وقتی تئاتریها صدای یک عاشقانه میشوند
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی نمايش صوتی «عاشقانه میرغضب» شب گذشته، سیزدهم مرداد ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
«عاشقانه میر غضب» نوشته امیر امیری به کارگردانی فریبرز صفی و تهیه کنندگی امیر حسین بی ریا با هنرنمایی سیامک صفری، رابعه اسکویی، لیلا برخورداری، امین زندگانی، ساناز سماواتی، الهه پور جمشید، پانته آ مهدی نیا، آرمین راستگو، سپهر ملکوتی، پریا علیمردان، بهاره جلودارزاده، امیر شمس، یحیی گلنسایی، فروغ فرزین فر، فرناز عقیلی، بهزاد شکری زاده، کاملیا کریمی، فریاد جودی، منا شناس و ناصر ممدوح ، ناشر شرکت فرهنگی هنری جام سبز و مدیر تولید سپیده عهدی است.
گل نسایی: آثار صوتی قوه تخیل مخاطب را تقویت میکنند
یحیی گل نسایی، هنرمند تئاتر در صحبتهایی گفت: تولیدات صوتی قدم مبارکی در عرصه تئاتر است، اینها هیچ چیزی کم از سینما ندارند با وجود همه هزینههای که در سینما میشود، اما از لحاظ هنری چیزی کم از آنها ندارند و حتی قوه تخیل مخاطب را هم تقویت میکنند و برای مردم جامعه فرصت خوبی هستند تا دقایقی دغدغههای ذهنیشان کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه نقش یکی از اعضای وزارت خارجه را در این نمایش داشته، گفت: من دیالوگ زیاد نداشتم، اما در هر حال امیدوارم که کار خوبی از آب در آمده باشد و انتظاراتم را برآورده کند. تجربه کار با آقای صفی واقعا لذت بخش بود و از گروه آوای آپامه نیز تشکر میکنم.
جودی: نمایش صوتی شخصیتپردازی را در ذهن مخاطب، متفاوت میکند
فریاد جودی بازیگر تئاتر نیز عنوان کرد: در این کار افتخار داشتم در کنار اساتید بزرگی حضور داشته باشم، سیامک صفری همکار مقابل من در کار بود و حضور او تجربه مغتنمی برایم شد. سراسر کار برای من تجربه بود و این خیلی برای آینده به من کمک خواهد کرد. در نمایش صوتی مخاطب با صدا درگیر است و چون با صدا پیش میرود، شخصیتها را در ذهن پردازش میکند و این فرصت خوبی است که یک رویداد را متفاوت از دیگری تصویرسازی کند.
در ادامه فرناز عقیلی نیز گفت: تولید آثار صوتی یک اتفاق مبارک در جامعه امروز ما است، چون مطالعه در کشور ما بالا نیست و آثار صوتی این شرایط را برایمان فراهم میکند که صوتی بخوانیم. خوشحالم که سهم کوچکی در این کار دارم، جدای محتوای کار ، لطف کار این بود که کنار بزرگانی کسب تجربه کنم و خود را محک بزنم، امیدوارم باز هم آثار صوتی خوبی از این دست از نمایشها تولید شود. نقش من یکی از بانوان دربار در این کار بود و سراسرش برایم کسب تجربه و خاطره شیرین بود.
سپهر ملکوتی نیز اظهار داشت: برای بار دوم نمایش صوتی را تجربه کردم، خاطره زیاد دارم اما یادم است که قرار بود دو ساعته کار را جمع کنم و بروم اما شب از همه دیرتر مکان ضبط را ترک کردم.
بهزاد شکریزاده، دیگر بازیگر کار نیز با اشاره به متن خوب کار و کارگردانی حرفهای گفت: من هنوز به این تجربه فکر میکنم و تحت تاثیر متن آقای امیری هستم، خوشحالم که تضادهای درونی ما را به خوبی آقای امیری دراین کار مورد توجه قرار دادند.
کاملیا کریمی نیز توضیح داد: فضای کار این نمایش در یک حرمسرا در دوره قاجار است، نقش من قدری عجیب بود که با کاراکترم خیلی متفاوت است، یک زن دروغگو و لاف زن که تلاش زیادی برای رسیدن به آن کردم اما خوشحالم که این اتفاق افتاد.
آرمین راستگو دیگر بازیگر کار گفت: نقش مقابل من هم آقای سیامک صفری بودند، اجازه گرفتم که با لهجه ترکی کار را در بیاورم، خاطرهای که از کار دارم این است که آقای صفری هر متنی را که میخواندند برگه آن را پرتاب میکردند، من هم فکر کردم که باید همین کار را انجام دهم و در نهایت کارگردان به ما گفت که چند بخش جا مانده و ما هم روی زمین دنبال برگههای قدیمی میگشتیم و این خیلی برایم جالب بود.
یک عاشقانه که خالی از لطف نیست
سپس لیلا برخورداری بازیگر نقش مشاطه حرمسرا نیزگفت: من خیلی دیرتر از سایرین به گروه پیوستم و نقش کوچکی دارم اما به خاطر متن خوب به کار پیوستم.
مونا شناس دیگر بازیگر کار نیز گفت: این اولین تجربه نمایش صوتی من بود، نقش من هم کوچک است اما چالش خوبی برایم شد.
عشقی که همه چیز را به مسلخ خواهد برد
سپس امین زندگانی دیگر بازیگر این کار نیز توضیح داد: اجرا رفتن پیش هنرمندانی که هر کدام امضای خاص خود را دارند کار راحتی نیست و باعث افتخار است. نقش من جلال بود، وقتی به من پیشنهاد دادند دقیقا ماجراهایی در زندگیم رخ داده بود که بی ربط نبود و با آن همذات پنداری کردم، نقش را تعریف نمیکنم قول اجرای صحنهای کار را گرفتیم اما قطعا تغییر خواهد کرد. عشق تمام قوانین و قواعد را بهم خواهد ریخت، حتی مرگ هم با عشق معنا پیدا میکند. عشق در این قصه کاری میکند که فرد تبدیل به سخی ترین و منفورترین شخص برای رسیدن به معشوق شود و حتی برای عشق سر از تن عشق جدا میکند و پای طناب دار میرود، خلاصه اینکه همه ما با شنیدن این کار به یاد دوران کرونایی میافتیم که مرگ از رگ گردن برایمان نزدیک بود.
سپس چند پیشکسوت عرصه موسیقی نیز روی صحنه حضور پیدا کردند، از جمله مهدی سپهر استاد پیشکسوت موسیقی پاپ و خواننده در صحبتهایی گفت: ما از آن نسلی هستیم که شبها با داستان شب به خواب میرفتیم، این صداها هنوز برایمان جاودانه است از زمانی که من در خوزستان زندگی میکردم، خوزستانی که بدان افتخار میکنم آنجا حتی یک رادیو گوش کردن هم برایمان به سختی اتفاق میافتد، حال خوشحالم که شما هنرمندان رادیو را فراموش نکردید و صدای شما هم در خاطرهها باقی خواهد ماند.
ابراهیم جعفری موزیسین پیشکسوت هفتاد و نه ساله نیز گفت: عشق من موسیقی است، از سال سی و چهار با رادیو در کرمانشاه فعالیت کردم، سنتور زدم و زندگی کردم، همین الان هم کار میکنم و امیدوارم تا سی ـ چهل سال دیگر نیز فعال باشم.
در نهایت هومن حسین نژاد کارگردان نیز با تبریک این سرمایه گذاری در عرصه آلبوم صوتی گفت: الان تهیه کنندهها به راحتی دست به چنین کارهایی نمیزنند و این یک ریسک محسوب میشود.
ساناز سماواتی یکی دیگر از بازیگران کار نیز عنوان کرد که در حال بازی در دو سریال است و افزود: این نمایش برایم ابتدا که شنیدم هیجان انگیز نبود اما وقتی متن را خواندم خواستم در آن شرکت کنم، برعکس نسل جدید هم عاشق کتاب هستم و همیشه بخشی از درآمدم صرف خرید کتاب میشود.
در نهایت فریبرز صفی کارگردان نیز در صحبتهایی گفت: تمام حرفهایی که آماده کردم بودم با صحبتهای دوستان متلاشی شد و حال چیزهایی بداهه میگویم، حرفم این است که انسانها در کنار هم معنا پیدا میکنند وگرنه هر کدام به جدایی معنی نداریم و نمیتوانیم چیزی نمایان کنیم.
سپس بهاره جلودارزاده یکی دیگر از بازیگران کار نیز گفت: ممنونم از آقای صفی که اجازه دادند ما استعدادمان را کشف کنیم و مثل یک پدر واقعی در کنارمان بودند. نکته این است که مامردم این روزها زیاد هم را قضاوت می کنیم با شنیدن این کار شاید قدری دست از قضاوتها برداریم.
روایتی از یک حال بد با زبان طنز
در نهایت امیر امیری نویسنده کار نیز در صحبتهایی گفت: من سر رونمایی نمایش صوتی «آقای رییس جمهور» با آقای صفی و آقای بی ریا آشنا شدم، در شرایطی که خسته از تئاتر و هنر بودم و میخواستم سراغ یک شغل آبرومند بروم اما باز هم دم به تله دادم و این کار را تنظیم رادیویی کردم که اتفاق بهتری هم شد ، برای بخش صحنهای هم آن را آماده خواهیم کرد. اما واقعا این کار را در شرایطی آماده کردم که حالم بد بود و سعی کردم این حال بد را با یک زبان طنز به جامعه نشان دهم بنابراین عاشقانه میرغضب یک تناقض از حال بد من و محبت مخاطبانمان است.
وی در ادامه افزود: نگاه من به عشق حماسی است، از این چیزهایی که در دنیای رسانه ، مجلات و قصهها است، نبود. همه جا عاشقها را ذلیل و ضعیف نشان میدهند که هیچکاری از آنها بر نمیاید خواستم عشق را در عالم معنا درست نشان دهم، شمهای از عشق حقیقی که نتیجهاش تعارض یک عاشق و یک جلاد شد.
بیریا تهیه کننده کار نیز عنوان کرد: «عاشقانه میرغضب» قصه زندگی امروز ما در فضا و زمان نامعلومه که به پیشنهاد حسن موذنی دوست قرار شده به زودی اجرای رادیو تئاتر کار در همین سالن ارسباران با همین بازیگران صورت بگیرد. این کار اولین نمایش صوتی در فضای غیر از رادیو هست که متنی اورجینال دارد وموسیقی این کار که توسط مهرداد قنبری ساخته شده از وجه تمایزات این اثر با دیگر آثار صوتی و رادیویی است و امیدواریم که این روند ادامه پیدا کند.
وی افزود: کار بعدی ما نمایش «کپسول» نوشته امیر امیری و کارگردانی فریبرز صفی است که استارت خورده و با همکاری مهدی موسی نژاد به زودی انجام میشود.
در حال حاضر این آلبوم صوتی در سایتهای نوار، بیپ تونز و پلتفرم جهان Itunes فروش میرود و از پلتفرمهای نوار، بیپ تونز، کتابراه به صورت دیجیتال توسط موسسه فرهنگی هنری جام سبز منتشر شده است.
انتهای پیام/