تولید ۱۸ تن خاویار در سال ۱۴۰۱
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید حسین حسینی بابیان اینکه خاویار ایرانی تبدیل به فرهنگ و هویت شده است، گفت: سال گذشته یکمیلیون و ۳۶۱ هزاران محصولات شیلاتی در کشور تولیدشده است که از این میزان ۷۶۲ هزار تن آن از طریق صید و صیادی و ۵۹۹ هزار تن نیز از طریق آبزیپروری بوده است.
وی ادامه داد: ارزش صادراتی آبزیان در سال گذشته ۶۰۵ میلیون دلار و تراز تجاری مثبت نیز ۵۶۵ میلیون دلار بوده است که نشان از صادرات محور بودن محصولات شیلاتی است.
رئیس سازمان شیلات کشور افزود: سال ۱۴۰۱ حدود ۴۶۴۶ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱۸ تن خاویار پرورشی در کشور باارزشی بالغبر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تولید شد.
وی تصریح کرد: از سال ۲۰۱۰ که ماهیان خاویاری در لیست قرمز گونههای در حال انقراض قرار گرفتند با هماهنگی کشورهای حاشیه دریای خزر برای صیانت و حفاظت ازاینگونه ارزشمند نشستهای مشترکی برگزار شد و ممنوعیت صید تجاری برای صیانت و حفاظت ازاینگونه در حال انقراض در دستور کار کشورها قرار گرفت.
حسینی عنوان کرد: علاوه بر کاهش تلاش صیادی برای بازسازی ذخایر، اقدامات مؤثری نیز انجام شد و در سال گذشته ۳۸.۵ میلیارد تومان و امسال نیز ۹۰ میلیارد تومان در این بخش سرمایهگذاری شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بعد از کاهش تلاش صیادی در راستای حفاظت و صیانت ازاینگونه ارزشمند در راستای پرورش این ماهی اقداماتی صورت گرفت، افزود: این اقدامات منجر شد تا در یک دهه گذشته از تولید ۳۶۳ تن گوشت ماهیان خاویار به تولید ۴۶۴۶ تن تولید در سال گذشته برسیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: همچنین میزان تولید خاویار از ۱۱ تن در سال ۱۴۰۰ به ۱۸ تن در سال ۱۴۰۱ رسیده است که رکورد جدیدی در این بخش محسوب میشود.
وی با اشاره به این در حال حاضر ۱۹۶ مزرعه در حوزه پرورش ماهیان خاویاری در کشور داریم، گفت: ظرفیت تولید ۸۰۰۰ تن گوشت و ۸۰ تن خاویار در کشور فراهمشده است.
به گفته وی در ۲۲ استان کشور این مزارع پرورش ماهیان خاویاری پراکندهشدهاند، اما تولید بیش از ۵۰ درصد ماهیان خاویاری در استانهای شمالی انجام میشود.
حسینی همچنین افزود که برای تولید ۲۰ هزار تن گوشت خاویار و ۲۰۰ تن خاویار هدفگذاری کردیم که تا انتهای برنامه هفتم توسعه به آن برسیم.
رئیس سازمان شیلات در بخش دیگری از صحبتهایش به ایجاد مشوق برای سرمایهگذاری در بخش شیلات اشاره کرد و گفت: یکی از سیاستهای مهم برای ایجاد تحول در صنعت شیلات جذب سرمایهگذار و ایجاد مشوق برای سرمایهگذاران است که با در نظر گرفتن این مشوقها سال گذشته صنعت شیلات ۱۱ هزار میلیارد تومان جذب سرمایه داشته که نسبت به سال قبل ۴.۳ برابر بیشتر شده و بیش از ۷۵۰۰ میلیارد تومان آن آورده بخش خصوصی است.
حسینی ادامه داد: برای تحقق این موضوع علاوه بر برنامهریزی دقیق، اطلسی تهیهشده که نقاط مختلف و گونههای مختلف برای سرمایهگذاری در آن مشخص و به استانها نیز ابلاغشده است. البته بستهها و مشوقهای سرمایهگذاری نیز ارائهشده است. وی همچنین بر اهمیت بیمه در صنعت شیلات نیز تأکید کرد.
انتهای پیام/