دهقان: «وزارت بازرگانی» دیپلماسی تجاری را فراهم میکند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد دهقان در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس و در جریان بررسی کلیات لایحه تشکیل وزارت بازرگانی گفت: از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۰ یعنی به مدت ۳۸ سال وزارت بازرگانی در کشور وجود داشت، پس چیز جدیدی نیست.
وی با بیان اینکه وزارت بازرگانی در سال ۱۳۹۰ با هدف رونق تولید با صنایع و معادن ادغام شد، اما این هدف محقق نشد، اظهار کرد: چون حوزه عمل گسترده برای یک وزارت خانه تعیین شد که هیچ وزیری امکان اداره این وزارت خانه را ندارد، به همین دلیل در ۱۲ سال گذشته ۶ وزیر و ۳ سرپرست عوض شد.
معاون حقوقی رئیس جمهور اضافه کرد: همین گستردگی حوزه عمل باعث شده که هیچ وزیری بیش از ۲ سال امکان ادامه کار در وزارت خانه را نداشته باشد.
دهقان با اشاره به مطالعات انجام شده در ۱۰۰ کشور گفت: بر اساس این مطالعات در ۵۰ کشور وزارت بازرگانی از صنایع جداست و در ۵۰ کشور این دو وزارت خانه با یکدیگر ادغام شدهاند، اما واقعیت کشور این را نشان میدهد که یک وزیر نمیتواند ۶۶ واحد و ۳۵ دستگاه ملی در کنار ۳۱ واحد استانی را اداره کند.
وی با اشاره به استیضاح وزرای قبلی وزرات صمت گفت: آنها به صورت غیر تخصصی گرفتار بازار شده و از تولید و معدن و صنعت جا ماندند. در عین حال تجارت، یک تخصص است و ما تحریم هستیم و به بزرگترین دیپلماسی تجاری در دنیا نیاز داریم.
معاون حقوقی رئیسجمهور با بیان اینکه باید وزیر بازرگانی امکان دیپلماسی تجاری اقتصادی را فراهم کند که اکنون چنین چیزی فراهم نیست، تاکید کرد: از این رو دولت گذشته به لحاظ کارشناسی به این نتیجه رسید که هدف مدنظر برای ادغام محقق نشد و خواستار تفکیک شد. در ۱۲ سال گذشته حوزههای تولید، صنعت، معدن و تجارت به خوبی پیش نرفته است.
دهقان تاکید کرد: رونق تولید با رونق صادرات محقق میشود، صادرات جز با دیپلماسی تجاری پیش نمیرود؛ دولت گذشته و فعلی تقاضای تشکیل این وزارت خانه را دارند و خواست رئیسجمهور است. راهی جز رفتن به سمت کار تخصصی تجاری برای رونق اقتصادی و تولید وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تعامل مجلس با دولت موثر است، گفت: دولت لایحهای مطابق با تامین نظر مجلس ارائه کرد و ما مصوبه کمیسیون اجتماعی را تایید میکنیم.
انتهای پیام/