کارگاه «توسعه تجهیزات نورپردازی» در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد
به گزارش گروه فرهنگی آنا، مجید سرنی زاده اظهار داشت: «این کارگاه در مدت سه روز با محوریت کار عملی، ایدهپردازی و آشنایی با جدیدترین فناوریهای تجهیزات نورپردازی تئاتر برای علاقهمندان برقرار خواهد بود«.
سرنی زاده در خصوص اساتید این کارگاه گفت: «بابک صیرفی رئیس انجمن روشنایی و نورپردازی ایرانیان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، مهندس مصلحی موسس انجمن روشنایی، مهندس سمایی صنعتگر تولید کننده تجهیزات نورپردازی تئاتر، مهندس حیاتی و خانم مهندس کیانی از اعضاء انجمن روشنایی از مدرسین این کارگاه هستند«.
وی ادامه داد: «جلسه نخست کارگاه پیرامون تجهیزات نورپردازی الکتریکی همچون چراغ ها و منابع نوری ، تجهیزات جانبی سامانه های کنترل نور ،CRI ، لامپهای فلورسنت، لامپهای رشتهای، ال ای دی ها، بازدید از صنعت ساخت تجهیزات نورپردازی بحث و گفتگو شد که با حضور و استقبال بی سابقه هنرمندانی از استانهای چهارمحال و بختیاری ، زنجان ، تهران و هرمزگان روبهرو شد«.
کارگردان هرمزگانی درباره جلسات آتی این کارگاه تصریح کرد: «انجام طرح تحقیقاتی با موضوع بررسی دیدگاه هنرمندان تئاتر در خصوص وضعیت تجهیزات نورپردازی تئاتر در کشور نیز در کنار این کارگاه به اجرا در خواهد آمد«.
برگزاری پنج نشست پژوهشی، دو کارگاه آموزشی، سه نمایش کوتاه، دو نمایش بلند، نمایشگاه عکس تئاتر و نمایشگاه برقع از سایر برنامههای این پروژه هستند که هر روزه از ساعت 12 ظهر تا 20 شب در سالن قشقایی برای بازدید و حضور عموم علاقهمندان برقرار خواهند بود .
در این میان بخشی از پروژه ملی «تئاتر را باید به آتش کشید است» به اجرای نمایش اختصاص خواهد داشت که شامل دو نمایش «زن» و «روز رستاخیز» میشود. نمایش «زن» نوشته و کاری از مجید بشکال از 26 اردیبهشت تا 30 اردیبهشت ماه و نمایش «روز رستاخیز» مجید سرنیزاده از 9 تا 11 خردادماه هر شب ساعت 19 در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر به اجرا در میآیند.
مجید بشکال،فتحیه بقایی، مرتضی شنبه نیا و راضیه ذاکری نقشآفرینان نمایش «زن» هستند. همچنین راضیه ذاکری طراح لباس، سارا نادری مدیر صحنه، مسعود ملایی ویدئو، راحیل احمدی پور گریم، صدیقه بشکال پوستر، امین باصره آهنگساز و نوازنده عود، مهدی کهزاد نوازنده سازهای ضربی، مجتبی جمشیدی نوازنده ویولون، مجید سرنی زاده دستیار کارگردان،مجید جمشیدی عکس و ویدئو، مجید کشاورز ماسک و برقع، مسعود میرزایی طراح نور، حسین رمضان نیا اجرای نور و مجید بشکال طراح صحنه و عروسک هستند.
این اجرا با برداشتی از نمایشنامه «عروسی خون» اثر لورکا تهیه شده است. در این اجرا داستان دردها، فشارهای اجتماعی، هجمه ها و زخم های عروس ، بعد از مرگ داماد و معشوق روایت می شود . رویدادها در منطقه جنوب ایران رخ می دهد و در بافت فرهنگی و اجتماعی سنتی منطقه بواسطه باورها و اعتقادات مردم عروس مورد هجمه های بسیار قرار گرفته و حتی به افسانه امداس که قاتل مردان است تشبیه می شود.در اجرای این نمایش از تکنیک تئاتر کاغذی استفاده شده است و نیز حضور کاراکتر امداس را شاهد هستیم. این اثر پیش از این در سال 1392 در بندرعباس برای عموم به روی صحنه رفته و در همان سال در جشنواره تئاتر استانی هرمزگان نیز جوایزی را دریافت نموده است . در سال 1393 برای اجرا در جشنواره ادینبورگ پذیرفته شد که بدلیل کاهش سطح رواب بینالمللی میان دو کشور امکان دریافت روادید و حضور در جشنواره فراهم نشد.
این کارگاه بخشی از پروژه ملی «تئاتر را باید به آتش کشید است» که به عنوان یکی از دوازده پروژه برگزیده مرکز مطالعات اجرایی قشقایی از تاریخ 26 اردیبهشت تا 11 خرداد در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در حال برگزاری است.
انتهای پیام/