آیا ورقهای روغنی تاریخ انقضا دارند؟
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای مکانهایی که زیبایی دارای اهمیت است، معمولا از ورق روغنی یا ورق سرد استفاده میشود. ورق روغنی که نوعی فولاد محسوب میشود، دارای سطوحی صاف و یکدست میباشد که علاوه بر زیباسازی در صنایع دیگری از جمله خودروسازی، لوازم خانگی و ساختمانسازی کاربرد دارد. کارخانههای تولیدکننده این ورقها ابتدا نورد سرد را تحت فشار شدید میگذارند تا ضخامت آنها کمتر شود. در ادامه برای ممانعت از زنگزدگی و ارتقاء کیفیت بر روی ورق، روغنی قرار میگیرد که به همین دلیل به آنها ورق روغنی میگویند. ورقهای روغنی بر اساس کیفیت تولید سه دسته هستند:
معمولی: در بین ورقهای روغنی، نوع معمولی آن از پرکاربردترین آنها محسوب میشود که البته از فولاد ST12 تشکیل شده است. این ورقها به دلیل خواص و ویژگیهای منحصر به فردی که دارند، اغلب برای خمکاری و یا شکلدهی در جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرند. به گفته کارشناسان این محصول تا 18 ماه قابلیت مصرف دارند که همین موضوع باعث مورد توجه قرار گرفتن آن در بین مصرفکنندگان شده است.
نیمه کششی: ورق روغنی نیمه کششی (ساخته شده از فولاد ST13) ، در صنایع پرسکاری با عمقی اندک مورد استفاده قرار میگیرد. این ورق تا 90 درجه قابلیت خم شدن در صنایع صنعتی و غیرصنعتی را دارند. گفتنی است که ورقهای نیمه کششی تا حدود 8 ماه تاریخ مصرف دارند.
فوق کششی: این نوع ورقهای روغنی دارای قدرت کشش بالایی هستند، به نحوی که تا 180 درجه میتوان آنها را خم کرد. به همین دلیل ورق روغنی فوق کششی به عنوان انعطافپذیرترین نوع محسوب میشود و میتوان از آنها در پرسکاری عمیق استفاده کرد. شایان ذکر است، تاریخ انقضاء آنها تقریبا 8 ماه است.
ویژگیها
ورق های روغنی دارای کاربردهای فراوانی است و به دلیل انعطاف و مقاومت بالا به صورت گسترده در صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع ورق در آب و هوای مرطوب نیز دارای دوام قابل قبولی است، بر همین اساس امروز این محصول تبدیل به یکی از تزئینات اصلی ساختمانها شده است.
تاریخ انقضا ورقهای روغنی
ورقهای روغنی معمولا دارای تاریخ انقضاء هستند و باید قبل از این تاریخ مورد مصرف قرار گیرند تا از این طریق کیفیت سازه مورد نظر در بالاترین سطح قرار گیرد. لازم به ذکر است که با پایان یافتن تاریخ مصرف، قیمت ورق روغنی نیز دستخوش تغییر خواهد شد. واقعیت این است که در ورق های روغنی عناصر آلیاژی خاصی بکار رفته است که تنها در مدت زمان خاصی کاربرد دارند. در نتیجه هنگام خرید این محصولات باید به گرید و خواص آن توجه شود. باید دقت داشته باشید که حتما ورقهای روغنی پیش از اتمام تاریخ مصرف مورد استفاده قرار گیرند، در غیر این صورت سازه شما دارای استانداردهای لازم نخواهد بود.
تاریخ انقضاء انواع گرید ورق روغنی:
ورق روغنیST12 : در این نوع ورقروغنی 1 / 0 کربن و 5 / 0 منگنز بکار رفته است که البته بیشتر در صنایع ساختمانسازی استفاده میشوند و از مهمترین مزیت آنها نسبت به دیگر ورقهای روغنی میزان تاریخ مصرف آنها است، چون معمولا تا 18 ماه دارای تاریخ انقضاء هستند.
ورق روغنی ST13 : در تولید آنها 80 / 0 کربن و 45 / 0 منگنز استفاده میشود و همین امر این محصولات را نسبت به سایرین تا حدودی بیشتر مورد استقبال قرار داده است و مصارف آن در موارد خاص انجام میگیرد. به گفته فعالان بازار ورقهایروغنی ST13 در بازارهای بینالمللی علاقهمندان بسیاری دارد. گفتنی است، تاریخ مصرف این محصول تا 8 ماه اعلام شده است.
ورق روغنی ST14: کارخانههای تولیدی برای این نوع ورقروغنی 8 / 0 کربن و 4 / 0 منگنز استفاده میکنند و تاریخ مصرف آنها حداکثر 8 ماه در نظر گرفته شده است که این موضوع در قیمت آنها نیز بسیار موثر است.
مطالب مرتبط: میلگرد تقویتی و کاربرد آن چیست؟
در پایان
طبق اعلام کارشناسان، ورقهای روغنی بعد از سپری کردن تاریخ مصرف، کیفیت خود را از دست میدهند و بلافاصه دچار پارگی در عملیات ماشینکاری یا پرشکاری میشوند و البته باید توجه داشت که در این حالت کیفیت جوش نیز به مراتب افت پیدا میکند. مهندسان معتقدند که مجموعه این اتفاقات باعث کاهش عمر سازه خواهد شد. نکته مهم دیگر این است که طی سالهای اخیر فولاد با رشد قیمت زیادی مواجه شده است، به همین منظور باید هنگام خرید چنین محصولاتی دقت بالایی داشت و در مقابل نیز، تولیدکننده و فروشنده باید تاریخ مصرف این ورقهای روغنی را روی محصول درج کنند. پیوان ارائه دهنده و تامین کننده بسیاری از محصولات فولادی است و شما علاوه بر خرید و استعلام قیمت ورق روغنی، می توانید قیمت آهن و دیگر محصولات فولادی را از سایت این شرکت با آدرس https://pivan.co/ دریافت کنید.
انتهای پیام/