دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1402 - 11:21

توافق کانبرا-واشینگتن/ استرالیا برای آمریکا موشک می‌سازد

توافق کانبرا-واشینگتن  استرالیا برای آمریکا موشک می‌سازد
حضور مکرر زیردریایی‌های آمریکایی در استرالیا، دسترسی آمریکا به پایگاه‌های هوایی استرالیا و تبدیل این کشور به قطب تأمین تسلیحات موشکی آمریکا از جمله مفاد توافق جدید میان کانبرا-واشینگتن است که هدف اصلی آن مهار قدرت‌یابی چین تلقی می‌شود.
کد خبر : 860601

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از‌ ای‌بی‌سی نیوز، آمریکا و استرالیا به‌واسطه توافقی که به افزایش همکاری‌ نظامی‌شان منجر می‌شود، بیش از پیش به یکدیگر نزدیک می‌شوند.

خبر حصول این توافق بعد از برگزاری نشست سالانه وزرای دفاع و خارجه دو کشور به میزبانی «بریزبان» استرالیا، اعلام شد.

طبق این توافق، حضور گردشی نیرو‌های آمریکایی در استرالیا افزایش می‌یابد که این شامل بازدید مکرر زیردریایی‌های آمریکایی از پایگاه‌های نظامی غرب استرالیا نیز می‌شود. همچنین، دسترسی آمریکا به پایگاه‌های هوایی شمال و غرب استرالیا تسهیل می‌شود که این به نوبه خود به افزایش همکاری‌های فضایی دو کشور منجر شده و به استرالیا برای ارتقای توانمندی تولید موشک‌های هدایت‌شونده کمک می‌کند. از دیگر چشم‌انداز‌های این توافق می‌توان به توسعه روابط امنیتی با دیگر کشور‌های منطقه اشاره کرد.

گفته می‌شود که واشینگتن با کمک به استرالیا برای توسعه صنعت تولید و صادرات موشک، به‌دنبال تقویت ذخایر تسلیحاتی آمریکا است. در این پروژه، استرالیا سیستم‌های موشک پرتاب چندگانه هدایت‌شونده یا GMLRS را توسعه خواهد داد. به ادعای «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا، این طرح به ایالات متحده کمک می‌کند تا «پیشینه فناوری و پایگاه صنعتی دفاعی خود را تقویت کند».

به این ترتیب، یک سایت تولید سلاح‌های هدایت‌شونده و مهمات انفجاری در استرالیا ایجاد می‌شود که انتظار می‌رود تا دو سال دیگر به بهره‌برداری برسد.

خبر حصول این توافق در حالی اعلام می‌شود که آمریکا و انگلیس با هدف مقابله با چین و جلوگیری از نفوذ پکن در ایندوپاسیفیک تصمیم دارند استرالیا را در اوایل دهه ۲۰۳۰ با زیردریایی‌های تهاجمی هسته‌ای تجهیز کنند.

به این ترتیب، طبق پیمان نظامی «آکوس»، کشور‌های آمریکا و انگلیس به استرالیا برای ساخت حداقل ۸ فروند زیردریایی اتمی کمک خواهند کرد.

البته این بدان معنا نیست که زیردریایی هسته‌ای لزوما کلاهک‌های اتمی حمل خواهد کرد؛ چرا که این زیردریایی‌ها صرفاً با سوخت هسته‌ای کار می‌کنند. با این حال، این فناوری حساس است چراکه رآکتور‌های زیردریایی‌های هسته‌ای آمریکا و انگلیس از اورانیوم غنی‌شده ۹۳ تا ۹۷ درصدی استفاده می‌کنند و اورانیوم با درجه غنای بالاتر از ۹۰ درصد، اورانیوم در سطح تسلیحاتی و نظامی در نظر گرفته می‌شود.

علاوه بر این، در تاریخ ۳۱ تیر، آمریکا ناو «یو‌اس‌اس کانبرا» را وارد سرویس نظامی استرالیا کرد.

این نخستین بار است که یک شناور نیروی دریایی آمریکا در بندر یک کشور خارجی، انجام وظیفه می‌کند، اقدامی که به منزله عمیق‌تر شدن همکاری‌های نظامی آمریکا-استرالیا در مواجهه با قدرت‌یابی منطقه‌ای چین تلقی می‌شود.

آغاز به فعالیت یو‌اس‌اس کانبرا با برگزاری رزمایش چندملیتی «طلسم شمشیر» همزمان شد. در این رزمایش، نیرو‌هایی از آمریکا، استرالیا، کانادا، فیجی، فرانسه، آلمان، اندونزی، ژاپن، پاپوآ گینه نو، کره جنوبی، انگلیس و تونگا حضور داشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب