دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آثار شایسته تقدیر چهلمین جایزه کتاب سال تجلیل شدند

آثار شایسته تقدیر چهلمین جایزه کتاب سال تجلیل شدند
آیین تجلیل از پدیدآورندگان آثار شایسته تقدیر چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، امروز (۲۴ تیرماه ۱۴۰۲) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 858143

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تجلیل از پدیدآورندگان آثار شایسته تقدیر چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، شنبه (۲۴ تیرماه ۱۴۰۲) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای هیئت علمی، داوران، پدیدآورندگان آثار شایسته‌تقدیر و ناشران آثار برگزیده و شایسته‌تقدیر این دوره از جایزه کتاب سال، مدیران و مسئولان فرهنگی کشور و اصحاب قلم، فرهنگ و رسانه برگزار شد.  

مراسم تجلیل از شایستگان تقدیر چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران  با حضور محمد‌مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمد‌وند، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد و  ارشاد اسلامی، امرزو شنبه 24 تیرماه در سالن سینمایی وزارت ارشاد در حال برگزاری است.

مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم در سخنانی گفت:‌ جریان فرهنگی کشور حرکت روبه‌ جلویی  دارد،‌ جریان فرهنگی کشور با قوت و حضور درخشان عناصر علمی درحال پیشروی است. سال 1401 بیش از108 هزار کتاب جدید منتشر شده که از این تعداد، 80 درصد چاپ اولی‌ و تالیفی است. این آمار، نشانگر نشاط در حوزه علم و دانش کشور است.

وی ادامه داد:‌ معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وظیفه تنظیم‌کننده، یعنی بحث صدور مجوزها را دارد که با قوت انجام می‌شود. کمتر از 2 درصد کتاب‌ها به مرحله کارشناسی دوباره می‌رسد، تاکید کرده‌ایم که با دقت و تکریم و با حداقل تاخیر، آثار نویسندگان عزیز بررسی شود. گاهی با گلایه‌هایی مواجه می‌شویم که بررسی‌ها تاخیر دارد. همکاران من در معاونت امور فرهنگی این تاخیر را کمتر کرده‌اند؛ شاید گاهی ملاحظاتی به لحاظ قانونی است و  پدید‌آورندگان باید درباره آثار حوزه خودشان صحبت کنند؛ بنابراین نشست‌های تخصصی در این حوزه تشکیل می‌شود. 

وزیر ارشاد افزود: یک جریان صحیح مبتنی بر قانون، دقت و تکریم وجود دارد. اگر مواردی باشد که نقض این روند است، حتما به من و همکارانم منعکس کنید؛ دوستان مستقل از فرآیند، رسیدگی می‌کنند.ما نمی‌خواهیم حتی یک نویسنده عزیز کشور از این فرایند دلخور باشد‌.

وی با اشاره به تداوم حمایت‌های وزارت ارشاد در سال جاری با قوت گفت:‌ جایزه کتاب سال هم در بخش ملی و هم بین‌المللی جایزه جلال و سایر فعالیت‌هایی که در حوزه نشر و کتاب در حال انجام است، از جمله این حمایت‌هاست،‌ بنابراین است که در این حوزه با نظارت و حمایت فرایند تولید آثار اتفاق افتد، آثاری مورد تجلیل و حمایت قرار بگیرد که بتوانند مسائل مبتلی‌به در کشور را در حوزه مرتبط حل کند،‌ ما نیازمند این بخش هستیم و این موضوع را با قوت در حوزه کاری خود توسعه می‌دهیم، متوقف نیستیم.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و استقبال خیل وسیعی از مخاطبان گفت:‌ ما دیگر در موضوع عدالت فرهنگی متوقف بر این نیستیم که نمایشگاه کتاب را در  مصلی در خیابان بهشتی تهران برگزار کنیم، هر کس توانست بازدید کند و هر کس هم نتوانست رها شود،‌ سامانه مجازی راه افتاده است که تسهیلات را در اختیار همه ایرانی‌های عزیز در اقصی نقاط کشور قرار می‌دهد، امسال نزدیک به یک میلیون و 400 هزار کتاب را در نمایشگاه کتاب به صورت مجازی با پست رایگان در اختیار خریداران قرار دادیم. 

سرانه مطالعه هم‌چنان 33 دقیقه در روز است

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود با تامید بر اینکه با آمارهای متفاوتی در حوزه سرانه مطالعه روبرو هستیم،‌ گفت:  به عنوان مسئول فرهنگی دولت اعلام می‌کنم، ما عدد روشنی نداریم، اما پیمایش‌های ملی معتبری در اختیار ماست؛ آخرین پیمایش ملی معتبر ما نشان می‌دهد، میانگین  سرانه مطالعه 33 دقیقه در روز  است، بدون احتساب کتاب‌های کمک آموزشی‌، درسی و ادعیه،‌ این عدد در چندین نظرسنجی معتبر پشت سر هم تکرار شده و در اختیار است.

وی با بیان این مطلب که موضوع حمایت از حوزه نشر کتاب کودک به صورت جدی برای دولت مطرح است،‌ به مطالبه رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت:‌ در جریان  بازدیدی که رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب داشتند،‌ بر حوزه کودک و نوجوان و وظیفه جدی که برای ما تعیین کردند‌، تاکید شد. خوشبختانه جایزه ملی سال برای کتاب کودک را هم راه‌اندازی کردیم، باید این فضا را تشویق کنیم. من اعلام می‌کنم در وزارت ارشاد پای این موضوع محکم ایستاده‌ایم، دوستان من با اعتماد و قوت باید جلو روند. آقایان رمضانی و احمدوند برنامه وسیعی برای این موضوع پیش‌بینی کنند، این دغدغه جدی است.

وزیر ارشاد از رونمایی بسته کامل وزارت ارشاد برای ادبیات کودک و نوجوان در آینده نزدیک خبر داد و گفت:‌ بسته کاملی از حمایت‌هایی که در حوزه کتاب کودک و نوجوان باید انجام شود،‌ را به زودی رونمایی خواهیم کرد. بخش عمده‌ای از مسئولیت‌های ما در این است که طبق سیاست‌های کلانی که تبیین می‌شود، مسئولیت خود را جلو ببریم،  امروز با جنگ ترکیبی روبرو هستیم، حوزه کتاب و نشر مهمترین پایگاه ما برای جهاد تبیین است، اگر کاری در  قالب کتاب منتشر شود، این استاندارد را دارد که در یک چرخه کامل شده فرهنگی تبدیل به فیلم و تئاتر شود، تبدیل به فراوری‌های جدید در حوزه رسانه‌ای که امروز این اختیار را برای همه مهیا کرده قرار بگیرد.

معاونت فرهنگی در زمینه مبارزه با تهدید خانواده ایرانی وارد میدان شود

وی ادامه دامه داد:‌ در حوزه زیست عفیفانه اگر در وزارت ارشاد شورای فرهنگ عمومی چند اولویت اعلام می‌کند از جمله ترویج زیست عفیفانه، همکاران من باید در این حوزه کار کنند، من دیشب در اختتامیه جشنواره بین‌المللی حوا عرض کردم نهاد خانواده مورد تهدید است، از انواع شیوه‌های انحرافی غیر اخلاقی،‌ غیر شرعی تا  معرفی و ترویج سبک زندگی‌های نادرست،‌ فرزند را از خانواده های ما گرفتند به جای آن حیوانات اهلی را آوردند. سلوک زندگی ایران اسلامی تهدید شده است، در حوزه کتاب جایگاه مهمی برای ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی داریم و می‌توانیم به شبهات پاسخ دهیم،‌ معاونت فرهنگی باید در این زمینه با قوت وارد شود، جهت‌دهی کند، در خرید آثار هم معاونت فرهنگی هم نهاد کتابخانه‌ها وظیفه دارند و نباید شانه خالی کنیم، از این وظیفه و بگویم وظیفه ما دروازه‌بانی است، حتما کار ترویجی و تشویقی در حوزه‌های اصلی را باید انجام دهیم، اجازه ندهیم جریان رسانه‌ای و این تمدن و فرهنگ ضد بشری و ضد خانواده ما فهمی نادرست را القا کند.

اعتبار ویژه دولت برای ساخت کتابخانه‌های سیار

وی با بیان این مطلب که بخشی از جامعه ما در این زمینه آسیب دیده است،‌ گفت: مرتب اخباری به ما می‌رسد و می‌بینم حتما در همه بخش‌های وزرات ارشاد که متولی اصلی حوزه فرهنگ و هنر در کشور است در بخش‌های مختلف از جمله کتاب باید جدی پای کار بیاییم، امروز همکارانی در این بخش داریم که سالهاست دغدغه این موضع را دارند. در بخش زیرساخت مربوطه که کتاب‌ها در اختیار همه قرار گیرد، از کارهای اصلی ماست. در دو روز گذشته در چند استان حاضر شدم، زیرساخت‌های بسیار خوبی در حوزه کتابخانه‌ها در حال آماده‌سازی است و اعتبارات ویژه‌ای با حمایت رئیس جمهور برای‌ساخت کتابخانه‌های سیار فراهم شده است.

خرید ماشین برای کتابخانه‌های سیار از دستور ممنوعیت خرید خودروی خارجی خارج شد

وزیر ارشاد به اشاره به گرانی کتاب در نتیجه گرانی کاغذ گفت:‌ این وظبفه عمده ماست که امکان به اشتراک گذاشتن کارها را فراهم کنیم، بهترین شبکه هم شبکه کتابخانه‌های ماست، امروز 4 هزار کتابخانه عمومی داریم، ما در همه استان‌ها این موضوع را با عنوان زیرساخت اساسی و مهم دنبال می‌کنیم، مشکل قانونی داشتیم که در حال حل آن هستیم،‌ خرید ماشین برای کتابخانه سیار نیز با تصویب دولت  شامل ممنوعیت خرید خودرو نخواهد بود،‌ تا بتوانیم بخش حوزه کتاب و فرهنگ کتابخوانی در حوزه‌های مورد نیاز و مطالبه رهبری به نحو شایسته در جامعه را گسترش دهیم.

یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت ارشاد نیز در این مراسم در سخنانی گفت:‌ پیش از 550 داور در مقاطع مختلف در بیش از 70 گروه آثار را ارزیابی و داوری کردند، انتشار فراخوان، گردآوری، داوری و انتخاب آثار کار پردامنه‌ای است،‌ از اعضای هیئت علمی جایزه تشکر می‌کنم که این کار مهم و بزرگ و دقیق را با تدبیر، درایت، دقت نظر و آنچنان که شایسته چنین جایزه مهم و معتبری هست مدیریت کردند و کار را به انجام رساندند.

برگزیدگان و تقدیر شوندگان جایزه کتاب سال به قدر کافی شناخته و شناسایی نمی‌شوند

وی ادامه داد:‌ جایزه کتاب سال که 40 سال از آن می‌گذرد اکنون جایزه معتبری در کشور است، در سطح جهان از جوایز معتبر در عرصه کتاب است. دلیل آن هم دقت نظر و توجه علمی برگزارکنندگان و حفاظت از جایگاه علمی و اتقان این جایزه است، در طی سال‌های گذشته همواره چنین بوده است. شاید به قدر کافی برگزیدگان و تقدیر شوندگان این جایزه شناخته و شناسایی نمی‌شوند، در سطح جامعه در این زمینه ضعف داشته و احتیاج به کار ترویجی بیشتری داریم، هم آثاری که معرفی می‌شوند و برگزیده می‌شوند، باید مورد اقبال بیشتری قرار بگیرند و هم اطلاع رسانی و ترویج و معرفی این آثار باید مورد توجه قرار گیرد.

 
کلیات
دائرة‌المعارف‌ها و فرهنگنامه‌ها
۱- دانشنامۀ امام خمینی، تألیف گروه نویسندگان، به‌اهتمام سیدضیاء مرتضوی، تهران: مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، ۱۴۰۰، ۱۰ ج.
 
فلسفه و روان‌شناسی
فلسفۀ اسلامی
۲- نوآوری‌های فلسفی حکیم سبزواری، تألیف حسینعلی شیدان‌شید و محمدهادی توکلی، قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ تهران: سمت، ۱۴۰۰، ۴۲۱ ص.
 
دین

کلیات اسلام
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۳- مستدرک الفقیه علی امل الامل و ملحقاته، تألیف محمدتقی فقیه‌عاملی (الحفید)، قم: مؤسسۀ کتاب‌شناسی شیعه، ۱۴۰۰، ۷۹۲ ص.
۴- محدث‌نامه، احوال و آثار سیدجلال‌الدین حسینی ‌ارموی (۱۳۲۳ـ۱۳۹۹ق)، تألیف علی صادق‌زاده‌وایقان، قم: مؤسسۀ کتاب‌شناسی شیعه؛ تهران: سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران، ۱۴۰۰، ۱۰۶۸ ص.
 
حدیث
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۵- زیارت عاشورا از آغاز تا امروز؛ اثبات اصالت زیارت عاشورای مشهور با استناد به بیش از ۱۶۰ نسخۀ خطی از منابع این زیارت، تألیف سیدمهدی محمودی، قم: مؤسسۀ کتاب‌شناسی شیعه با همکاری آستان قدس حسینی، ۱۴۰۰، ۴۸۰ ص.
۶- آینۀ خودیابی: شرح حکمت صدوپنجاه نهج‌البلاغه، تألیف احدفرامرز قراملکی با همکاری فهیمه ساجدی‌مهر، مشهد: حوزۀ علمیۀ خراسان، ۱۴۰۰، ۵۳۶ ص.
 
فقه و اصول
تألیف
۷- بحوث فی شرح مناسک الحج: تقریرا لابحاث السید محمد رضا السیستانی، تألیف امجد ریاض و نزار یوسف، قم: کتاب حکیم؛ نشر فقه، ۱۴۰۰، ۱۵ ج.
 
تصحیح
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۸- مصباح الفقیه، تألیف رضا بن محمد هادی الهمدانی، تصحیح محمد باقری، نورعلی نوری و محمد میرزایی، قم: آوای منجی، ۱۳۹۹، ۲۰ ج.
۹- النهایه فی مجرد الفقه و الفتاوی، تألیف ابوجعفر محمد بن الحسن بن علی الطوسی، تصحیح مؤسسۀ امام هادی علیه‌السلام، قم: مؤسسۀ پیام امام هادی علیه‌السلام، ۱۳۹۹، ۵ ج.
 
علوم اجتماعی
۱۰- جريان‌شناسی فکری فرهنگی در ایران معاصر: احياگري ديني، تأليف سيدمحسن طباطبايي‌فر، زیرنظر شورای علمی طرح، تهران: مؤسسۀ فرهنگي و هنري آفتاب خرد، ۹۴۰ ص.
 
علوم سیاسی
۱۱- الگوهاي علم سياست در حكمت متعاليه،‌ تأليف محمد پزشگي، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، ۱۴۰۰، ۲۵۶ ص.
 
حسابداري
۱۲- نظريه‌ها و كاربردهاي اخلاق حرفه‌اي در حسابداري (ج ۱ـ۲)، تأليف محمد نمازي و حسين رجب‌دري، تهران: دانشگاه تهران، ۱۴۰۰، ۷۲۲ ص.
 
زبان
زبان‌شناسی
۱۳- ترجمۀ دیداری‌شنیداری: رویکرد بینارشته‌ای در زیرنویس‌گذاری، تألیف ژان‌مارک لاوور و آدریانا شربان، ترجمة دانیال بسنج و عسل امیرخوانساری، تهران: دانشگاه شهید بهشتی، ۱۴۰۰، ۲۰۶ ص.‏‫
 
علوم خالص

کلیات و تاریخ علم
تألیف
۱۴- رستنی‌ها و پدیده‌های نباتی در تاریخ طبری، تألیف محمدحسن ابریشمی، تهران: مرکز نشر دانشگاهی، ۱۴۰۰، ۷۸۲ ص.
 
ترجمه
۱۵- چرا به علم اعتماد کنیم؟، تألیف نیومی اورسکیز، ترجمۀ میثم محمدامینی، تهران: فرهنگ نشر نو، ۱۴۰۰، ۴۳۶ ص.
 
زیست‌شناسی
۱۶- مبانی فیزیولوژی جانوری، تألیف کریستوفر د. مویز و پاتریشیا م. شولت، ترجمة آمنه رضایوف، سیدپیمان مقدسی، سکینه علی‌جان‌پور و زهرا قاسم‌زاده، تهران: دانشگاه تهران، ۱۴۰۰، ۲ ج.
 
زمین‌شناسی
۱۷- پارینۀ لرزه‌شناسی، تألیف جمیز مک کالپین، ترجمة حمید نظری و منوچهر قریشی، تهران: همراه علم، ۱۴۰۰، ۸۰۶ ص.
 
علوم کاربردی
علوم پایه پزشکی
۱۸- دانشنامۀ استخوان‌ها و مفاصل، تألیف سهیل میرزایی، تهران: نوش‌آفرین، ۱۴۰۰، ۶۲۰ ص.
 
پیراپزشکی
۱۹- جنبه‌های آزمایشگاهی درمان ناباروری، تألیف مجتبی رضازاده ولوجردی، لیلا راشکی‌قلعه‌نو، سارا دربندی، مهسا دربندی، فاطمه حسنی و مریم زارع، تهران: پژوهشگاه رویان، ۱۴۰۰، ۲ ج.
 
بالینی
۲۰- روماتولوژی سالمندان، گردآوری و تدوین: احمد سلیم‌زاده، تهران: ایوان، ۱۴۰۰، ۶۴۸ ص.
 
پزشکی عمومی
۲۱- هنر و دانش گرفتن شرح‌حال و معاینۀ بالینی: سیستم قلب و عروق، تألیف علی‌اکبر توسلی، اصفهان: سمند، ۱۴۰۰، ۶۰۴ ص.
 
دامپزشکی
تألیف
۲۲- عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی باکتریایی، تألیف میرحسن موسوی و سیدامین خطیبی، تبریز: دانشگاه تبریز، ۱۴۰۰، ۳۸۸ ص.
 
مهندسی مواد و معدن‬
۲۳- پوشش دادن فلزات، تألیف محمد قربانی، تهران: دانشگاه صنعتی شریف، ۱۴۰۰، ۳ ج.
 
مهندسی عمران
تألیف
۲۴- احتمال و آمار مهندسی، تألیف سیدمحمود طاهری، تهران: دانشگاه تهران، ۱۴۰۰، ۶۲۴ ص.
 
ترجمه
۲۵- اندرکنش دینامیکی قطار ـ پل در راه آهن پرسرعت: نظریه و کاربردها، تألیف خی شیا، نان جانگ و وی وی گو، ترجمۀ جبارعلی ذاکری‌سردرودی، مبین آقاخانی‌زاد و چنگیز شهدی، تهران: دانشگاه علم و صنعت، ۱۴۰۰، ۶۶۷ ص.
 
مهندسی شیمی
۲۶- مهندسی تولید از چاه‌های گازی، تألیف احسان خامه‌چی، تهران: دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک)، ۱۳۹۹، ۳۶۷ ص.
 
مهندسی صنایع
۲۷- زنجیره‌های تأمین دیجیتال، تألیف توماس رازک، دنیل سیتز، متیاس دیک و کای اووه گاندرمن، ترجمۀ سجاد شکوهیار و عباس منوچهری‌راد، تهران: آثار فکر،۱۴۰۰، ۲۸۰ ص.
 
مهندسی کشاورزی
۲۸- پهپادهای کشاورزی حرفه‌ای صلح‌آمیز، تألیف کی. آر. کریشنا، ترجمۀ زهرا خوشنودی‌فر، مستانه غنجی و پرویز رحیمی‌مصلح‌آبادی، زاهدان: دانشگاه سیستان و بلوچستان، ۱۴۰۰، ۵۰۲ ص.
 
هنر
کلیات هنر
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۲۹- زیبایی‌شناسی زندگی روزمره، تألیف اندرو لایت و جاناتان اسمیت، ترجمۀ شیما بحرینی، تهران: کرگدن، ۱۴۰۰، ۳۶۴ ص.
۳۰- تاریخ مفاهیم بنیادین زیبایی‌شناسی، تألیف ووادیسواف تاتارکیویچ، ترجمۀ حمیدرضا بسحاق، تهران: گیلگمش، ۱۴۰۰، ۶۳۷ ص.
 
هنرهای تجسمی
۳۱- دایره‌المعارف دستبافته‌داری استان کرمان، تألیف عقیل سیستانی، تهران: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ کرمان: ادارۀ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، ۱۴۰۰، ۵ ج.
 
عکاسی
۳۲- تاریخ جهانی عکاسی، تألیف نیومی روزنبلوم، ترجمۀ کریم متقی، تهران: کتاب پرگار، ۱۴۰۰، ۱۰۲۸ ص.
 
موسیقی
۳۳- آدورنو و موسیقی، تألیف رابرت ویتکین، ترجمۀ حسن خیاطی، تهران: سرود، ۱۴۰۰، ۳۲۸ ص.
 
ادبیات
داستان بلند و رمان
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۳۴- صور، نوشتۀ حسینعلی جعفری، تهران: سروش، ۱۴۰۰، ۳۶۴ ص.
۳۵- عزرائیل، ج ۱: کهنه سرباز، نوشتۀ نیما اکبرخانی، قم: کتابستان معرفت، ۱۴۰۰، ۲۹۵ ص.
 
داستان کوتاه
۳۶- ویروس عاشق، نوشتۀ مجید رحمانی، تهران: صاد؛ یارمند، ۱۴۰۰، ۱۶۹ ص.
 
شعر کلاسیک
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۳۷- زیر ساعت حرم، سرودۀ مریم سقلاطونی، تهران: سوره مهر، ‏‫۱۴۰۰، ‏‫۱۴۶ ص.
۳۸- مرتد: مجموعۀ غزل، سرودۀ مهدی جهاندار، تهران: شهرستان ادب‏‫، ۱۴۰۰، ‏‫۸۲ ص.‏‫
 
شعر نو
۳۹- میان جیوه و اندوه (۱۳۹۶ـ۱۳۹۹)، سرودۀ لیلا کردبچه، تهران: نگاه‏‫، ۱۴۰۰، ‏‫۱۰۰ ص.‏‫
 
نقد ادبی
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۴۰- تماشای روایت: بررسی تحلیلی روش انتقال عناصر داستان از روایت به درام، تألیف مجید آقائی، تهران: علمی و فرهنگی، ۱۴۰۰، سیزده، ۴۱۵ ص.
۴۱- خودانتقادی ادبی: رساله‌ای در نقد هنر خویشتن در عرصۀ ادبیات، تألیف مهرداد نصرتی، کرمان: فرهنگ عامه، ۱۴۰۰، ۴۵۴ ص.
 
پژوهش ادبی
۴۲- هشت‌رود‏‫: ارزیابی و نقد آثار هشت شاعر انقلاب اسلامی، تألیف محمدکاظم کاظمی، تهران: شهرستان ادب‏‫،۱۴۰۰، ۳۱۲ ص.
 
متون قدیم
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
۴۳- وحی بر توفان: اشعار مقبل اصفهانی (آقامحمد شیخا ـ قرن دوازدهم هجری) براساس پانزده نسخۀ خطی؛ تدوین و تصحیح امیرحسین مدرس، تهران: مرکز آفرینش‌های ادبی، دفتر شعر؛ سورۀ مهر، ۱۴۰۰، ۵۸۰ ص.
۴۴- مشکاه المصابیح [مصطفی بن قباد لاذقی]، تصحیح و تحقیق: امین حق‌پرست، تهران: انتشارات دکتر محمود افشار؛ سخن، ۱۴۰۰، ۹۷۰ ص.
 
تاریخ و جغرافیا
تاریخ اسلام
۴۵- ریشه‌ها، پیامد‌ها، و شبهات جنگ جمل، تألیف نجم‌الدین طبسی، تحقیق ابراهیم رضایی‌کلیری و حسن بلقان‌آبادی، قم: دلیل ‌ما، ۱۴۰۰، ۲ ج.
 
تاریخ ایران
۴۶- دانشنامة کاشان، ج ۶: سکه‌های کاشان در موزۀ سکۀ بانک سپه، موزۀ ملی ایران و موزۀ رضا عباسی، پژوهش نسرین زهتاب، سعید سلیمانی و فربد مصنف، عکاس: مصطفی علیزادگان، زیرنظر حسین محلوجی، تهیه‌شده در بنیاد فرهنگ کاشان، تهران: بنیاد فرهنگ کاشان، ۱۴۰۰، ۴۷۷، ۲۱ ص.
 
مستندنگاری
۴۷- عقیله، نوشتۀ الهام امین، مشهد: شرکت به‌نشر (انتشارات آستان قدس رضوی)، ۱۴۰۰، ۳۲۲ ص.
 
جغرافیا
۴۸- روش‌ها و تكنيك‌هاي پژوهش در ژئومورفولوژي،‌ تأليف مجتبي يماني، تهران: دانشگاه تهران،‌۱۴۰۰، ۴۲۶ ص.
 
کودک و نوجوان
داستان تألیف
۴۹- کلاس مخفی، نوشتۀ محمدکاظم اخوان، تهران: پیدایش، ۱۴۰۰، ۱۶۰ ص.
 
شعر نوجوان
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
‏‫۵۰- دلتنگم و می‌دانی...، سرودۀ مریم زندی، تصویرگر ناهید مظفری، تهران: سروش‏‫، ۱۴۰۰، ‏‫۴۰ ص.
۵۱- قلب کوه از سنگ نیست، سرودۀ غلامرضا بکتاش، تصویرگر مهناز انصاری، تهران: سروش، ‏‫۱۴۰۰، ‏‫۲۴ ص.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب