انبارداری هوشمند با استفاده از دانش فنی متخصصان ایرانی
عبدالله عامری رئیس اتحادیه دارندگان انبار کالاهای تجاری و بازرگانی، سراها و سردخانهها در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: در سردخانهها برای نگهداری کالاهای فسادپذیر نیاز به استفاده از تکنولوژی، هر روز افزایش مییابد و این بخش از صنعت کشور نیاز به ارتقاء تجهیزات دارد تا حدی که بیش از ۸۰ درصد دانش فنی مورد استفاده در سردخانهها از بازار داخل تأمین میشود.
وی افزود: مکانیزه کردن انبارها موضوع مهمی در توسعه اقتصاد و شرایط توزیع کالا در بازارهای داخل و صادرات است. به منظور بهبود کیفیت نگهداری کالاهای فسادپذیر نیاز به بهروزرسانی تجهیزات مورد استفاده در سردخانهها افزایش یافته است و با توجه به ظرفیت شرکتهای دانشبنیان تلاش داریم تا از تکنولوژیهای جدید در سردخانهها استفاده کنیم. مکانیزه کردن انبار به این معنی است که تمام فرآیندهای انبار از جمله ورود کالا به داخل انبار، انباشت، خروج کالا و ... با کمترین دخالت نیروی انسانی انجام شود. امروزه سیستمهای انبار مکانیزه انجام کارهای فیزیکی تکراری را به طور کلی از بین میبرد و با سهولت بیشتر اقدام به انبارداری کالاها می شود.
به گفته عامری؛ علم نگهداری کالاهای فسادپذیر در سراسر دنیا در حال افزایش است چراکه از گوشه و کنار دنیا مواد غذایی و سایر مواد مصرفی در حال تبادل است و در این بین نگهداری این کالاها در اولویت قرار گرفته است. از این رو شرکتهای دانشبنیان با ورود به این بخش توانسته اند انبارداری را در حد مدرن ظرفیتسازی کنند.
او تصریح داشت: امروزه در هر انبار نوین، هر ابزاری که فرایندهای موجود در انبار را تسهیل کند، یک مزیت بزرگ محسوب میشود چرا که در انبار هوشمند یا انبار نوین، خطا و مغایرت به حداقل میرسد و فرایندها تسریع میشوند و انبار در بالاترین میزان بهرهوری خود قرار میگیرد.
استفاده از ظرفیت سردخانهها
این مسئول صنفی فعال با اشاره به اهمیت سردخانهها در نگهداری کالا اظهار کرد: در سال جاری میزان استفاده از ظرفیت سردخانهها به حداقل رسیده است، زیرا بازار با کاهش واردات کالاهای مصرفی و فسادپذیر مواجه شده است، از این رو فعالان این بخش سعی بر حفظ بازار و ارتقاء دستگاهها دارند اما با توجه به رکود، امکان ظرفیتسازی در این بخش به حداقل رسیده است.
رئیس اتحادیه دارندگان انبار کالاهای تجاری و بازرگانی درباره تعداد واحدهای فعال در صنف دارندگان انبار کالاهای تجاری و بازرگانی، سراها و سردخانهها گفت: در حال حاضر ۴۰۰ واحد دارای پروانه کسب در این صنف مشغول به فعالیت هستند. آماری از واحدهای صنفی فاقد مجوز نداریم، زیرا اگر اطلاعاتی از فعالیت آنها داشته باشیم اقدامات لازم جهت ورود صاحب صنف به چرخه قانونی فعالیت انجام میدهیم.
اجارهبها بالاترین دغدغه بازار انبارها است
عامری درباره مشکلات فعالان این صنف تصریح کرد: یکی از معضلات ما درباره اجارهبها انبارها است. بیش از ۹۰ درصد انبارهای فعال در این صنف اجارهای هستند. تعیین اجارهبهای بالا از دغدغههای اصلی بازار انبارها است.
رئیس اتحادیه دارندگان انبار کالاهای تجاری و بازرگانی، سراها و سردخانهها ادامه داد: از دیگر چالشهایی که فعالان صنف با آن مواجه هستند به میزان مالیات تعیینشده از سوی سازمان امور مالیاتی مرتبط است.
وی خاطرنشان کرد: بهرغم سخنرانیهای مسئولان سازمان امور مالیاتی درباره شرایط مساعد تعیین مالیات برای فعالان صنفی باید گفت که مالیات اصناف تطابقی با درآمدهای آنها ندارد.
انتهای پیام/