چرا محمد بن حنفیه به کربلا نرفت
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، معاویه مرده و خلافت را برخلاف آنچه عهد کرده بود به فرزندش سپرده است. جهان اسلام در تکاپو است. همه میدانند که یزید، فرزند معاویه، حتی ظاهر شریعت را به مانند پدرش رعایت نخواهد کرد. اگر او باشد، دیگر اثری از اسلام باقی نخواهد ماند.
در چنین وضعی، کوفه، شهر سربازان و سلحشوران به پا خاسته، مکه ملتهب شده است و مدینه آبستن رویدادهایی بزرگ است.
«نشستگان» محمد ابن حنفیه را که شخصیتی بزرگ و مجاهد است بهعنوان چهره مرکزی به تصویر میکشد و واقعه کربلا را اینبار با نگاهی متمرکز بر او روایت میکند. محمدی که در جمل و صفین در کنار پدر و برادران میدرخشد و به گفته خود او، دست علی (ع) است که از چشمان مولا یعنی حسنین (ع) مراقبت میکند.
تاریخ را چه میشود که این دست پایین مینشیند و در صحرای کربلا در کنار برادر و مولایش حضور ندارد؟
«نشستگان» تنها قصه محمد بن حنفیه نیست. بیانگر جریانی است به بلندای تاریخ که درگرماگرم کربلا خود را واضح و بیپیرایه نشان میدهد. چنان که تا تاریخ باقی است، آینه تمامنمایی باشد برای آنان که اهل عبرتاند.
این کتاب، با نگاهی تحلیلی به تاریخ، به سرگذشت شخصیتهایی چون محمد بن حنفیه، عبدالله بن جعفر الطیار و... میپردازد. همچنین به ریشهشناسی جریانی میپردازد که در هنگامه خطر کنارهنشینی را برمیگزیند تا از طوفان حوادث در امان بماند و میوه رسیده کشمکشها را بیآنکه خطری کرده باشد، برچیند.
رمان «نشستگان»را کتابستان در 276صفحه و با قیمت 152هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
انتهای پیام/