4 ویژگی که حضرت قاسم را قاسم کربلا کرد
قاسم 13 ساله وارد جلسه بیعت با امام زمانش شد
این کارشناس دینی درباره ادب حضرت قاسم (ع) اظهار داشت: وقتی آن شبی که همه فرماندهان نظامی سیدالشهدا (ع) در خیمه جمع شدند تا تجدید بیعت با سیدالشهدا (ع) کنند، وقتی حضرت قاسم (ع) 13 ساله وارد میشود خودش را کنار و جدای این فرماندهان نظامی میداند. این به خاطر ادبش است. اما «همت بلند» این آقازاده، در روز عاشورا وقتی حضرت قاسم (ع) از عمو جانش اذن جهاد میگیرد، حسین بن علی (ع) دستور جهاد نمیدهد، این آقازاده همت بلند میدارد و چندین بار اصرار میکند که در نهایت سیدالشهدا به اصرار قاسم بن الحسن (ع) اذن میدان و جهاد میدهد، این نشانه همت بلند داشتن در خانه اهل بیت (ع) است.
هنگامی که غیرت حسنی در کربلا نمایان شد
وی گفت: ویژگی سوم «غیرت» است، وقتی امام حسین (ع) اذن میدان به حضرت قاسم (ع) میدادند، به حضرت قاسم (ع) فرمود: فردا شیرخواره من هم شهید خواهد شد و اینها به داخل خیمهها میآیند، همان جا حضرت قاسم (ع) میفرماید: عمو جان مگر قرار است اینها به داخل خیمهها بیایند و من زنده باشم؟ این نشان دهنده غیرت حسنی آقازاده امام حسن مجتبی (ع) است.
روشنگری به سبک و سیاق آقازاده امام حسن (ع)
حجتالاسلام سیگنجی خاطرنشان کرد: ویژگی چهارم این آقازاده «روشنگری» است، زمانی که به میدان میرود حضرت قاسم بن الحسن (ع) رجزخوانی همراه با روشنگری میکند که بدانید ما از خاندان پاک نبوت هستیم، از خاندان علی بن ابیطالب (ع) هستیم، ما خاندان پاکی هستیم. برای مردم کوفه روشنگری میکند که بدانید ما چه کسی هستیم و شما دارید با ما چه کار میکنید، «إنّی أنا القاسُم مِنْ نسْلِ علیّ نحن و بَیْتُ اللَّهِ اَوْلی بالنّبیّ»؛ یعنی یاد میکند از نسبش، از اجدادش، از بزرگانش.
وی افزود: این نوجوان در مقابل 30 هزار نفر لشکر دشمن شروع میکند نام پدرش را میگوید که «إن تَنکرونی فأنا ابنُ الحسنِ» خودش را از آقازاده بودن نسبت به امام حسن (ع) خیلی جلوه میکند که من پسر امام حسن (ع) هستم. إنشاءالله که این چهار ویژگی بارز به عنوان الگو در شخصیت ما جلوه پیدا کند، غیرت حسنی، ادب آقازاده امام حسن، آن همت بلندش در میدان جهاد و این روشنگری در میدان.
انتهای پیام/