دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پزشکان بیشترین فرار مالیاتی را دارند

پزشکان بیشترین فرار مالیاتی را دارند
سخنگوی سازمان امور مالیاتی از تلاش برای مالیات ستانی از سلبریتی‌ها و بلاگر‌ها خبر داد و گفت: در این بررسی مشخص شد ۲۱۳ بلاگر و سلبریتی ۲۳۰۰ میلیارد تومان واریزی حساب داشتند.
کد خبر : 857488

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، درباره لزوم رعایت عدالت در پرداخت مالیات گفت: در سه - چهار ماه ابتدایی ۱۴۰۲ در حال رقم خوردن در زمینه دریافت مالیات هستیم. یکی از اتفاقات مثبتی که سازمان امور مالیاتی به دنبال آن است وصول مالیات بر اساس داده‌ها است. در گذشته مالیات علی الراس اخذ می‌شد و ما در حال تغییر این مسیر هستیم.

وی با بیان اینکه درصددیم جذب مالیات بر اساس داده‌های متقن باشد خاطرنشان کرد: ما هر ساله در ۳۱ خرداد ماه از مودیان می‌خواهیم که مالیات سال گذشته خود را پرداخت کنند. بر اساس ماده ۱۰۰ به مشاغل خرد که درآمد کمتر از حدود شش میلیارد دارند مشاغل خرد گفته می‌شود و شامل تخفیف و معافیت مالیاتی می‌شوند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: با هماهنگی با وزارت امور اقتصاد حساب‌های اشخاص را پالایش کردیم که فقط از موارد مربوط به فعالیت تجاری مالیات اخذ کنیم.

موحدی ادامه داد: ما به سراغ مالیات ابرازی مردم رفتیم به این صورت که مالیات تعداد مؤدیان به سامانه مراجعه می‌کنند و مالیات خود را مشاهده می‌کنند و در صورت اعتراض می‌توانند خودشان مالیات خودشان را ابراز کنند. ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد و رقم مالیات دریافتی هم افزایش یافت و در این جذب مالیات هیچ‌کس را مجبور به پرداخت مالیات نکردیم.

وی ادامه داد: کارمندان و کارگران کمترین فرار مالیاتی رادارند به این دلیل که درآمد آن‌ها شفاف است. پزشکان هنوز به این قانون تن نداده‌اند و بیشترین فرار مالیاتی رادارند. پزشکان موظف به استفاده از دستگاه پز هستند تا همانند سایر مردم مالیات عادلانه بپردازند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: برای حل این مشکل سامانه سوت زنی را راه‌اندازی کردیم تا مردم پزشکانی که این قانون را رعایت نمی‌کنند به ما رعایت کنند. این پزشکان را به‌عنوان افراد مارک دار شناسایی کردیم و آن‌ها را از استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ محروم کردیم. بر اساس بررسی‌ها پزشکانی را کشف کردیم که با حساب‌های خود کار نمی‌کنند و از حساب‌های دیگری استفاده می‌کنند. باید روش‌هایی را برای شناسایی فراریان از پرداخت مالیات ایجاد کنیم که برای پزشکان این روش‌ها را ایجاد کرده ایم.

موحدی در برنامه تهران ۲۰ گفت: سال ۱۴۰۰ ما میانگین دریافت مالیات از اصناف ۱ میلیون ۳۰۰ هزار تومان برای کل سال بوده است و در ۱۴۰۱، ۲ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده است. امسال ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: میانگین مالیات اصناف معادل مالیات اصناف است. امسال حدود ۵۰ درصد اصناف مالیاتشان صفر بوده و مابقی زیر ۳۰ میلیون باید مالیات می‌پرداختند. میانگین مالیات امسال نمایشگاه داران اتومبیل، ۱۱ میلیون، پزشکان ۳۵ میلیون طلافروشان ۱۱ میلیون است.

وی خاطرنشان کرد: از سلبریتی‌ها هم مالیات گرفته ایم و ۵۱۵ بلاگر و سلبریتی را شناسایی کرده ایم، فقط ۱۲۳ بلاگری کار تشخیص مالیات آن‌ها در حال انجام است و این ۱۲۳ نفر ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان واریزی حساب آن‌ها بوده است. این بحث مطرح شده که این سلبریتی‌ها در سکو‌های فیلتر شده فعالیت می‌کنند و نباید از آن‌ها مالیات گرفت در صورتی که این افراد درآمد دارند و باید مالیات آن را بدهند.

وی گفت: گفته یکی از مدیرعاملان بانک‌ها درباره دریافت ۱۰۰ هزار میلیارد از سود سپرده‌های بانکی درست نیست، اگر قرار باشد سازمان امور مالیاتی این‌چنین مالیاتی را دریافت کند که نیازمند به وابستگی به درآمد نفت نیستیم. سود حساب اشخاص حقوقی درآمد بانک نیست بلکه درامد شخص است و باید مالیات خودش را پرداخت کند.

موحدی افزود: بانک‌ها بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید وام مسکن به مردم می‌دادند، اما در قانون در نظر گرفته‌شده که درصورتی‌که به این تکلیف خود عمل نکنند، مشمول پرداخت مالیات می‌شوند به این دلیل که این وام را پرداخت نکرده‌اند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی افزود: در سامانه سوت زنی کد پستی و کد ملی پزشک لازم نیست فقط با واردکردن نام پزشک و یا شماره نظام پزشکی و تخصصش، مردم می‌تواند فرار مالیاتی پزشکان را گزارش دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته