تداوم بدعت جدید این بار روی میز اسنوکر!/ پیتوک وزارت در انتخابات
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، این یک اتفاق قابل پیش بینی بود. آنچه از قبل مشخص بود و به راحتی میشد آن را حدس زد. درست مثل حدس زدن حضور خورشید در طول روز یا ماه در طول شب! یک بدعت عجیب در انتخابات فدراسیونهای ورزشی که آرام آرام بدل به یک تاکتیک کاملا کاربردی برای تعلیق و کنسل کردن انتخابات به شمار میرود.
اینکه اعضای مجمع در حمایت از یک کاندیدای خاص پس عدم تایید صلاحیت وی ناگهان با یک حرکت هماهنگ و برنامه ریزی شده انتخابات را ترک کنند تا مجمع از رسمیت بیفتد و انتخابات بر طبق قانون برگزار نشود. حرکتی که پیش از این در ورزش سابقه نداشته و تنها در وادی سیاست رخ میداده و به آبستراکسیون شهره است، اما از آنجایی که ورزش مدتهاست سیاسی شده و برخی سیاسیون به آن ورود کرده اند، رفتارها و کنشهای سیاسی نیز به آن ورود کرده! از رسمیت انداختن مجمع یا به نوعی آبستراکسیون(ممانعت) ورزشی نخستین بار در انتخابات اسکواش در سال گذشته رخ داد.
آنجا که اعضای مجمع در حمایت از امیر عزیزی پور دبیر فدراسیون و کاندیدای اصلی انتخابات پس از عدم تایید صلاحیت وی در دقیقه ۹۰ و چند دقیقه قبل از آغاز انتخابات، با خروج از مجمع، انتخابات را ملغی کردند تا ۱۵ روز بعد این بار وزارت ورزش کوتاه آمده و در قبال خواسته مجمع عقب نشینی کند تا عزیزی پور با رای قاطع رییس شود. آنچه رخ داد، بدعت عجیبی بود که عملا وزارت ورزش را در آچمز قرار داد و بدل به حربه جدیدی برای سایر فدراسیونها شد تا با توسل به آن در صورت عدم تایید کاندیدای مورد تایید مجمع، انتخابات را تحریم کرده و با یک آبستراکسیون ورزشی وزارت ورزش را وادار به عقب نشینی و کوتاه آمدن کنند.
بار دوم این اتفاق در مجمع پرحاشیه ژیمناستیک رخ داد و زهرا اینچه درگاهی رئیس سابق این فدراسیون پس از عدم تایید صلاحیت به همراه موافقانش مجمع را ترک کرد، اما محمد پولادگر معاون وزیر ورزش و جوانان که نمیخواست در قبال رئیس مورد تایید فدراسیون جهانی کوتاه بیاید، با وجود عدم رسیدن مجمع به حدنصاب و خروج نیمی از اعضا، انتخابات را برگزار کرد و سرپرست فدراسیون عابد حقدادی را به ریاست رساند. ریاستی که البته از سوی FIG تایید نشده و با اولتیماتوم آنها به ورزش ایران، فدراسیون را تا مرز تعلیق پیش برده و به نظر میرسد تنها راه باقی مانده ابطال انتخابات ژیمناستیک باشد.
ادامه بدعت در بولینگ و بیلیارد
فدراسیون بولینگ و بیلیارد سومین فدراسیونی است که با تحریم مجمع توسط اعضا، انتخابات آن به تعویق افتاده و دچار چالش شده است. با این تفاوت که این بدعت جدید در فدراسیون بولینگ و بیلیارد ۲ بار اتفاق افتاده تا این فدراسیون در این زمینه رکورددار باشد! فدراسیونی که روزهای پرتلاطمی را در یک سال اخیر سپری کرده و تکلیف آن نامشخص است. دوره ریاست هاشم اسکندری بر این فدراسیون قریب به ۹ ماه است پایان یافته و اسکندری با حکم وزیر ورزش به عنوان سرپرست در این فدراسیون ابقا شده، اما حتی با وجود گذشت مهلت قانونی ۶ ماهه سرپرستی اسکندری، باز هم انتخابات این فدراسیون برگزار نشد تا دوران سرپرستی اسکندری بر این فدراسیون ۹ ماهه شود؛ یعنی ۳ ماه بیشتر از مهلت قانونی. اتفاقی که بسیاری آن را به زمان خریدن برای اسکندری برای رفع مشکلات و حضورش در انتخابات ربط دادند.
سرانجام طلسم برگزاری این انتخابات شکست و اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت شده از سوی وزارت ورزش اعلام شد در حالیکه نامی از هاشم اسکندری در میان کاندیداها نبود و تنها ۳ کاندیدا به نامهای کامبیز صنعتی، صمد، ولی زاده و محمدرضا غلامزاده برای حضور در این انتخابات تایید شدند.
فدراسیون بولینگ و بیلیارد قصد داشت انتخابات را همزمان با برگزاری رقابتهای اسنوکر قهرمانی آسیا در تهران و در ۳ تیرماه و با حضور رئیس فدراسیون جهانی و رئیس کنفدراسیون آسیا برگزار کند تا با حضور روسای جهانی و آسیایی اسکندری فرصت حضور در انتخابات را پیدا کند، اما وزارت ورزش به بهانه ترافیک کاری و درگیری با مسابقات، این انتخابات را به ۱۱ تیر ماه موکول کرد. در حالیکه تلاشها برای تایید اسکندری ادامه داشت، حدفاصل یک هفته باقی مانده به انتخابات، اما اتفاق خاصی رخ نداد و انتخابات ۱۱ تیرماه با حضور همان ۳ کاندیدای معرفی شده برگزار شد. انتخاباتی که البته قرار بود برگزار شود، اما برگزار نشد!
صبح روز ۱۱ تیر ماه اعضای مجمع در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک حاضر شدند، اما پس از چند دقیقه هاشم اسکندری ریاست سابق و سرپرست فعلی فدراسیون و یکی از کاندیداهای انتخابات به دلیل تأیید نشدن صلاحیتش مجمع را ترک کرد و به دنبال او قریب به ۴۰ نفر از اعضای مجمع هم پس از او جلسه مجمع را ترک کردند. در این مجمع همه هیاتهای استانی به جز استان مرکزی به همراه نماینده داوران، مربیان و ورزشکاران از سالن مجمع بیرون آمدند. با ترک اعضای مجمع تنها ۵ نفر از اعضای مجمع در جلسه باقی ماندند و بدین ترتیب عملا مجمع از رسمیت افتاد و لغو شد.
این درحالی بود که محمد پولادگر رئیس مجمع و مناف هاشمی هنوز وارد سالن مجمع نشده بودند. دقایقی پس از خروج اعضای مجمع، پولادگر و هاشمی وارد مجمع خالی از اعضا شدند! پولادگر اعلام کرد طبق قانون ۱۵ روز دیگر مجمع انتخاباتی برگزار میشود و باید حداقل دو سوم اعضا حضور داشته باشند.
دبل آبستراکسیون!
مجمع دوم انتخاباتی فدراسیون بولینگ و بیلیارد روز گذشته ۳۱ تیرماه برگزار شد، اما این مجمع نیز سرنوشتی همچون مجمع نخست پیدا کرد تا بولینگ و بیلیارد در آبستراکسیون ورزشی دبل کند! این بار نیز دقیقا به همین دلیل برای بار دوم مجمع لغو شد. در این انتخابات ۳ کاندیدای تایید صلاحیت شده از سوی وزارت ورزش به نامهای کامبیز صنعتی، صمد، ولی زاده و محمدرضا غلامزاده و همچنین هاشم اسکندری رئیس سابق و سرپرست فدراسیون حضور داشتند. مجمع انتخاباتی فدراسیون بولینگ و بیلیارد با ۴۵ دقیقه تأخیر برگزار شد.
مجمعی که قرار بود از ساعت ١٠ آغاز شود در نهایت ساعت ۱۰:۴۵ با حضور پولادگر، آرش فرهادیان مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی، مهین فرهادی زاد نایب رئیس کمیته ملی المپیک و کمال جوانمردی دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک آغاز شد، اما به محض شروع، اعلام اسامی نهایی کاندیداها و مشخص شدن عدم تأیید صلاحیت هاشم اسکندری، باعث لغو آن شد.
در نهایت پس از گذشت ۲ ساعت به دلیل برطرف نشدن مشکلات داخلی و بین المللی، اعضای مجمع فدراسیون به توافق رسیدند تا انتخابات فدراسیون یک ماه و نیم دیگر برگزار شود. هاشم اسکندری رئیس و سرپرست فدراسیون همراه با ۳ کاندیدای دیگر یعنی کامبیز صنعتی، صمد، ولی زاده و محمدرضا غلامزاده در محل مجمع حضور داشتند و در حضور آنها تصمیم به لغو و تعویق دوباره انتخابات با عنوان تنفس انتخاباتی گرفته شد.
جالب اینکه این بار حواشی انتخابات به بیرون از مجمع نیز کشیده شد و به درگیری میان موافقان و مخالفان هاشم اسکندری رسید. عدم حضور هاشم اسکندری نامزد ریاست فدراسیون در انتخابات، مورد انتقاد بسیاری از اعضای مجمع قرار گرفت و همین مسئله سبب بروز اختلاف و درگیری میان موافقان و مخالفان لغو انتخابات شد. رئیس هیئت بولینگ و بیلیارد استان ایلام در خارج از سالن با رئیس سابق کمیته آموزش و کمیته استعدادیابی فدراسیون درگیری لفظی داشت و طرفین با الفاظی تند به هم تاختند. حتی نزدیک بود که کار به جاهای باریک بکشد که با میانجیگری حاضرین درگیری فیصله یافت.
این داستان ادامه دارد
با توجه به اتفاقات رخ داده طبق قانون پس از ۱۵ روز تنفس، مجددا باید انتخابات برای بار سوم برگزار شود تا تکلیف این فدراسیون مشخص شود. با این وجود بر سر انتخاب زمان جدید انتخابات در مجمع بحث شد و برخیها فرصت ۳ ماهه و حتی ۶ ماهه را برای برگزاری سه باره انتخابات فدراسیون بولینگ و بیلیارد را خواستار شدند، اما برای پرهیز از تداوم بلاتکلیفی و پایان مشکلات در این فدراسیون مقرر شد انتخابات این فدراسیون ۴۵ روز بعد برگزار شود.
بدیهی است که در انتخابات بعدی نیز همین ماجرا در پیش است و این داستان ادامه دارد. یعنی در صورت عدم حضور هاشم اسکندری در میان کاندیداهای انتخابات، موافقان پرشمار او در مجمع دوباره دست به آبستراکسیون زده و انتخابات را از رسمیت خواهند انداخت و اجازه برگزاری انتخابات را به وزارت ورزش و جوانان نخواهند داد.
وزارت ورزش اما با یک اشتباه تاکتیکی در انتخابات فدراسیون اسکواش، بدعت غلطی را بنا نهاد که قادر به مقابله با آن و حل مشکلات نیست. از طرفی فراموش نباید کرد که در تمامی انتخابات فدراسیونهای ورزشی با توجه به چینش مجمع که روسای هیاتهای استانی منصوب رئیس در اکثریت هستند، رئیس فدراسیون دست بالا را خواهد داشت و حتی اضافه شدن اعضای کمیسیونهای سه گانه به ترکیب مجامع نتوانسته موازنه قوا را بر هم زده و از قدرت رئیس فدراسیون بکاهد.
این همان اتفاقی است که به نظر میرسد مهندسی وزارت ورزش را در انتخابات فدراسیونهای ورزشی کمرنگ کرده و وزارت با بی تدبیری عجیب به این مساله دامن میزند. نظیر اتفاقی که در انتخابات فدراسیون ژیمناستیک رخ داده و این فدراسیون را در لبه تعلیق قرار داده است. این کلاف سردرگم و این گره کور میتواند تمامی انتخابات فدراسیونهای ورزشی به ویژه فدراسیونهایی که رئیس آن مدنظر وزارت ورزش نیست را تحت الشعاع قرار دهد. گره کوری که بعید به نظر میرسد معاون وزیر ورزش به عنوان صحنه گردان اصلی انتخابات و رئیس مجامع توان بازگشایی آن را داشته باشد.
انتهای پیام/