دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1402 - 15:53
با احیای مزرعه ۶ هکتاری ممکن شد؛

نوید تولید محصول در ۲۲ هکتار زمین زراعی دانشگاه آزاد اهواز/ ۱۰ هکتار شلتوک برنج کشت شد

نوید تولید محصول در  ۲۲ هکتار زمین زراعی دانشگاه آزاد اهواز  ۱۰ هکتار شلتوک برنج کشت شد
مزرعه ۶ هکتاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز (علوم و تحقیقات سابق) پس از ۱۰ سال احیا و وارد چرخه تولید شد.
کد خبر : 857999

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مزرعه کشاورزی ۶ هکتاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز (علوم و تحقیقات سابق) پس از ۱۰ سال عدم کشت به دلیل مشکلات تسطیح و شوری، امسال با همت همکاران دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی این دانشگاه احیا و در چرخه تولید قرار گرفت.

علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در این‌باره گفت: عملیات احیای این مزرعه با انجام عملیات انتقال خاک از مکان دیگر، حل مشکل تأمین آب، تسطیح اراضی، حفر زهکش و انجام عملیات آبشویی با هزینه‌ای بالغ بر ۲ هزار میلیون ریال در تابستان ۱۴۰۲ انجام شد. با مدیریت مناسب انجام شده، بابت احیای این مزرعه هیچ گونه بار مالی بر دانشگاه تحمیل نشد.

مهدی اسدی‌لور رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز هم با بیان برنامه‌ریزی این دانشکده برای کشت زمستانه غلات، پس از آبشویی مزرعه در تابستان ۱۴۰۲، کاشت زمین و ورود این مزرعه در چرخه تولید را از اولویت‌های زراعی این دانشکده در پاییز پیش رو دانست.

وی افزود: با احیای مزرعه ۶ هکتاری مجموع زمین‌های زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز به ۲۲ هکتار افزایش یافته و نوید روز‌های خوش تولید در سال زراعی آتی را داد.
 
کشت شلتوک برنج به وسعت ۱۰ هکتار در مزرعه ویس ملاثانی

نوید تولید محصول در  ۲۲ هکتار زمین زراعی دانشگاه آزاد اهواز/ ۱۰ هکتار شلتوک برنج کشت شد

کشت تابستانه شلتوک در مزرعه ۱۶ هکتاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز هم در وسعت ۱۰ هکتار انجام و درصورت تأمین آب به ۱۶ هکتار افزایش خواهد یافت.

علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با اعلام این خبر گفت: پس از انجام موفق عملیات کشت زمستانه در این مزرعه که باعث ثبت رکورد تولید ۶۸ تن گندم در این مزرعه شد، تیم دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی با رایزنی با امور آب منطقه و انجام عملیات لوله گذاری در مسیر کانال بتنی امکان تأمین آب با آبدهی بیشتر را مهیا کرد که این امر باعث تأمین منابع آب مورد نیاز برای کشت تابستانه در این مزرعه شد.

وی افزود: کشت تابستانه پس از ۶ سال، سال ۱۴۰۲ به صورت مشارکتی انجام شده است. برنامه ریزی تجهیز این مزرعه به سیستم آبیاری تحت فشار در صورت تأمین منابع مالی از اهداف دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد اهواز در سال آتی است. با تجهیز این مزرعه به سیستم آبیاری تحت فشار، علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، امکان افزایش تولید نیز پیش بینی می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب