دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فرش قرمز تجارت قاره سیاه زیر پای رئیس دولت سیزدهم

فرش قرمز تجارت قاره سیاه زیر پای رئیس دولت سیزدهم
قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا از سفر رئیس‌جمهور ایران بعد از ۱۲ سال به کشور‌های آفریقایی به‌منظور توسعه روابط اقتصادی خبر داد.
کد خبر : 857318

روح‌الله لطیفی قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص سفر رئیس جمهور به آفریقا گفت: سیاست توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های قاره آفریقا در دهه ۷۰ در دستور کار قرار گرفت، اما حجم روابط تجاری ایران با کشور‌های این قاره چندان افزایش نیافت.

وی افزود: در دولت دوازدهم حجم روابط تجاری ایران با کشور‌های آفریقایی به ۶۰۰ میلیون دلار رسید، اما در دولت سیزدهم این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱.۲ میلیارد دلار رسید.

لطیفی درادامه این مطلب و با بیان اینکه از این میزان تجارت، سهم ایران بیش از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار صادرات و واردات به ارزش ۶۰ میلیون دلار بوده است، تصریح کرد: در سال گذشته میزان صادرات ایران به کشور‌های آفریقایی یک درصد کاهش داشت، اما واردات کالا از این کشور‌ها رشد ۹۵ درصدی را تجربه کرد و به ۹۵ میلیون دلار رسید.

سفری با اهداف توسعه اقتصادی

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا درباره اهداف رئیس‌جمهوری از سفر به سه کشور آفریقایی گفت: در کشور‌هایی که دولت‌ها سهمی در برنامه‌ها و ساختار‌ها دارند اراده دولت‌ها می‌تواند مقدمه ورود بخش خصوصی و تجار در روابط اقتصادی باشد. دولت رئیسی بعد از بیش از ۱۰ سال که روسای جمهور ما وارد قاره آفریقا نشده بودند به این قاره سفر می‌کند.

وی افزود: رئیس دولت یازده و دوازدهم به‌رغم درخواست و دعوت گروه‌های مشترک به قاره آفریقا سفری انجام نداد. اما دولت رئیسی این اراده را دارد که برای توسعه اقتصادی با کشور‌ها تعامل کند و عمده سفر‌ها با این هدف انجام می‌شود.

لطیفی اظهار کرد: تسهیل روابط تجاری با تجارت ترجیحی، کاهش تعرفه‌ها و نیازسنجی‌های واقعی می‌تواند گام مؤثری برای بهبود شرایط تولیدات کشور باشد که به طور عمده  ظرفیت ورود به بازار‌های صادراتی دارند.

ایران چه محصولاتی به آفریقا صادر می‌کند

وی درباره مبادلات اقلام بین ایران و کشورهای آفریقایی، گفت: بیش از نیمی از صادرات کالاهای ایرانی به کشور‌های آفریقایی شامل محصولات فولادی و آهنی، قیر، کود اوره و ماشین‌آلات صنعتی می‌ باشد. البته در سبد صادراتی ایران برای آفریقا، مواد غذایی، پوشاک، صنایع الکترونیک، خشکبار، محصولات لبنی و شیلاتی، فرش و زعفران نیز جای دارد.

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا افزود: بیش از نیمی از واردات ۹۵ میلیون دلاری ایران از قاره آفریقا شامل چای می‌شود. پس‌ازآن در سبد صادراتی کشور‌های آفریقایی به ایران شامل اقلامی مانند قهوه، ماشین‌آلات صنعتی، روغن صنعتی، سنگ منگنز، برخی اقلام معدنی، حبوبات، تجهیزات الکترونیکی، صنعتی و پزشکی نیز وجود دارد.

تجارت ۵۴ میلیون دلاری ایران با زیمباوه، کنیا و اوگاندا

لطیفی با اشاره به سفر روز سه‌شنبه رئیس‌جمهور به کشور‌های کنیا، زیمباوه و اوگاندا گفت: عمده تجارت ایران در میان این سه کشور با کنیا بوده است. حجم تجارت ایران با کنیا در سال گذشته شامل ۱۲۳ هزار تن کالا به ارزش ۵۳ میلیون و ۲۰۳ هزار دلار بوده است.

وی افزود: در سال گذشته حجم تجارت ایران با کنیا به ارزش ۷۶۷ کیلو کالا به ارزش ۲۲۸ هزار دلار و تجارت با زیمباوه نیز شامل یک‌تن کالا به ارزش ۲۳۶ هزار دلار بوده است.

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا ادامه داد: مجموع تجارت ایران با سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمباوه ۱۲۴ هزار و ۲۱۴ تن کالا به ارزش ۵۴ میلیون و ۶۶۷ هزار دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش ۳۱ درصدی داشته است.

لطیفی اظهار کرد: ۹۷ درصد از مجموع تجارت ۵۴.۶ میلیون دلاری ایران با سه کشور آفریقایی متعلق به کنیا است.

ارزش واردات کالا از سه کشور آفریقایی چقدر است؟

وی درباره میزان واردات کالا به ایران از سه کشور اوگاندا، زیمباوه و کنیا تصریح کرد: در سال گذشته ۴ هزار و ۳۵۱ تن کالا به ارزش ۱۹ میلیون و ۱۱۴ هزار دلار از این سه کشور وارد ایران شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۷۸ درصدی را تجربه کرده است.

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا درباره آمار تفکیکی واردات از سه کشور آفریقایی گفت: میزان واردات کالا از کنیا ۳ هزار ۶۹۹ تن کالا به ارزش ۱۷ میلیون و ۲۷۷ هزار دلار، واردات کالا از زیمباوه شامل ۴۰۹ تن به ارزش یک‌میلیون و ۴۲۸ هزار دلار و واردات از اوگاندا شامل ۳۶۲ کیلو کالا به ارزش یک‌میلیون و ۱۰ هزار دلار بوده است؛ که ۸۵ درصد از مجموع این واردات از کنیا انجام‌شده است.

واردات ایران از سه کشور آفریقایی

تجارت قاره سیاه

لطیفی درباره وضعیت تجارت ایران با کنیا، زیمباوه و اوگاندا در سه‌ماهه نخست امسال اظهار کرد: ایران در این بازه زمانی ۷ میلیون و ۶۳۴ هزار دلار به کنیا، ۲۶۳ هزار دلار به اوگاندا و زیمباوه هزار و ۱۶ دلار بوده است.

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا گفت: واردات ایران در سه‌ماهه نخست سال جاری از اوگاندا ۸۹۹ هزار و ۵۲۶ دلار و واردات از کنیا به ارزش یک‌میلیون و ۶۶۱ هزار و ۳۱۴ دلار بوده است؛ اما از زیمباوه در این بازه زمانی وارداتی نداشته‌ایم.

 عمده کالا‌های مبادله شده میان ایران با کشور‌های آفریقایی

وی در پاسخ به این سؤال که عمده کالا‌های مبادله شده میان ایران با کشور‌های آفریقایی شامل چه اقلامی می‌شود، اظهار کرد: عمده واردات کالا به ایران از کنیا، اوگاندا و زیمباوه شامل چای به ارزش ۱۶ میلیون دلار بوده است که ۸۴ درصد کل کالای وارداتی از آفریقا به ایران را تشکیل می‌دهد.

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا افزود: یک‌میلیون دلار توتون، ۸۸۶ هزار دلار قهوه، آناناس و نباتات معطر، مرکب چاپ، ورق رول، کانتینر خالی و میمون به وزن ۵۲۳ کیلو بیشترین اقلامی بوده که از سه کشور آفریقایی مذکور وارد ایران شده است.

لطیفی تصریح کرد: عمده صادرات ایران به سه کشور مذکور شامل قیر به ارزش ۴۱ میلیون دلار می‌شود که ۷۵ درصد از سبد صادراتی ایران برای سه کشور مذکور را تشکیل می‌دهد. پس‌ازآن روغن صنعتی و روغن‌موتور به ارزش ۳.۷ میلیون دلار، ماکارونی و رشته‌های خوراکی به ارزش ۱.۹ میلیون دلار و پلی‌اتیلن به ارزش ۹۵۵ هزار دلار صادر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: البته در سبد صادراتی ایران به کنیا، اوگاندا و زیمباوه عسل، کنسرو، شیرینی، بیسکوییت، گچ، سیمان، دارو، کیت تشخیص پزشکی، محصولات آرایشی و بهداشتی، کفش، کلاه، چمدان، سیم، کابل، تراکتور، مبل و شیرآلات نیز وجود دارد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب