دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مهر 1397 - 07:58
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه به آنا خبر داد:

آغاز خط تولید بالشت هوشمند تا 2 ماه آینده

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه از آغاز خط تولید بالشت هوشمند (بالشت کمک تنفسی)، از طرح‌های دانش‌بنیان این دانشگاه تا دو ماه آینده خبر داد.
کد خبر : 314013
636630187670924188_b.jpg

محمدعلی علیزاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: با توجه به کلنگ‌زنی این پروژه در بهار 97، نوسانات و مشکلات بازار ارز برای خرید تجهیزات، سبب شد تا پروژه که قرار بود شهریور  سال جاری کار خود را آغاز کند به تأخیر بیفتد.

وی با بیان اینکه سوله این پروژه احداث شده است و عملیات ساخت ادامه دارد، گفت: تلاش می‌شود تا خط تولید بالشت هوشمند شرکت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه تا یکی- دو ماه آینده کار خود را آغاز کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه از گشایش مرکز رشد این دانشگاه با حضور دکتر طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: واحدها و هسته‌های فناور در این مرکز مستقر شده‌اند.

علیزاده با اعلام اینکه هفت درصد دانشجویان این دانشگاه خارجی هستند، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه، 3 هزار و 100 دانشجو دارد که 200 نفر از آنان دانشجوی خارجی هستند.

وی خاطرنشان کرد که با اجرای سیاست‌ها، نیروی مازاد نداریم و نسبت کارمند به دانشجو در این دانشگاه به حد معمول رسیده و تا پایان سال جاری 35 نفر از کارمندان بازنشسته و یا بازخرید می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری آنا، ۱۶ اردیبهشت سال ۹۷ بود که با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، خط تولید محصول‌ های‌تک شرکت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه کلید خورد. شرکت دانش‌بنیان پویان ایده رادین توس(پارت) وابسته به واحد تربت حیدریه با محصولاتی نظیر بالشت کمک تنفسی و تولید بافت‌های عصبی با پایه ابریشم که هر دو محصول آن دارای ثبت پتنت جهانی است، به‌عنوان نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ثبت پتنت بین‌المللی شناخته می‌شود.

یکی از مهم‌ترین محصولاتی که قرار است با اجرای این پروژه تولید شود، بالشت هوشمند کمک تنفسی است. این بالشت از سه قسمت تشکیل شده که شامل قسمت طبی یا ارگونومیک است که متناسب با گردن فرد تنظیم می‌شود و ارتفاع سر را تنظیم می‌کند؛ قسمت دوم این بالشت، قسمت اکسیژن ساز است که اکسیژن کافی را به فضای اطراف سر می‌رساند و قسمت سوم، بخش رطوبت ساز است که رطوبت هوای اطراف سر فرد را نیز تنظیم می‌کند.

به گفته فرشید مؤمنی، مخترع این طرح، یکی از ویژگی‌های این بالشت، جلوگیری از دردهای آرتروز گردن است که باعث می‌شود گردن فرد در حالت خواب در حالت استاندارد قرار گیرد؛ این بالشت به بیماران آسمی و یا افراد دچار آلرژی هم کمک می‌کند تا هنگام خواب دچار حمله تنفسی نشوند و هنگام خواب از اکسیژن کافی برای تنفس برخوردار باشند.

اخیرا با کلنگ‌زنی و آغاز ساخت سوله خط تولید این پروژه، شمارش معکوس ورود نخستین محصول دانش‌بنیان واحد تربیت حیدریه دانشگاه آزاد به بازار کلید خورده است. این سوله در شهرک صنعتی شماره ۲ تربت حیدریه ساخته می‌شود و محصول نهایی به شرط انجام تعهدات، تا یکی- دو ماه دیگر به تولید انبوه خواهد رسید.

مراحل اخذ مجوز این پروژه از سال ۹۲ آغاز و امسال کلنگ اجرای آن بر زمین زده شد. بالشت هوشمند به صورت نیمه‌صنعتی در سال ۹۴ تولید شد و اکنون پس از بازاریابی و امکان‌سنجی تولید انبوه و نگارش طرح کسب‌وکار در مرحله تولید انبوه و صنعتی قرار گرفته است.

انتهای پیام/4062/خ

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب