خطونشان شورای شهر برای دستفروشان تئاتر شهر؛ بساطیها باز نمیگردند + عکس
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، گردهمایی اصحاب هنر به مناسبت پاکسازی محوطه تئاتر شهر از سد معبر عصر روز گذشته، بیست و پنجم تیر ماه با حضور مسئولان شهرداری تهران، مدیران شورای شهر و جمعی از هنرمندان و اصحاب تئاتر شهر برگزار شد.
قطبالدین صادقی: اجازه بیحرمتی به تئاتر شهر را ندهیم
پیش از این گردهمایی یک نشست خصوصی نیز با حضور مدیران در دفتر مدیریت تئاتر شهر صورت گرفت. در این نشست قطبالدین صادقی پیشکسوت تئاتر با بیان برخی مشکلات و معضلات و اهمیت توجه به وجهه فرهنگی تئاتر شهر گفت: تئاتر شهر از قدیم الایام یک پاتوق فرهنگی بوده، اما اکنون از وجهه خود سقوط کرده است، تعارضات اجتماعی که تولید ضدفرهنگ میکند، هویت یک شهر را به خطر میاندازد، توریسم برای ما باید خیلی اهمیت داشته باشد همانطور که همه شهرهای بزرگ دنیا برایشان اهمیت دارد، در حالی که این شرایط توریسم را فراری میدهد.
وی در این باره افزود: وضعیتی را که این شبها در اطراف تئاتر شهر شاهدش هستیم فاجعه است، ناشی از سوءمدیریت فعلی که با عرض معذرت به شورای شهر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برمیگردد. تا پیش از این شرایط فروش کتابفروشیهای اطراف تا ده میلیون تومان حدودا بود اما پس از اغتشاشات این مبلغ به یک ریال رسید. دنیا ما را با فرهنگمان میشناسد خودمان هم باید در حفظ فرهنگمان بکوشیم فرهنگ ما همان حافظ، سعدی، عطار، خیام و ... هستند.
قطب الدین صادقی با اشاره به اینکه نباید به تئاتر شهر بیحرمتی کنیم، گفت: تئاتر شهر یک ساختمان نیست یک معبد است که قداست دارد، موتور خلاقه و الگوی تئاتر کشور است، نباید بگذاریم که تصویر مخدوش شدهای از آن بماند. یک دوره آقای کرباسچی با برداشتن حریمهای فرهنگی در سطح پارکها کار خوبی کرد و این مکانها را برای خانوادهها فراهم کرد، اما بحران اخلاقی و اعتیادی اطراف این حریمهای فرهنگی شرایط امروز را نابسامان کرده است و این وضعیت درقد وقامت فرهنگ ما نیست. حال مسئله فقط میلهها نیست ساماندهی درون مکانهای فرهنگی هم هست، باید برای آن هم برنامه داشته باشیم چون خلاءها قطعا خطرناک خواهد بود.
وی در ادامه افزود: این برنامهها میتواند شامل نقالی، موسیقی، نمایشهای خیابانی، روحوضی و ... باشد، اینها خیال مردم را راحت میکند.
سپس امیر دژاکام دیگر هنرمند پیشکسوت تئاتر نیز در صحبتهایی تأکید کرد: معرفت ساده است، جهل پیچیده است همه میدانیم محیط اطراف تئاتر شهر به حصار نیاز دارد، پس دیگر این بحثها بی فایده است. کدام یک از متولیانی که الان در این جلسه شرکت دارند اجازه میدهند خانوادههایشان به تنهایی در این مکان اطراف تئاتر شهر تردد کنند؟ بنابراین معضل فقط دستفروشی نیست که آن مشکلش قابل حل است، باید بیکاری و خیلی چیزهای دیگر حل شود.
حجازیفر: خاطراتی که از روزهایی برای دیدن تئاتر به تهران میآمدم در ذهن دارم
هادی حجازیفر نیز در صحبتهایی گفت: من سال ۷۳ تا ۷۷ برای آمدن به تئاتر پس انداز میکردم تا بتوانم بیایم یک تئاتر ببینم و برگردم، هر دفعه هم که میآمدیم ساک همراه داشتیم، اما خجالت میکشیدیم دراین صندلیهای اطراف تئاتر شهر بخوابیم، خوشحالم که اکنون شرایط اینطور شده که اطراف تئاتر شهر حریمی ایجاد شود. یکی از نگرانیهای ما در جشنواره عروسکی برای مادرانی بود که با فرزندانشان برای دیدن تئاتر میآمدند تا مبادا گوشیهایشان را بدزدند. تاکنون سطح مطالبات ما تئاتریها کم بوده اما باید سطح مطالباتمان را بالا ببریم.
وی افزود: من اگر تئاتری نمیشدم خیلی اتفاقات برایمان رخ میداد، ولی تئاتر رویای من محقق شد. خیلی از بچههای تئاتر امید به زندگیشان برای یک اجرا رفتن در این سالن است، پس باید آن را حفظ کنیم.
شهردار منطقه ۱۱: باید کمک کنیم شرایط کنونی تئاتر شهر پایدار بماند/ دغدغه هنر و فرهنگ را داریم
مهندس موسوی شهردار منطقه ۱۱ نیز در صحبتهایی گفت: اهمیت موضوع فرهنگ و حفظ میراث و ساختمانهای با ارزش تاریخی بر کسی پوشیده نیست. همه دغدغهمند هستند و انگیزه دارند.
وی ادامه داد: خوشحالم که مدیریت فعلی ما دغدغه فرهنگی دارد، ما به سهم خودمان مجری طرح هستیم که با دوستان و همراهان شورای شهر و نیروی انتظامی به پاکسازی اطراف تئاتر شهر پرداختیم. الان حاشیه زیاد داریم و فکر شب و روزمان همین است نگران بوستان دانشجو هم هستیم، باید همه کمک کنند تا این شرایط پایدار بماند.
وی در ادامه گفت: مشکل ما دستفروشان نیستند، اینها تعریف دارند ما هم تصمیم نداریم مظلوم کشی کنیم، اما دغدغه هنر و فرهنگ را داریم.
ذاکر مدیرعامل خانه تئاتر نیز در صحبتهایی گفت: از جانب خانه تئاتر از شما و شورای شهر و مسئولان شهرداری دعوت میکنم در دیدارهای خانه تئاتر حضور داشته باشید و محدود به این چند دقیقه نشویم تا بتوانیم معضل شناسی کنیم چرا که در یک جلسه این مسائل حل نمیشود.
سپس مسعود رنجبریان مدیر عامل شرکت شهربان حریم بان نیز گفت: همکارانم را چند شب پیش برای نگهداشت همین فضا با چاقومجروح کردهاند، قبول داریم که برخی دستفروشها واقعا گرفتار هستند، تامین معاش خانواده را عهدهدارند، حتی کارمندی عصرها اینجا دستفروشی میکند.
نادعلی: به هیچ عنوان دیگر در این محوطه هنری شاهد بساط گری یا دستفروشی نخواهیم بود
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه باید به بوستانهای شهر تهران توجه ویژه ای شود تا خانوادهها بتوانند از بوستانهای شهر تهران استفاده کنند، گفت: موضوع جمع آوری دست فروشان اطراف تئاتر شهر از دغدغههای مهم مدیریت شهری تهران و خواسته هنرمندان خوب کشور بود که این اقدام طی چند روز گذشته توسط شرکت شهربان و حریم بان با کمک شهرداریهای منطقه ۱۱ و منطقه ۶ و ستاد ساماندهی مشاغل صورت گرفت؛ پیش از این در بخشهای شمالی و غربی بوستان دانشجو و تئاتر شهر شاهد موارد بسیاری از آسیبهای اجتماعی بودیم که با حضور دستفروشان بر میزان این آسیبها اضافه شده بود و سالها بود هم مردم و هم هنرمندان از این موضوع گلایه داشتند، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از شهردار این درخواست را داشت که خوشبختانه طی این هفته و با سختی فراوان اما به خوبی انجام شد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با ساماندهی دستفروشانی که در بوستان دانشجو مشغول به کار بودند اظهار کرد: همکاران ما در شرکت ساماندهی مشاغل مجدانه این موضوع را دنبال میکنند که مکانی را به عنوان جایگزین در همان اطراف برای این افراد فراهم کنند تا این عزیزان به کسب و کارشان ادامه دهند.
نادعلی همچنین به موضوع آینده دستفروشان محوطه تئاتر شهر اشاره کرد و گفت: این قشر زحمت کش برای ما عزیز هستند چرا که خرجی خانواده هایشان از این طریق تامین می شود. از این رو باید برای فضایی برای دستفروشان ایجاد شود، اما درمجموع تاکید داریم حقوق عمومی مردم نسبت به اشخاص اولویت دارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان این است که در آینده دستفروشان به محوطه تئاتر شهر برگردند، ادامه داد: به هیچ عنوان دیگر در این محوطه هنری شاهد بساط گری یا دستفروشی نخواهیم بود.
چرا تئاتریها مالیات میدهند؟
امیر دژاکام نیز دو مرتبه در جمع حضار صحبت کرد و گفت: به نظر من زبان غیررسمی فصیحتر است، سعی میکنم دروغ نگویم، ما چند سال بود که این مطالبه را برای پاکسازی و امنیت داشتیم اینجا باید موسیقی خیابانی، تئاتر خیابانی باشد، البته دستفروشان هم گناهی ندارند، مشکل باید از اقتصاد کشور حل شود وگرنه کسی که نتواند نان خانواده در بیاورد چه کند؟
وی در ادامه گفت: شهرداری کار خوبی انجام داده، اما سوال من این است که چرا از تئاتر باید مالیات بگیرد؟ همه جای دنیا شهرداریها هزینه تئاتر را میدهند ما هم نیاز به چنین چیزی داریم.
بر اساس این گزارش، در بخش پایانی نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران توضیح داد: پارک دانشجو در سالیان اخیر دچار معضلات زیادی شده که دیگر به درد خانوادهها نمیخورد، من برای دیدن تئاتر دهه شصت زیاد با خانواده میآمدم، الان هم به شرایط اطراف آن واقفم، با حضور دستفروشان هیچ کنترلی نمیتوان روی معضلات کرد. سعی شده کاری برایشان انجام شود. فشارها به شهرداری زیاد است بنابراین شما هنرمندان هم از باید ما حمایت کنید.
انتهای پیام/