زنگ خطر 2 برابر شدن زنان معتاد
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، این مطلب را پرویز افشار در کارگاه آموزشی آشنایی با مبانی و اصول حمایتهای اجتماعی و صیانت از زنان بهبودیافته ویژه سازمانهای مردم نهاد کشور، عنوان کرد.
افشار افزود: از آنجا که اعتیاد و آسیبهای اجتماعی کانون خانواده را تحت تاثیر قرار میدهد، خیلی از شاخصهای بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی را دچار چالش میکند به همین منظور موضوع اعتیاد زنان باید بیشتر مدنظر مسئولان باشد و تاکید جدی ما این است که به هر روش ممکن، زنان را آگاه کنیم که به دام اعتیاد و آسیبهای اجتماعی نیفتند.
وی به برخی زنان اشاره کرد که ناخواسته و در پی تبلیغات سوء در آرایشگاهها و باشگاههای ورزشی گرفتار اعتیاد شده اند و عده ای از آنان با مصرف مواد محرک، جهت تناسب اندام و لاغری به دام اعتیاد افتاده اند.
وی ادامه داد: برخی دیگر هم به خاطر اعتیاد همسر و برخی نیز آگاهانه، معتاد می شوند و گاهی هم متاسفانه زنانی را مشاهده می کنیم که دست گرفتن سیگار و نشان دادن آن از پنجره خودرو، برایشان عادت شده است؛ بنابراین سازمانهای مردم نهاد به یاری معتادان زن بشتابند تا فعالیتهای پیشگیرانه در حوزه زنان انجام شود.
افشار ادامه داد: آسیب های اجتماعی مانند یک باران و طوفان شدید مرزهای خانوادگی و اجتماعی ما را در نوردیده است؛ باید جلوی آن را بگیریم و چتری گسترانده شود که مردم دچار اعتیاد نشوند.
وی خاطرنشان کرد: ما وظیفه داریم زنان را به سمت پاکی ببریم چرا که اعتیاد موجب شده است تا برخی از آنان طلاق بگیرند و کارتن خواب شوند که اگر این اتفاق رخ دهد ، آسیب این افراد بسیار زیاد می شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، ایجاد مراکز اقامتی زنان و کودکان آسیب پذیر را از جمله برنامه های ستاد عنوان کرد و افزود: سازمان های مردم نهاد در حوزه زنان می توانند در انجام این فعالیت، ستاد را یاری کنند.
افشار، خاطرنشان کرد: مردم نباید از اسم معتاد به هراس بیفتند و موجب تحقیر و انگ زدن به آنان شوند به همین منظور ما باید واقعیت اعتیاد را به مردم تفهیم کنیم چون اعتیاد یک بیماری مزمن و عودکننده است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر از برخی خیران و مردم انتقاد کرد که به موضوع اعتیاد هیچ کمکی نمی کنند.
افشار در این خصوص چنین اظهار کرد: هیچ بیماری، کمرشکن تر از اعتیاد نیست؛ چرا که هزینه های بالای اجتماعی، اقتصاد و خانوادگی دارد؛ به همین منظور ما اقداماتی برای ایجاد مجمع خیران حمایت کننده از بهبودیافتگان انجام داده ایم و اساسنامه این مجمع انجام شده است و به زودی مراحل ثبت آن را خواهیم داشت و در حوزه صیانت از بهبود یافتگان فعالیت می کند تا بتوانیم مقاومت در حمایت از معتادان شکسته شود.
سخنگوی ستاد مبارزه به مواد مخدر گفت: بخش حاکمیتی در حوزه مواد مخدر فقط 20 تا 25 درصد است و 75 تا 80 درصد کار دولتی نیست اما متاسفانه سازمان های غیردولتی در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد نقش کمرنگی دارند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بخش صیانت از بهبود یافتگان و حمایت های اجتماعی کمرنگ است و حداکثر توفیق در درمان و ماندگاری معتادان از 15 تا 20 درصد بیشتر نخواهد شد ولی اگر مشارکت های مردم افزایش یابد 35 تا 40 درصد موفقیت در این زمینه را شاهد خواهیم شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش از وضعیت پوشش پیشگیری از اعتیاد در دانش آموزان هم انتقاد کرد و گفت: این پوشش برای دانش آموزان ، حداکثر، هشت تا 12 درصد است.
افشار گفت: پیشگیری اولیه به عنوان اولویت اصلی در برنامه پنجم توسعه در نظام آموزش و پرورش بوده است که می بایست 40 درصد از جمعیت هدف را تحت پوشش قرار دهد اما اکنون حداکثر پوشش 8 تا 12 درصد است.
به گفته این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر، 2 هزار و 271 سازمان مردم نهاد در حوزه مواد مخدر فعالیت دارند.
نخستین کارگاه آموزشی ملی سازمان های مردم نهاد سطح یک کشور با عنوان آشنایی با مبانی و اصول حمایت های اجتماعی و صیانت از زنان بهبود یافته، امروز سه شنبه آغاز به کار کرد و به مدت سه روز با حضور فعالان سازمان های مردم نهاد در حوزه اعتیاد در آکادمی ملی المپیک به فعالیت خود ادامه می دهد.
براساس آمار، زنان ، 10 درصد از جمعیت یک میلیون و 325 هزار نفری معتادان کشور را تشکیل می دهند.
انتهای پیام/