دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مسیر عشق...

4 ویژگی که حضرت قاسم را قاسم کربلا کرد

4 ویژگی که حضرت قاسم را قاسم کربلا کرد
یک استاد حوزه علمیه مروی گفت:‌ چهار ویژگی شخصیتی در حضرت قاسم (ع) است که نوجوانان ما می‌توانند از آن الگوبرداری کنند؛ «غیرت»، «ادب»، «همت» و «روشنگری».
کد خبر : 859777
حجت‌الاسلام سید محمدمهدی سی‌گنجی کارشناس دینی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و آیین خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به بعد شخصیتی حضرت قاسم (ع) و حماسه حضورش در کربلا بیان داشت: شخصیت نورانی آقازاده امام حسن مجتبی (ع)، حضرت قاسم بن الحسن (ع) همان کسی است که حضرت بقیه الله اعظم روحی و ارواح العالمین (عج) در ناحیه مقدسه در مورد ایشان فرمودند: «جَعَلَنِيَ اللَّهُ مَعَكُمَا يَوْمَ جَمَعَكُمَا وَ بَوَّأَنِي مُبَوَّأَكُمَا»؛ خدا إن‌شاء‌الله در جنت من و کنار شما دو نفر(یعنی حضرت سیدالشهدا (ع) و حضرت قاسم (ع)) قرار دهد.
 
4 ویژگی که قاسم را قاسم کربلا کرد
 
وی افزود: قطعاً‌ چنین شخصیتی با ویژگی‌های بارز اخلاقی باید الگو قرار داده شود. چهار ویژگی شخصیتی در حضرت قاسم (ع) است که نوجوانان ما می‌توانند از آن الگوبرداری کنند؛ «غیرت»، «ادب»، «همت» و «روشنگری». این آقازاده در سه سالگی در دامن سیدالشهدا (ع) بزرگ شد و تربیت سیدالشهدا (ع) شامل حال این آقازاده شده است.
 
حجت‌الاسلام سی‌گنجی با اشاره به ماجرای ذبح حضرت اسماعیل (ع) توسط حضرت ابراهیم (ع) ابراز داشت: وقتی قربانی کردن حضرت اسماعیل (ع) از سوی خدا صادر شد، حضرت ابراهیم (ع) باید فرزندش را قربانی می‌کرد. حضرت اسماعیل (ع) در اینجا می‌فرماید: «قَالَ يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ»؛ بابا جان! من صبر پیشه می‌کنم، تو دستور خداوند را انجام بده، من را به روبرو بخوابان، چشمانم را ببند، چیزی نبینم که مانع از این کار شما شوم، شما کار خودتان را انجام دهید، من تحمل می‌کنم!
 
برتری حضرت قاسم (ع) نسبت به حضرت اسماعیل (ع)
 
وی ادامه داد: اما وقتی از آقازاده امام حسن مجتبی (ع) سوال پرسیده می‌شود که مرگ در نظر تو چطور جلوه می‌کند؟ آن آقازاده تعبیر به «احلی من العسل» می‌‌کند، این تعبیر از حاج آقا مجتبی تهرانی است که می‌‌فرماید: این زیبایی و لطافت تربیت سید الشهدا (ع) این است، حضرت اسماعیل (ع) آن طور جواب می‌‌دهد که امر خدا را اجرا کن، من از صابرین باشم، ولی حضرت قاسم (ع) می‌گوید «احلی من العسل»، یعنی تفاوت سیره تربیتی سیدالشهدا (ع) با دیگران در اینجا نمایان است.

قاسم 13 ساله وارد جلسه بیعت با امام زمانش شد

این کارشناس دینی درباره ادب حضرت قاسم (ع) اظهار داشت: وقتی آن شبی که همه فرماندهان نظامی سیدالشهدا (ع) در خیمه جمع شدند تا تجدید بیعت با سیدالشهدا (ع) کنند، وقتی حضرت قاسم (ع) 13 ساله وارد می‌شود خودش را کنار و جدای این فرماندهان نظامی می‌داند. این به خاطر ادبش است. اما «همت بلند» این آقازاده، در روز عاشورا وقتی حضرت قاسم (ع) از عمو جانش اذن جهاد می‌گیرد، حسین بن علی (ع) دستور جهاد نمی‌دهد، این آقازاده همت بلند می‌دارد و چندین بار اصرار می‌‌کند که در نهایت سیدالشهدا به اصرار قاسم بن الحسن (ع) اذن میدان و جهاد می‌دهد، این نشانه همت بلند داشتن در خانه اهل بیت (ع) است.

4 ویژگی که حضرت قاسم را قاسم کربلا کرد

هنگامی که غیرت حسنی در کربلا نمایان شد

وی گفت: ویژگی سوم «غیرت» است، وقتی امام حسین (ع) اذن میدان به حضرت قاسم (ع) می‌دادند، به حضرت قاسم (ع) فرمود: فردا شیرخواره من هم شهید خواهد شد و این‌ها به داخل خیمه‌ها می‌آیند، همان جا حضرت قاسم (ع) می‌‌فرماید: عمو جان مگر قرار است این‌ها به داخل خیمه‌ها بیایند و من زنده باشم؟ این نشان دهنده غیرت حسنی آقازاده امام حسن مجتبی (ع) است.

روشنگری به سبک و سیاق آقازاده امام حسن (ع)

حجت‌الاسلام سی‌گنجی خاطرنشان کرد: ویژگی چهارم این آقازاده «روشنگری» است، زمانی که به میدان می‌رود حضرت قاسم بن الحسن (ع) رجزخوانی همراه با روشنگری می‌کند که بدانید ما از خاندان پاک نبوت هستیم، از خاندان علی بن ابیطالب (ع) هستیم، ما خاندان پاکی هستیم. برای مردم کوفه روشنگری می‌کند که بدانید ما چه کسی هستیم و شما دارید با ما چه کار می‌کنید، «إنّی أنا القاسُم مِنْ نسْلِ علیّ نحن و بَیْتُ اللَّهِ اَوْلی بالنّبیّ»؛ یعنی یاد می‌‌کند از نسبش، از اجدادش، از بزرگانش.

وی افزود: این نوجوان در مقابل 30 هزار نفر لشکر دشمن شروع می‌‌کند نام پدرش را می‌گوید که «إن تَنکرونی فأنا ابنُ الحسنِ» خودش را از آقازاده بودن نسبت به امام حسن (ع) خیلی جلوه می‌کند که من پسر امام حسن (ع) هستم. إن‌شاء‌الله که این چهار ویژگی بارز به عنوان الگو در شخصیت ما جلوه پیدا کند، غیرت حسنی، ادب آقازاده امام حسن، آن همت بلندش در میدان جهاد و این روشنگری در میدان.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب