بیابانکی: نسل جدید با فردوسی بیگانه است
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در جلسه نقد و بررسی شعر به نام «ساعت شعر» که یکشنبه 26 اردیبهشت در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، سعید بیابانکی، محمود حبیبی کسبی و علی داودی، شاعران شناخته شده کشورمان به نقد و بررسی اشعار سروده شده شاعران جوان پرداختند.
در ابتدای این نشست، علی داودی با اشاره به این که اردیبهشت، ماه شاعران است و تولد یا تاریخ فوت بسیاری از شاعران کشورمان در این ماه صورت گرفته، گفت: از ابتدای این ماه که تولد سعدی است تا انتهای اردیبهشت که روز خیام است، یاد شاعران زیادی گرامی داشته میشود و میتوان اردیبهشت را بهار شاعران نامید.
در ادامه، سعید بیابانکی با اشاره به 25 اردیبهشت، روز بزرگداشت فردوسی گفت: 1000 سال از عمر شاهنامه میگذرد اما هنوز این متن زنده و ماندگار است و همانطور که خود فردوسی در اشعارش اشاره میکند که گزندی به آن نمیرسد، میبینیم که به راستی از نظم کاخ بلندی ایجاد کرده است.
این شاعر همچنین اضافه کرد: فردوسی در حوزه زبان اصیل فارسی تلاش کرد متنی ارائه بدهد که عاری از هرگونه لغت بیگانه ای باشد به طوری که میبینیم تعداد کلمه های عربی نیز در شاهنامه اندک است. کار بزرگ دیگر او این است که شخصیتها و اسطورههایی آفرید که تولد، زندگی و مرگ آنها عجیب است. او این اشخاص را به این جهت آفرید که الگوهایی برای بدی، نیکی و ... درست کند.
بیابانکی با اظهار تاسف از این که نسل امروز ارتباطش با فردوسی قطع است، گفت: این اثر سرشار از اتفاقات عجیب و به تعبیری سینمایی است، با این حال او طوری این شخصیتها را خلق کرده که خواننده آنها را باور میکند. با وجود این، میبینیم که نسل جدید در میان انواع شعرهای سطحی که در فضاهای مجازی رد و بدل میشوند گم شده و با شاهنامه بیگانه است.
وی تاکید کرد: لازم است برای کودکان و نوجوانانمان شاهنامه بخوانیم تا افق دیدشان نسبت به زندگی گسترده تر شود و امکان تصمیم گیری برای آنها در دشواریهایی که ممکن است پیش رو داشته باشند، فراهم شود.
انتهای پیام/