دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مسیر عشق...

قنبری: کربلا برای ماندگار شدن «۷۲ تن» می‌خواست نه «۷۲ نفر»

قنبری: کربلا برای ماندگار شدن «۷۲ تن» می‌خواست نه «۷۲ نفر»
پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: فرق «نفر» و «تن» بسیار زیاد است، اما «تن» بودن چیز ویژه‌ای است و می‌توان درک کرد که کربلا برای ماندگار شدن «نفر» نمی‌خواست، «تن» می‌خواست، در حقیقت حسین ابن علی (ع) نفربر نبود!
کد خبر : 859603

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسینیه مجازی خبرگزاری علم و فناوری آنا از ابتدای محرم امسال آغاز به کار کرد. قرار است در این حسینیه مخاطبان این رسانه با مطالبی مثل برنامه هیئت‌های مذهبی، سخنرانی‌ها، مدیحه‌سرایی، سخنرانی و... همراه شوند.

از جمله برنامه‌های حسینیه مجازی آنا، گفت‌وگو با «حشمت‌الله قنبری» استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام است که در دهه نخست ماه محرم منتشر خواهد شد.

در بخش دیگری از هم‌صحبتی با این پژوهشگر، قنبری در رابطه با افرادی که در حادثه کربلا به شهادت رسیدند و جایگاهی که در نزد پروردگار دارند گفت: در واقعه کربلا اتفاقی در حیات عمومی بشر و جامعه اسلامی رخ داد که نظیر ندارد، آن هم در یک دشت محدود به نام «غاضریه». یک جمعیت کم و کوتاه در این حادثه به شهادت رسیدند، تعداد شهدای کربلا ۷۲ تن بوده که در بالاترین آمار ۸۱ نفر هم عنوان شده. تعداد آزادگان نهضت حسینی هم از ۳ نفر تا ۲۳ نفر در کتاب‌های تاریخ آمده است، یعنی سر جمع این آمار چیزی بالاتر از صد نفر است. در طول تاریخ کشته شدن و اسارت ۱۰۰ نفر در یک جنگ خیلی عدد و رقم قابل توجهی نبوده است، در زندگی بشر جنگ‌هایی به وقوع پیوسته که به واسطه آن‌ها ده‌ها میلیون نفر کشته شدند.

وی با اشاره به برخی از این جنگ‌ها گفت: در همین بیست سال اخیر، در قلمرو جهان اسلام و ناحیه ما در کشور‌های افغانستان، عراق، یمن، سوریه و... چقدر مسلمان کشته شدند؟ شما یک لیوان آب به یاد آن‌ها نوشیده‌اید؟ در جنگ‌های جهانی چند هزار نفر کشته شدند؟ تا به حال یادتان افتاده که یک خرما خرج‌شان کنید؟ حتی در نبرد‌های مقدس مثل جنگ احد عده‌ای در رکاب پیامبر اکرم (ص) بودند که شهید شدند. کسی می‌تواند نام چند نفر از آن شهیدان را بگوید؟ یا حتی در روز جنگ احزاب حضرت امیرالمومنین (ع) یک ضربه شمشیر زد که پیغمبر فرمود: «ضربه علی در روز خندق بالاتر از اعمال امت من تا روز قیامت است.» یعنی حتی این ضربه از کل واقعه کربلا بزرگتر است، اما تا به حال کسی یک جعبه شیرینی به یاد آن روز بین مردم توزیع کرده است؟ اما زمانی که چند روز پس از غدیر محرم از راه می‌رسد، همه چیز تغییر می‌کند و همه به یاد آن حادثه و تک تک شهدا و اسرایش می‌افتند.

این استاد تاریخ اسلام با طرح موضوعی جالب درخصوص جایگاه شهدای واقعه کربلا اظهار کرد: شما وقتی می‌خواهید آماری ارائه کنید، می‌گویید جمعیت تهران ۸ میلیون نفر است، یا جمعیت ایران ۸۵ میلیون نفر است و کره زمین ۸.۵ میلیارد نفر جمعیت دارد. یعنی واحد شمارش آدم‌ها طبق عرف «نفر» است. اما زمانی که می‌خواهید خمسه طیبه را نام ببرید می‌گویید «پنج تن»، یا تعداد شهدای کربلا را می‌گویید «۷۲ تن». فرق «نفر» و «تن» بسیار زیاد است، واحد شمارش شتر، یا درخت نخل هم نفر است، اما «تن» بودن چیز ویژه‌ای است و از همین مثال ساده می‌توان درک کرد که کربلا برای ماندگار شدن «نفر» نمی‌خواست، «تن» می‌خواست. در حقیقت حسین ابن علی (ع) نفربر نبود!

وی درباره تفاوت این دو عنوان اضافه کرد: فرق این دو مورد این است که نفر یک موجود چسبیده و آویزان است! نفر فقط خودش است. اما در خیمه‌گاه امام حسین(ع) اینطور نبود و شما وقتی کربلا را می‌بینید، نگاه نمی‌کنید اینجا غلام خوابیده، یا یک پیرمرد خوابیده، یا اهل بیت ...نوه رسول‌الله، همه آن‌ها حسین (ع) هستند. چرا؟ چون همه آن‌ها تن امام شدند. فرق کربلا با بقیه قطعات عالم در این قضیه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته