تورم تیرماه به کانال ۳۰ درصد بازگشت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به میزان تورم تیرماه، گفت: براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تورم بعد از یک دوره ۱۴ ماهه به کانال ۳۰ درصد بازگشته است.
وزیر اقتصاد افزود: در بخش اسمی و قیمتی اقتصاد ایران آمار شاخص بهای مصرف کننده نشان میدهد تورم به ۳۰ درصد رسیده و تورم تیرماه با ۱.۳ درصد کمترین میزان ماهانه است و تورم نقطه به نقطه با کاهش ۳.۲ درصدی به ۳۴ درصد رسیده است.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: نرخ تورم ماهانه تیر با ثبت عدد ۱.۹۵ درصد کمترین عدد ۱۶ ماه گذشته است. تورم نقطه به نقطه نیز با کاهش ۳.۲ واحد درصدی نسبت به خرداد به عدد ۳۹.۴ درصد رسید. همچنین تورم گروه خوراکیها و آشامیدنیها با کاهش ۵.۵ واحد درصدی در مقیاس نقطه به نقطه به عدد ۳۷.۱ درصد رسید.
او تصریح داشت: تورم اقلام خوراکی با کاهش ۶ دهم درصدی نسبت به خرداد یک دهم درصد کاهش دارد و در مقایسه با سال قبل کاهش ۵.۵ درصدی به ۳۷ درصد رسیده است، اما اینها نشان دهنده وضعیت ایده آل نیست و دولت این شرایط را به رسمیت نمیشناسند.
خاندوزی با اشاره به دلایل کاهش تورم در تیرماه، یادآور شد: اولین عامل اساسی کاهش تورم، کاهش تدریجی نرخ رشد نقدینگی از ابتدای دولت تاکنون بوده است. این نتیجه از مسیر انضباطبخشی به بودجه و پرهیز دولت از استقراض پولی از بانک مرکزی به دست آمد و منجر به این شد که در سال ۱۴۰۱ خالص بدهی دولت به بانک مرکزی بهبود پیدا کند و در پایان این سال به منفی ۱۲۵ درصد برسد.
خاندوزی ادامه داد: طبق آمار ۱۴۰۱ خالص بدهی دولت به بانک مرکزی ۱۲۵ درصد کاهش یافت. شاخص نقدینگی هم به زیر ۳۰ درصد رسید که نشان دهنده موفقیت انضباط مالی دولت است، اما اصلاح ناترازی بانکها در دستور کار است تا به نقدینگی زیر ۲۵ درصد برسیم. بحث اضافه برداشت شبکه بانکی نیز در دستور کار است.
خاندوزی ادامه داد: دومین دلیل کاهش تورم در تیرماه، تعدیل انتظارات تورمی در ماههای اخیر بود که موجب ثبات بخشی به بازار ارز شد و سومین علت، کاهش تورم جهانی است. تا جایی که در چهار ماه امسال نسبت به سال قبل، بازار جهانی از ثبات نسبی برخوردار بود.
وی گفت: شاخص تورم تولیدکننده در ماههای اخیر مستمرا کاهش داشته است. این تورم در اردیبهشت سال قبل به ۱۳۰ درصد رسیده بود، اما امسال به یک سوم کاهش یافت.
خاندوزی گفت: تورم معدن به ۳۳، صنعت به ۲۹ درصد کاهش یافته است. تورم مصرف کننده منوط به کنترل تورم تولید است.
سخنگوی اقتصادی دولت تأکید کرد: ما با مشکل افت سرمایه گذاری مواجه بودیم و از ۹۷ تا ۱۴۰۰ این مسأله روی تولید اثر کاهنده گذاشته است.
وی گفت: در بخش ساختمان منفی ۴.۲ درصد، ماشین آلات منفی ۴.۶ درصد کاهش سرمایه گذاری داشت، اما امسال ۱۵.۴ و ۱.۲ درصد، سرمایه گذاری دراین بخش رشد داشت.
خاندوزی افزود:در چهارماهه ۲۱۶ میلیارد درآمد مالیاتی داشتیم که ناشی از افزایش مودی است که از ۳ میلیون نفر به ۵ میلیون نفر رسیده است و رشد ۸۳ درصدی در بخش مودی مالیاتی داشتیم.
به گفته وزیر اقتصاد؛ در چهار ماه ابتدای سال، درآمد نفتی ۵۷ درصد، درآمد واگذاری سهام و اوراق ۱۹ درصد افزایش داشته است.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: در چهار ماهه امسال رشد ۱۰۳ درصدی در پرداختهای عمرانی داشتیم بنابراین میتوانیم شاهد رونق از محل تحریک درآمدهای عمرانی باشیم.
انتهای پیام/