نوای موسیقی در خراسان، سیستان و کرمان پیچید
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین شب از شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در منطقه ۵ با اجراهای صحنهای ۵ گروه از استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کرمان بهعنوان میزبان شامگاه گذشته (پنجشنبه ۲۳ تیرماه) در تالار فرهنگ و هنر استان کرمان، باحضور و استقبال هنردوستان و علاقمندان برگزار شد.
گروه موسیقی «لیکو» از شهرستان رودبار جنوب استان کرمان بعنوان نخستین اجرای دیشب روی صحنه آمدند.
علیرضا یونسزاده (سرپرست گروه لیکو و نوازنده نیانبان) به همراه مجتبی سالمی (خواننده)، قدرت برموز (نوازنده ضرب و تمپو) و وریا صابری (نوازنده جره یا دمام) به اجرای قطعات «شاهونی»، «امشب از اون شبهاست»، «ساعت مریم» و «ماشینت را بدار» پرداختند.
جشنواره موسیقی نواحی جایی برای آموختن رفتار و منش بزرگان موسیقی است
علیرضا یونسزاده (سرپرست گروه موسیقی لیکو) درباره انتخاب قطعات گفت: ما به جهت همجواری با استان سیستان و بلوچستان و استانهای جنوبی سعی کردیم تا قطعاتی را بنوازیم که با دیگر استانها متفاوت باشد؛ چراکه اشتراکات موسیقایی ما با یکدیگر زیاد است.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره موسیقی نواحی علاوه بر تقویت اشتراکات فرهنگی و هنری باعث میشود تا هنرمندان از پیشکسوتان عرصه موسیقی رفتار و منش بیاموزند و دریچههای جدیدی به روی آنها باز میشود.
در ادامه حبیب قادر آتشگر، سرپرست گروه «هامون» از استان سیستان و بلوچستان و دارای درجه یک هنری همراه با علیم قادرآتشگر (نوازنده سرنا و دونلی)، امیر گرگیج (نوازنده دُهُلک)، ابراهیم براهویی تعارفی (نوازنده تمبورک) و علی مزازهای (نوازنده قاشقک و همخوان) برای اجرای قطعات موسیقایی خود روی صحنه آمدند.
«لیلی جان»، «بابا گل افروز»، «دلبر شیرین» و «همنوازی دهل و ساز» از قطعات اجرا شده توسط گروه موسیقی هامون بود.
برای حفظ موسیقی اصیل سیستان و بلوچستان در گذر تاریخ تلاش میکنیم
حبیب قادرآتشگر گفت: تمام تلاش گروه موسیقی «هامون» براین است تا موسیقی اصیل و سنتی که روبه فراموشی است را جمع آوری کنیم تا در تاریخ گم نشود. قطعات بسیار زیادی از موسیقی استان سیستان و بلوچستان که نام خواننده و نوازنده آنها به دلیل قدمت تاریخی در ذهنها نمانده بود توسط برخی هنرمندان ثبت شد بی آنکه هیچ کس به ریشه و پیشینه اصلی آنها توجه کند.
او ادامه داد: ما سینه به سینه موسیقی را در سیستان و بلوچستان آموختیم و سعی میکنیم تا آن را به نسل بعد از خود بیاموزیم تا این هنر اصیل در گذر تاریخی به دست فراموشی سپرده نشود. قطعا در این مسیر حمایت مدیران فرهنگی و هنری نجات دهنده خواهد بود.
این مدرس، نوازنده و خواننده پیشکسوت گفت: برگزاری جشنواره موسیقی نواحی باعث شناخته شدن موسیقیهای اصیل و کمتر دیده شده خواهد شد. موسیقی بهترین گزینه برای روحیه و ایجاد شور و نشاط اجتماعی بین مردم است و امیدوارم مدیران فرهنگی و هنری هنرمندان این عرصه را فراموش نکنند و همواره یار و همراه شان باشند.
سومین اجرای موسیقی در دومین شب از شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی به میزبانی استان کرمان توسط حسین رحمتاللهی نوازنده دوتار از شهرستان تایباد استان خراسان رضوی انجام شد. قطعات «دوبیتیهای هزارگی» و «جان عشق» در مقام الله مدد از اجراهای این استاد موسیقی بود.
جشنواره موسیقی نواحی باعث نزدیکی اقوام ایرانی به یکدیگر میشود
حسین رحمتاللهی با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره گفت: این رویداد هنری باعث میشود تا مردم دیگر مناطق موسیقیهای مختلف را بهتر بشناسند و ارتباط بیشتری با آن برقرار کنند و اقوام ایرانی به هم نزدیکتر شوند.
عبدالعزیز احمدی، هنرمند پیشکسوت و نوازنده دوتار از شهرستان تربت جام استان خراسان رضوی دیگر هنرمندی بود که با اجرای قطعات «سرآواز»، «تی منکی» و «جمشیدی و دلارام» میزبان مخاطبان موسیقی شد.
هنرمندان سفیران فرهنگی هر منطقه هستند
عبدالعزیز احمدی (نوازنده پیشکسوت دوتار) گفت: هنرمندان عمر و زندگی خود را برای هنر گذاشتهاند و افتخارشان این است که با حضور در رویدادهای هنری مثل جشنواره موسیقی نواحی با هویتها، زبانها، سنتها و آداب دیگر مناطق آشنا شوند.
او ادامه داد: جشنواره موسیقی نواحی باعث داد و ستد فرهنگی مردم، آشنایی با هنر دیگران میشوند. هنرمندان سفیران فرهنگی هر منطقهای به شمار میآیند. جشنواره موسیقی نواحی فضایی برای تبادل فرهنگهاست.
خداداد شکل زهی، خواننده، نوازنده و سرپرست آخرین گروه موسیقایی بود که از شهرستان ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان به اجرا در دومین شب از شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی پرداختند.
محمد شریف شکلزهی (نوازنده قیچک)، رحیم بخش فیروزی (خواننده) و اسلم داوودی (نوازنده دهلک) در این اجرای خداداد شکلزهی را همراهی کردند. «دور مرو بارگ»، «در به در و ویرانهام» و «مرا آسیگون مکن یا آتش به خانه ام نزن» عنوان قطعات نواخته شده توسط این گروه بود.
خداداد شکلزهی نسب درباره اهمیت این رویداد گفت: جشنواره موسیقی نواحی فضایی است برای تبادل تجربهها و نقاط مشترک فرهنگی و هنری که قطعا با استمرار آن موسیقی اصیل ایرانی بهتر و بیشتر شناخته میشود.
بخش منطقهای شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، در دو بخش «نشستهای پژوهشی» و «اجراهای صحنهای» به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به همت دفترموسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانهای سراسر کشور بهصورت غیررقابتی، طی روزهای ششم الی بیست و سوم تیر ماه به میزبانی ۵ استان گلستان (۶ الی ۸ تیر)، چهارمحال و بختیاری (۱۰ تا ۱۲ تیر)، آذربایجان شرقی (۱۴ تا ۱۶ تیر)، کرمانشاه (۱۷ تا ۱۹ تیر) و کرمان (۲۱ تا ۲۳ تیر) در حال برگزاری است.
انتهای پیام/