پژوهشگر پسادکتری دانشگاه آزاد به مقابله با عود بیماری معتادان رفت
فرشید خیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: سومین پژوهشگر دوره پسادکتری رشته روانشناسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد توسط عضو هیئت علمی و دانشیار روانشناسی این دانشگاه پذیرش و فعالیتهای تحقیقاتی خود را آغاز کرد.
وی اضافه کرد: رضا دواساز ایرانی دانشآموخته دکتری تخصصی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد پژوهش پسادکتری خود را با عنوان «مقایسه اثربخشی گروه درمانی شناختی رفتاری کوتاهمدت، دارودرمانی و درمان ترکیبی بر سلامت روان و پیشگیری از عود معتادان در حال ترک مرکز کاهش آسیب اهواز» با هدایت و راهنمایی طیبه شریفی عضو هیئت علمی و دانشیار گروه روانشناسی این دانشگاه آغاز کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد یادآور شد: مقرر شده این پژوهش با هدف «مقایسه اثربخشی گروه درمانی ـ شناختی ـ رفتاری کوتاهمدت، دارودرمانی و درمان ترکیبی را بر سلامت روان و پیشگیری از عود معتادان تحت پوشش مرکز کاهش آسیب اهواز» اجرا کند.
خیری یادآور شد: ازجمله شرایط ورود به دوره پسادکتری پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی داشتن مدرک دکتری تخصصی (Ph.D) است و از پایان دوره دکتری تخصصی نباید بیش از پنج سال گذشته باشد.
ناظر و راهنمای پژوهش پسادکتری هم به خبرنگار آنا گفت: در راستای اجرایی کردن سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با تکیه بر محور دانشگاه سرآمد و قابلیت حل مسئله و همچنین توسعه پژوهشهای کیفی و کاربردی با سومین پژوهش در دوره پسادکتری از سوی مدیرکل پژوهش و معاونت علوم انسانی و هنر موافقت شد.
طیبه شریفی از پیگیریهای مجدانه رئیس، معاونت پژوهش و فناوری و دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد قدردانی کرد.
دانشجوی محقق هم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا تبیین کرد: این پژوهش کاربردی از نوع روش نیمهآزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری و با گروه گواه است.
رضا دواساز ایرانی اظهار کرد: جامعه آماری مردان تحت پوشش مرکز کاهش آسیب اعتیاد اهواز است. نمونهگیری از نوع در دسترس و هدفمند بوده و به طور تصادفی ساده گروهها در سه گروه آزمایش و یک گروه گواه گزینش میشوند.
به گفته این پژوهشگر، گروه آزمایش یک تحت مداخله درمان غیردارویی گروهی شناختی رفتاری کوتاهمدت و گروه آزمایشی دو تحت مداخله دارویی و گروه آزمایشی سه تحت درمان ترکیبی دارویی و غیردارویی قرار خواهند گرفت، اما گروه گواه درمانی یا مداخلهای را دریافت نمیکنند.
دانشآموخته دکتری تخصصی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد بیان کرد: در این مطالعه ابزار مورد استفاده، پرسشنامه سلامت عمومی GHQ۲۸ و آزمایش ادرار، (مورفین تست) قبل و بعد از مداخله دارویی و غیردارویی و همچنین درمان ترکیبی از افراد مورد مطالعه با عنوان پیشآزمون و پس آزمون سنجش انجام خواهد شد.
دواساز ایرانی همچنین پیگیری سه ماهه پس از پایان مداخله و پس آزمون سومین سنجش برای افراد آزمودنی تکمیل خواهد شد.
به گفته وی، برای تجزیه وتحلیل دادهها از روش تحلیل واریانس با اندازهگیری تکراری، طرح آمیخته و با استفاده از نرمافزار آماری spss,- (ver۲۵) بهکار گرفته خواهد شد.
نیلوفر بیگی و امیر میرزایی بهترتیب نخستین و دومین پژوهشگر پسادکتری در رشته روانشناسی عمومی و نصیر لندی نخستین پژوهشگر پسادکتری در رشته مهندسی علوم دامی ـ گرایش تغذیه دام و پریسا بهشود دومین پژوهشگر دوره پسادکتری در رشته میکروبیولوژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد هستند.
انتهای پیام/