جوانب برقراری عمره مفرده بررسی میشود
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که سه شنبه شب (بیستم تیر) به ریاست حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در مکه با اشاره به علاقهمندی مردم کشورمان به سفر عمره، خواستار پیگیری همزمان این موضوع از طریق شورای امنیت ملی و اعلام نظر این شورا شد.
همکاری دولت برای برقراری عمره
وی با بیان اینکه در آخرین نشست شورای عالی حج، رئیس جمهور در اظهارات خود به همکاری دولت برای راهاندازی سفر عمره اشاره کرد، گفت: بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر برای سفر عمره از سالهای قبل ثبتنام کرده و در نوبت اعزام به سرزمین وحی هستند.
در ادامه سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت از تدوین سیاستهای حوزه مسکن در کمیته مسکن و برنامهریزی در حوزه تغذیه و تدارکات برای تغییر برنامه غذایی و افزایش کیفیت غذا در حج آینده خبر داد و گفت: در صورت تأیید این سیاستها مذاکره برای امضای قراردادها و انجام اقدامات لازم قبل از خروج از عربستان صورت خواهد گرفت.
این جلسه با گزارش غلامرضا رضایی، رئیس ستاد عملیات حج درباره ارزیابی هتلهای مورد استفاده در حج امسال، برنامهریزی برای پیشبرد امور حج آینده متناسب با دستورالعمل اعلام شده از سوی کشور میزبان ادامه یافت.
حضور ۵۰ هزار نفر از حجاج ایرانی در سرزمین وحی
وی خاطرنشان کرد: پیرو توصیه سرپرست حجاج ایرانی، در جلسات ستاد و مناطق مکه تأکید شد که ارائه خدمات به نحو مطلوب تا حضور آخرین زائر در مکه و مدینه بدون هیچ کاستی ادامه یابد. تعداد زائران در مکه و مدینه امشب به ۴۱ هزار و ۳۲۵ نفر و ۹ هزار و ۷۴۰ نفر میرسد.
رئیس ستاد عملیات حج با اشاره به اینکه تاکنون ۱۱ هزار و ۱۶۳ نفر از زائران در قالب ۷۶ کاروان با قطار و هشت هزار و ۱۰۰ نفر در قالب ۶۰ کاروان با اتوبوس از مکه راهی مدینه شدند، افزود: ۱۷ هزار و ۶۸۱ نفر در قالب ۱۱۷ کاروان با ۷۹ پرواز از شهر پیامبر و ۱۷ هزار و ۱۸۴ نفر در قالب ۱۱۱کاروان با ۷۰ پرواز از جده به میهن اسلامی بازگشتند و این روند ادامه دارد.
۵۸ حاجی ایرانی در عربستان تحت درمان هستند
طاهر درودی، معاون مرکز پزشکی حج و زیارت نیز از برنامه انتقال بیماران بدحال به کشور در هماهنگی با هواپیمایی گزارش داد و گفت: چهارشنبه هشت نفر از بیماران که نیاز به خدمات درمانی بیشتری دارند به ایران اعزام میشوند. درحال حاضر ۲۵ بیمار در بیمارستانهای سعودی در مکه و جده و ۳۳ زائر هم در بیمارستان هیأت پزشکی مکه تحت درمان قرار دارند.
در ادامه این جلسه، ناصر حویزاوی، مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان از پیگیریهای صورت گرفته از طریق وزارت حج و عمره عربستان در مورد مطالبات از شرکت مطوفی حجاج ایران گزارش داد و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تأکید کرد که تا قبل از خروج از عربستان تکلیف حسابها با این شرکت و دیگر طرفهای سعودی نهایی و گزارش آن ارائه شود.
این جلسه با گزارش محسن رزاقی، نماینده شرکت هواپیمایی ایرانایر درباره آخرین وضعیت پروازهای حج و داود باقری، دبیر ستاد مدیریت بحران درباره اقدامات این کمیته در حج امسال و ارزیابی صورت گرفته از فعالیت بخشهای مختلف اجرایی پایان یافت.
انتهای پیام/