حدود ۶۱ درصد تشکیل سرمایه صنعت و در حوزه مسکن ۴۱ درصد کاهش را تجربه کرد.
خاندوزی گفت: تلاش دولت برای رشد سرمایهگذاری بلندمدت بوده و روند رشد سرمایه گذاری تغییر کرده است. سال گذشته ۶.۷ درصد رشد سرمایه گذاری داشتیم. از این میزان سرمایه گذاری ۱۵.۳ درصد در حوزه ماشین آلات و ۱.۳ درصد رشد بخش ساختمان بوده است.
تورم و بیکاری همواره بلای اقتصاد است
سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر اهمیت اشتغال گفت: تورم و بیکاری همواره بلای اقتصاد بوده است و مدتی رشد اشتغال یا ثابت بود و یا دهم درصدی تغییر میکرد. دولت قبل اقدامی برای تغییر شرایط انجام نمیداد.
خاندوزی افزود: افزایش نرخ مشارکت اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری نشان میدهد اقتصاد ایران به سمت و سوی خوبی میرود. عدد ۸.۲ درصد نرخ بیکاری در بهار امسال و تداوم روند کاهش بیکاری نشان دهنده بهبود شرایط است.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری در سال اول دولت دوازدهم، کاهش ۴ درصدی را نشان میدهد در حالی که بر اساس آن یک میلیون نفر به جمعیت شاغل اضافه شده است.
افزایش تامین سرمایه در بورس
خاندوزی با اشاره به تامین مالی از بورس گفت: ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش تامین سرمایه صورت گرفته است. از سوی دیگر دولت نیز ۲۷۳ هزار میلیارد تومان برای پروژههای عمرانی پرداخت کرده است.
به گفته سخنگوی اقتصادی دولت؛ برای امسال عدد تامین و تخصیص بودجه عمرانی نسبت به سال قبل ۹۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
عبور از ناترازیهای انرژی
سخنگوی اقتصادی دولت درباره ناترازیهای کشور در حوزه انرژی گفت: دولت سیزدهم در شرایطی کشور را تحویل گرفت که تامین آب، برق و گاز با مشکل جدی مواجه شده بود، اما تا به امروز توانست عدد ۱۵ هزار مگاوات کسری برق به ۷ هزار مگاوات کاهش یافته است.
خاندوزی تصریح کرد: تمام تدابیر دو سال اخیر عبور از ناترازیهای انرژی است.
عملکرد دولت رشد اقتصادی مهمترین شاخص سنجش
وزیر اقتصاد با بیان اینکه رشد اقتصادی مهمترین شاخص سنجش عملکرد دولت است، گفت: کشوری که یک دهه رشد اقتصادی نزدیک صفر را تجربه کرده است نشان میدهد چه بلایی سر قدرت خرید و تولید کشور آمده است.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور به نزدیک ۴ درصد رسیده است، افزود: تلاش میکنیم رشد اقتصادی و بازگشت به مسیر رشد با سرعت بیشتری انجام شود.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: برای کمک به بخش خرد اقتصاد تدابیری باید اندیشیده شود که فعال اقتصادی با هزینه کمتر فعالیت اقتصادی خود را انجام دهد و فعالیتهای سفته بازانه کاهش پیدا کند.
خاندوزی تاکید کرد: در تمام اقتصادهایی که عزم جدی برای پیشرفت دارند اولویت بر تسهیل مسیر کارآفرینان قرار دارد.
مقاومتها در مسیر تسهیل کسب و کار
وی خاطرنشان کرد: برای تسهیل مسیر کسب و کار مقاومتهایی بود، ولی توانستیم ۶۲۰ هزار مجوز به صورت برخط صادر کنیم. تا آخر ساعت امروز صدهزارمین مجوزصنفی به صورت برخط صادر میشود.
تامین بخشی از درآمد بودجهای دولت با دریافت مالیات
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: توانستهایم همزمان با کاهش ۷ درصدی مالیات بر تولید و رسیدن از ۲۵ درصد به ۱۸ درصد درآمدهای بودجهای را تامین کنیم.
وی گفت: تلاش دولت این بوده است تا به سراغ مودیان مالیاتی برویم که در تور شناسایی مالیاتی قرار نمیگرفتند. پیش از ۱۴۰۰ شناسایی مودیان جدید ۳۶۰ هزار نفر بود که در دو سال اخیر بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار مودی جدید مالیاتی شناسایی شد.
انتهای پیام/