دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مسیر عشق...

حجت‌الاسلام شجاعی: خودشناسی بنیاد هستی‌شناسی است

حجت‌الاسلام شجاعی: خودشناسی بنیاد هستی‌شناسی است
حجت‌الاسلام شجاعی گفت: اگر انسان می‌خواهد رمز و راز هستی را بشناسد، اول باید خودش را بشناسد. انسان برای شناخت همه هستی و موجودات اول باید خودش را بشناسد استثنا هم ندارد.
کد خبر : 859048

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری آنا به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم حسینیه مجازی خود را راه‌اندازی کرد تا در قالب خبر، گزارش، مصاحبه، شعرخوانی مطالبی را به مخاطبان در قالب حسینیه مجازی عرضه کند تا همراهان در مجلس عزای حسینی مهمان باشند.

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین محمد شجاعی، طی سخنانی در بقه طرشت اظهار داشت: خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم روی چند نکته تأکید دارد. برای اینکه ما بتوانیم فهم درستی از خودمان، خلقت، عالم و خود خدا داشته باشیم، باید این چند نکته را خوب بفهمیم. برای اینکه عمرمان تلف نشود و عبادت‌هایمان هدر نروند و دچار خسران نشویم؛ برای اینکه خسر الدنیا و الاخره نشویم؛ برای اینکه مصداق این نباشیم که علی (ع) فرمود: «رب متنسک و لا دین له» چه بسیار عبادت‌کننده‌ای که دین ندارد. این چند نکته را به‌عنوان پایه مباحثمان عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: اولین نکته این است که تمام ساختار خلقت خداوند یک ساختار ریاضی است. یعنی در تمام آن عدد و اندازه به کار رفته است. از الله به پائین، یعنی جبروت را که بگیرید، ملکوت و ناسوت، تمام عوالم خلقت تحت عدد و اندازه هستند. همه چیز ریاضی و مهندسی شده است. خداوند یک مخلوق اضافه و بی‌هدف نیافریده است. چیزی بی‌شماره آفریده نشده است. نظام خلقت یک نظام کاملاً ریاضی و هندسی است: «کل شیء عنده بمقدار» استثنا هم ندارد. هر چیزی پیش خدا قَدَر و اندازه دارد. «احصی کل شیء عددا» کل شیء در نزد خداوند معدود است، یعنی عدد دارد. «انا خلقنا کل شیء بقدر» ما هر چیزی را با اندازه آفریدیم. به عرش خدا هم که بروید، در آنجا هم می‌فرماید هشت فرشته حامل عرش هستند.

حجت الاسلام شجاعی ادامه داد: بهشت هشت در و جهنم هفت در دارد. مأموران جهنم نوزده مامور هستند. یعنی از عالم بالا تا پائین تماماً ریاضی است. میلیون‌ها دانشمند در طول تاریخ تا الان هر چه درس خوانده‌اند، نهایتاً به عدد و اندازه می‌رسند. در هر رشته‌ای، فرقی نمی‌کند، چه صنعتی، چه علوم انسانی، چه پزشکی، چه هنر و... همه به عدد و اندازه می‌رسند؛ لذا اگر کسی از خودش و خلقت فهم ریاضی نداشته باشد، اساساً فهم ندارد. یعنی آنچه که گیرش می‌آید خرافه است. علت اینکه ادیان منحرف و تحریف شدند به خاطر این بود که پیروان آن‌ها فهم ریاضی از ساختارشان نداشتند.

وی افزود: علت اینکه به قول پیامبر (ص) اسلام ۷۳ فرقه شد این بود که اکثر مسلمانان نه روی ساختار ریاضی‌ که قرآن روی آن تأکید می‌کند، فکر کردند و نه با آن اسلام را شناختند، والا معنا ندارد که به ۷۳ فرقه تقسیم بشود، چون عدد و اندازه مشخص است. اگر شما الان هزار کارشناس قالی بیاورید که این قالی‌ها را ببینند، به شما خواهند گفت که چند شانه و چند گره هستند و با هم اختلاف هم پیدا نمی‌کنند. خونتان را به ده آزمایشگاه بدهید. همه به شما خواهند گفت قند و اوره‌تان چند است و اعداد همه آن‌ها هم یکی است. اختلافی نیست. اگر فهم ریاضی نباشد، انسان در دینش دچار خرافه و احساسات و فرهنگ‌های قلابی فراوانی می‌شود و برداشت‌های مختلف به درد نخور شخصی از اسلام، معارف دینی، قرآن و نظام خلقت زیاد می‌شود، اما وقتی انسان فهم ریاضی پیدا کرد، یعنی همه چیز را مهندسی فهمید، دیگر همه چیز عدد و اندازه دارد و دیگر آدم‌ها با هم دعوائی ندارند، چون همه چیز قابل شمارش و مشخص است. مثل بانک‌ها که این همه پول را می‌شمارند، دعوائی هم ندارند، آخر سر هم حساب‌هایشان درست درمی‌آید. چه در نظام فیزیکی، چه در نظام متافیزیکی، اگر فهم ریاضی و هندسی نداشته باشید، آسیب می‌بینید.

حجت الاسلام شجاعی با بیان اینکه قرآن روی این نکته خیلی تأکید می‌کند. همه چیز عدد و اندازه و حساب و کتاب دارد و اساساً نظام خلقت بر اساس همین حساب و کتاب خلق شده است. برای همین هم در قیامت، همه چیز حساب و کتاب دارد، «و المیزان حق»، «و الحساب حق» همه چیز حق و حساب دارد. تصریح کرد: در نظام روحی هم همین‌طور است. در ساختار روحی انسان هم همه چیز عدد و اندازه دارد. دین شما دینی صد در صد ریاضی است. قرآن، فقه، رساله و... را نگاه کنید. رساله یک کتاب ریاضی است. یعنی وقتی می‌خواهید نماز یاد بگیرید، باید همه چیز را روی عدد و رقم یاد بگیرید. دو رکعت، سه رکعت، چهار رکعت، ده مرتبه، دو مرتبه، سه مرتبه، اذکار، همه چیز عدد دارد. بیشترین چیزی که در رساله می‌بینید عدد و اندازه است. خمس، زکات و حج در همه این‌ها عدد هست. هفت دور، هفت مرتبه، سه مرتبه، همه چیز عدد است. روزه عدد است. روی هر عبادتی دست بگذارید رقم و عدد است. رساله عدد است. اخلاق و عقاید پر از عدد هستند. خداوند همه چیز را به این شکل آفریده است.

وی گفت: پس اگر بخواهیم تشخیص بدهیم که فهمی یا معرفتی درست است، اگر دیدیم در آن عدد، قاعده و فرمول قابل اثبات وجود دارد و قابل انتقال است، یعنی آن مسیر، مسیر درستی است. مثلاً آب در صد درجه به جوش می‌آید. شما در هر جای دنیا که آب را بجوشانید، به این رقم می‌رسید. مجموعه زوایای داخلی مثلث ۱۸۰ درجه است. چون دهه، دهه عزاست و می‌خواهیم به مباحث معرفتی برسیم، روی این نکته تأکید نمی‌کنم. شاید اگر مخاطب ما ریاضی‌دان‌ها یا فیزیکدان‌ها بودند می‌شد صد‌ها ساعت درباره نظام ریاضی در خلقت صحبت کرد. حاکمیت عدد و اندازه.

حجت الاسلام شجاعی با بیان اینکه نکته بعد این است که خداوند در نظام خلقت، اول یک ساختار مهندسی با عدد و رقم مشخص آفریده است و آن ساختار، ساختار انسان است. می‌گوید من تمام نظام خلقت را بر اساس این ساختار آفریده‌ام و هر کسی که این ساختار را بشناسد، تمام نظام خلقت مرا می‌شناسد. گفت: اصل و فرع خلق دنیا و دین و اسماء و خود من و همه چیز را می‌شناسد، اما اگر این ساختار شناخته نشود، هیچ چیزی شناخته شده نیست. آن ساختار چیست؟ ساختار انسان کامل. خداوند در اولین ظهور و جلوه خودش یک ساختار ریاضی به نام انسان کامل می‌آفریند که در قرآن به آن می‌گویند مَثل اعلی، یعنی عالی‌ترین نمونه از خدا و بزرگ‌تر و کامل‌تر و عالی‌تر از این وجود ندارد. بعد تمام دستگاه‌ها و نظام‌های خلقت را با این تنظیم می‌کند؛ لذا همه چیز با انسان طراحی و ساخته می‌شود.

وی ادامه داد: پس ما یک ساختار مهندسی و ریاضی به نام ساختار انسان داریم و بعد بی‌نهایت مخلوق و عوالم خلقت با این ساختار تنظیم می‌شوند. پس کلید فهم همه مخلوقات و همه عوالم، همه یکی است. شاه کلید است و به همه قفل‌ها می‌خورد، اما اگر این شاه کلید را نداشتید دائماً باید سعی و خطا کنید و بتوانید یک در را آن هم ناقص باز کنید که به درد هم نمی‌خورد و همه اطلاعات ناقص و غلط و نسبی از آب در می‌آیند؛ لذا خداوند می‌فرماید اگر می‌خواهید فهم درست از نظام خلقت و دین داشته باشید، باید اول انسان را بفهمید. اگر فقیه بشوی و این را نفهمی، فقه‌ات به درد نمی‌خورد. مفسر قرآن باشی و این را نفهمی، تفسیرت به درد نمی‌خورد. ما تفاسیر فراوانی داریم که پر از خرافات هستند. به اسم تفسیر قرآن نوشته شده‌اند و پر هستند از اطلاعات غلط و به درد نخور. ترجمه‌ها غلط، تفاسیر غلط و برداشت‌های فقهی غلط. در فلسفه دنیائی و حرف‌های خوب و غلط به هم آمیخته‌اند. در بسیاری از علوم همین‌طور است. چرا؟ چون اساساً مبتنی بر فهم ریاضی نیست. ساختار ریاضی را نفهمیده‌اند و در نتیجه به نظریه‌پردازی و نظر من و شاید و این‌گونه است و... نهایتاً گیج و سرگردان، اما اگر ساختار ریاضی دقیقاً فهمیده شود، همه چیز فهمیده می‌شود.

استاد شجاعی ادامه داد: لذا قرآن می‌فرماید، «هو الذی» او کسی است که، «خلق لکم ما فی الارض جمیعا» استثنا هم ندارد. یعنی شما هر مخلوقی را که در کره زمین ببینید ـ یا، بشر که نمی‌تواند بشمارد. دانشمندان هم می‌گویند ما هنوز بیش از یک دهم مخلوقات را نشناخته‌ایم. به‌عنوان مثال می‌گوئیم سیب. خداوند چند نوع سیب آفریده است؟ فعلاً بشر تا به حال ۷ هزار نوع سیب را شمرده است. خرما هم همین‌طور. گل و موجودات دیگر. دست روی هر چیزی که بگذاریم، خداوند می‌فرماید من آن را با این ساختار تنظیم کرده‌ام. هر کسی در هر رشته‌ای اعم از صنعتی، پزشکی و انسانی بخواهد تحصیل و پژوهش کند، اگر این را نفهمد عمرش در حوزه و دانشگاه تلف می‌شود، «خلق لکم ما فی الارض جمیعاً» هر چه را که در این زمین هست، با این ساختار برایتان تنظیم کرده‌ام. پس اول آن را بشناسید، بعد خواهید دید که تمام روابط ریاضی در تمام رشته‌ها، با یک رشته، یک معرفت، یک ساختار ریاضی هماهنگ است و اگر این را خوب فهمیدید، بقیه را می‌توانید کامل درک کنید. یعنی اگر پرتقال را به این شکل آفریدم، آن را با تو تنظیم کردم و آفریدم. تک تک این ۷ هزار نوع سیب را با تو تنظیم کردم و بعد آفریدم. بیهوده نیافریدم. منِ خدا بیکار که نیستم.

وی با اشاره به خالقیت خداوند تصریح کرد: اگر خدا چند میلیارد کهکشان می‌آفریند که الان ما به اندازه یک ارزن در کهکشان راه شیری هستیم. خدا رحمت کند امام را. می‌گفت اگر منظومه شمسی گم شود، فقط جبرئیل می‌تواند آن را پیدا کند. در این فضا کس دیگری نمی‌تواند آن را پیدا کند. در این کهکشان به این عظمت ما به اندازه یک ارزن هستیم. خدا از این نوع کهکشان‌ها چند میلیارد آفریده است، ولی می‌گوید من همه این‌ها را با تو تنظیم کردم و آفریدم. اگر تو می‌خواهی رمز و راز و حتی تعدادشان را بفهمی، اول باید خودت را بشناسی. سوسک، فیل، دریا، آسمان، گل‌ها و... هر چه را که می‌خواهی بشناسی، همه را با تو تنظیم کرده‌ام. استثنا هم ندارد، «خلق لکم ما فی الارض جمیعا». پس اگر تو فهم خودت را نداشته باشی، پروفسور، فقیه و... بدون فهم خودت دانشت به درد نمی‌خورد. یک چیز پراکنده نسبی است و بعد از مدتی می‌فهمی خیلی‌هایش غلط و اشتباه بوده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب