دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1402 - 00:02
آصفری در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

هم‌اندیشی دانشگاه‌های جهان اسلام با هدف جلوگیری از اهانت به قرآن/ لزوم قطع روابط با سوئد

هم‌اندیشی دانشگاه‌های جهان اسلام با هدف جلوگیری از اهانت به قرآن  لزوم قطع روابط با سوئد
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه‌های جهان اسلام با همکاری دانشگاه‌های غربی و جهان مسیحیت تبادل آرا و اندیشه داشته باشند تا دیگر اهانت به قرآن تکرار نشود.
کد خبر : 859838

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره اقدام اخیر یک مهاجر عراقی در سوئد در اهانت به قرآن کریم و سوزاندن این کتاب مقدس مقابل سفارت عراق در استکهلم با مجوز دولت سوئد و همچنین تکرار این اهانت در دانمارک، گفت: این اقدام اهانت‌آمیز به ساحت مقدس قرآن کریم نباید مورد بی‌توجهی و غفلت کشور‌های اسلامی قرار گیرد. دولت‌های اسلامی براساس وظیفه دینی و شرعی خود موظف هستند با شدیدترین لحن نسبت به این نوع هتک‌حرمت‌ها واکنش نشان دهند و انفعال در برابر دولت‌های خطاکار به هیچ‌وجه جایز نیست.

وی افزود: به‌جرئت می‌توان گفت هتک حرمت به قرآن، هتک حرمت به تمام ادیان الهی است و باید کشور‌های اسلامی و حتی کشور‌های غیراسلامی نسبت به این اهانتی که به کتاب مسلمانان صورت گرفته بی‌تفاوت نباشند. توقع این است که همه کشور‌های اسلامی در چهارچوب اقدامات دیپلماتیک بر علیه دولت سوئد و دانمارک رفتار کنند و از سوی دیگر نباید از یاد برد هرگونه کوتاهی و بی‌تفاوتی به این موضوع مهم، دیگر دولت‌های غربی را جسورتر و گستاخ‌تر خواهد کرد، پس باید واکنشی در شأن دین عزیز اسلام صورت گیرد.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامات پارلمانی کشور‌های اسلامی امری مهم و ضروری است، گفت: مجالس کشور‌های اسلامی نقش بسیار مهمی را در جهت‌دهی دولت‌ها دارند و می‌توانند با تصویب قوانین و صدور بیانیه‌ها و تصمیمات مشترک، دولت سوئد و دانمارک را تنبیه کنند. 

آصفری تأکید کرد: در کنار حمایت دولت‌ها و مجالس کشور‌های اسلامی، بهتر است رهبران مسیحی مانند پاپ و اسقف اعظم را قانع به واکنش ساخت و حتی دانشگاه‌های جهان اسلام با همکاری دانشگاه‌های غربی و جهان مسیحیت تبادل آرا و اندیشه داشته باشند و افکار عمومی پیروان دین مسیح را نسبت به عدم حمایت از این اقدام و ضدیت آن با حقوق بشر و آزادی‌های فردی تنویر سازند.

وی با تأکید این موضوع که اهانت به قرآن و مسلمانان دموکراسی محسوب نمی‌شود، گفت: این اتفاق تلخ هیچ قرابتی با دموکراسی ندارد بلکه باید اسم آن را فتنه‌انگیزی گذاشت و یک نوع تهدید علیه ملت‌های مسلمان به شمار می‌رود. اگر واقعاً دولت‌های سوئد و دانمارک اعتقادی به دموکراسی دارند باید به خاطر احترام به عقاید دیگران مانع بروز چنین عمل زشت و وقیحانه‌ای می‌شدند نه اینکه امنیت فرد توهین‌کننده را تأمین کنند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این دو کشور مسلمانان در کنار مسیحیان زیست مسالمت‌آمیز دارند و ادامه این رفتار‌ها می‌تواند هم‌زیستی مسالمت‌آمیز میان مسلمانان و مسیحیان را تحت تأثیر قرار دهد و موجب تشدید رفتار‌های افراط‌گونه شود.

آصفری معتقد است: حتی اگر لازم شود باید دولت‌های اسلامی قطع روابط دیپلماتیک با سوئد و دانمارک را در دستور کار خودشان قرار دهند و در این زمینه ملت‌ها باید پافشاری کنند.

وی در پایان از دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه حمایت کرد و گفت: همین که ورود سفیر سوئد به کشور ممنوع اعلام شد و سفیر خودمان را فرا خواندیم، خود اقدامی قابل تحسین است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب