رشد ۱۷ درصدی پرداخت تسهیلات ازدواج در سال جاری
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: در ماههای ابتدایی سال نسبت به نحوه پرداخت وام ازدواج نارضایتیهایی وجود داشت که با رفع مشکل سامانه روند پرداختها تسهیل شد.
وی گفت: ۵۵ هزار میلیارد تومان وام ازدواج به جوانان پرداختشده است که نسبت به سال گذشته رشد ۱۷ درصدی را نشان میدهد.
تکلیف رئیسجمهور به وزیر اقتصاد و بانک مرکزی
سخنگوی اقتصادی دولت درباره اینکه چرا یکچهارم پایه پولی کشور به یکی از بانکها اختصاص دادهشده است، گفت: رئیسجمهور برای رفع نا ترازیهای بانکها به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مأموریت داده است تا نسبت به حل این مشکل اقدامات مؤثری انجام دهند.
خاندوزی افزود: تاکنون جلسات متعددی با رئیسکل بانک مرکزی برگزار کردیم. نتیجه این جلسات و اقداماتی که قرار است برای رفع نا ترازی بانکها انجام شود را اطلاعرسانی میکنیم.
پیشبینی سوددهی ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی در بورس
این مقام مسئول درباره وضعیت بورس اظهار کرد: طبق پیشبینی کارشناسان صنایع تولیدی سود ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی خواهد بود. البته برخی دغدغهها برای بازار بورس وجود دارد به همین دلیل رئیسجمهوری تأکید کرد که بحث تغییر نهادههای تولید از دستور کار خارج شود تا شرایط بازار و سرمایهگذاری برای فعالان اقتصادی پیشبینی پذیر باشد.
درآمدهای انتشار اوراق صرف پرداخت بدهی دولت قبل شد
وی درباره سخنان سخنگوی دولت سابق درباره میزان انتشار اوراق مالی اسلامی در دولت اسلامی تصریح کرد: اصولاً مقایسه ارقام مطلق و اسمی با یکدیگر نادرست است. دولت قبل در سال ۱۴۰۰ غریب به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کرده بود و مابقی سال نیز دولت سیزدهم ۸۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر و صرف پرداخت بدهیهای دولت دوازدهم کرد.
خاندوزی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ ارزش اوراق منتشره ۳۴ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۹ ارزش این اوراق ۶۷ هزار میلیارد تومان برمبنای پایه پولی سال ۹۵ بود بنابراین میزان انتشار اوراق در دولت سیزدهم به نسبت دولت قبل نصف بوده است.
سخنگوی اقتصادی دولت اظهار کرد: مقایسه انتشار اوراق قرضه با تولید ناخالص داخلی در سال ۹۷، دو درصد، در سال ۹۸ نیز ۳ درصد، در سال ۹۹ هم ۵ درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به دو درصد رسید.
این مقام مسئول گفت: میزان انتشار اوراق در سال ۹۸ نسبت به سال قبل ۸۱ درصد، در سال ۹۹ نسبت به سال قبل ۱۴۶ درصد، در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۸ درصد و در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ۱۹ درصد بوده است.
ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مطلوب
سخنگوی اقتصادی دولت درباره وضعیت ذخایر کالاهای اساسی گفت: ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مطلوبی قرار دارد. در چهارماهه نخست امسال ۷ میلیون تن کالای اساسی به ارزش بیش از ۴.۷ میلیارد وارد کشور شده است.
خاندوزی متذکر شد: ذخایر روغن و برنج مازاد بر ذخایر معمول است. میزان ذخیره جو و ذرت نیز یکمیلیون تن مازاد بر ذخایر معمول است.
انتهای پیام/