دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«حماسه هیئت» و روایت کنشگری‌های اجتماعی هیئت‌ها در محرم

«حماسه هیئت» و روایت کنشگری‌های اجتماعی هیئت‌ها در محرم
رئیس سازمان هیئت‌ و تشکل‌های مذهبی: هیئت‌های مذهبی، اتفاقات بزرگی را در کشور رقم میزنند که متأسفانه در جامعه تنها برگزاری مراسم‌های مذهبی هیئت‌ها مدنظر قرار گرفته است
کد خبر : 861038

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی با اشاره به برگزاری رویداد «حماسه هیئت» همچون سال گذشته در ایام ماه محرم و صفر از سوی این سازمان گفت: هیئت‌های مذهبی، اتفاقات بزرگی را در کشور رقم میزنند که متأسفانه در جامعه تنها برگزاری مراسم‌های مذهبی هیئت‌ها مدنظر قرار گرفته است. بنای ما در سازمان هیئت این است که نگاه مردم به هیئت‌ها را تغییر دهیم و این گزاره را هم به هیئت‌ها برسانیم که باید برای تمام اقشار مردم برنامه و اقدام داشته باشند.

۳ مرحله پیشبینی شده در طرح حماسه هیئت

وی با اشاره به اجرای طرح حماسه هیئت گفت: در این برنامه ابتدا بنا داریم، اتفاقات خوب و رویداد‌های اجتماعی فرهنگی هیئت‌ها را بشناسیم، یعنی در اصل کنش اجتماعی هیئت‌های مذهبی را داشته باشیم. در گام دوم این اتفاقات داوری و ارزیابی میشود و برگزیده‌ها در سطح ملی حمایت میشوند. در نهایت در سومین گام روایت اقدامات هیئت‌ها در دستور کارقرار دارد تا به عنوان الگویی جریان ساز باقی هیئت‌ها باشد.

باباخانی افزود: هیئت‌های عزاداری در ایام محرم و صفر، به غیر از برگزاری مناسک عزاداری که رسالت اصلی آن‌ها است، برنامه‌های تربیتی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری مانند فعالیت در عرصه مقابله با آسیب‌های اجتماعی، تهیه جهیزیه و آزادسازی زندانیان، اطعام نیازمندان، آبرسانی به روستا‌های محروم و ... را انجام میدهند که این برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی آنچنان که باید و شاید به گوش مردم نمیرسد.

«حماسه هیئت» و روایت کنشگری‌های اجتماعی هیئت‌ها در محرم

نشر خوبی‌ها با رویکرد انسجام اجتماعی و همدلی

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی افزود: محور این رویداد امسال خط محتوایی انسجام اجتماعی و همدلی است و قرار است تمرکز ویژ‌های بر نشر خوبی‌ها و فعالیت‌های اینچنینی داشته باشیم. در همین راستا تیم‌های استانی در سطح کشور مشغول شناسایی این اقداماتی هستند که با رویکرد انسجام اجتماعی و همدلی، همکاری نوجوانان و جوانان و مردمی بودن، اتفاقات و رویداد‌ها را انتخاب کنند.

وی افزود: همدلی و انسجام اجتماعی یکی از ملاک‌های انتخاب است، زیرا در شرایط کنونی جامعه و تفرقه افکنی دشمنان قسم خورده ما، یکی از نقاط مورد هدف دشمن بحث از بین بردن انسجام اجتماعی و ایجاد تفرقه پوشالی در جامعه است. شامل شدن و درگیر کردن جوانان و نوجوانان در طرح‌ها به عنوان آیندهسازان این مرز و بوم ملاک بعدی است. فیالواقع در نهایت کار باید مردمی باشد، زیرا در این صورت است که دوام خواهد داشت.

الگوسازی برای هیئت‌ها در طرح حماسه هیئت

باباخانی با اشاره به اینکه مرحله سوم این برنامه، روایت اتفاقات و اقدامات هیئتهاست، گفت: در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و همچنین وبگاهی با عنوان «حماسه هیئت» و همچنین سایر رسانه‌ها و خبرگزاریها، قرار است این اقدامات روایت شود. همه میدانیم که این اقدامات هیئت‌ها ممکن است در دهه دوم محرم و حتی ماه صفر و اربعین هم ادامه داشته باشد. این ترویج و روایت اقدامات برای این است که هیئت‌های شاخص برای دیگر هیئت‌ها الگو شوند و کمک‌های مردمی بیشتری دریافت کنند.

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی در پایان با اشاره به اینکه تجلیل از برگزیدگان این برنامه، همان حمایت‌هایی است که از آنان صورت میگیرد گفت: در سطح استان، تجلیل‌هایی از این اقدامات و رویداد‌ها خواهیم داشت و در سطح ملی نیز آنان را حمایت میکنیم. هدیه برگزیدهها، حمایت‌ها و کمک‌هایی است که برای اجرای بهتر برنامه‌ها رقم میخورد که یکی از آن‌ها همان حمایت رسان‌های از آنان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب