دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در صنوف کشور(1)؛

نیاز مزارع پرورش مرغ به تجهیز محصولات فناورانه

نیاز مزارع پرورش مرغ به تجهیز محصولات فناورانه
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار گفت: به‌روزرسانی دستگاه‌های مورد نیاز در مرغداری‌ها در اولویت است؛ ازاین‌رو صنعت مرغداری به محصولات دانش‌بنیان در تحقق ارتقای بخش تولید نیاز دارد.
کد خبر : 857151

ناصر نبی پور رئیس اتحادیه مرغ تخم‌گذار در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: توسعه دانش و افزایش نقدینگی، دو مولفه اصلی افزایش تولید در صنعت مرغداری است که باید سهم آن را در خصوص بهره‌وری بیشتر در این صنعت افزایش داده شود و برای تحقق آن ضرورت دارد که دولت سیاست های لازم جهت تسریع در تجهیز مرغداری های تخم‌گذار را به علم و محصولات فناورانه مورد بررسی قرار بدهد.

به گفته نبی پور؛ بیشتردستگاه‌ها در مزارع تولید مرغ تخم گذار مستهلک شده است اما با ورود تکنولوژی به صنعت مرغ تخم‌گذار قطعاً وضعیت قیمت نهایی محصولات به یک تناسب نسبی خواهد رسید و این موثرترین گام برای توسعه تولید در این صنعت است. اما نبود نقدینگی و حمایت دولت از بخش تولید مرغ تخم‌گذار هنوز این مهم محقق نشده است.

وی افزود: سال گذشته به‌ یک‌باره قیمت نهاده‌های دامی ۶۰۰ درصد گران‌تر شد بنابراین باید میزان نقدینگی مرغداری‌ها نیز چنین روند رشدی را تجربه می‌کرد، اما این امر میسر نشد.

به‌روزرسانی ۳۰ درصد دستگاه‌های مرغداری‌ها

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار ادامه داد: در شرایطی که مرغداران برای تأمین نقدینگی جهت خرید نهاده از بازار آزاد دچار چالش هستند نمی‌توان از آن‌ها انتظار تغییر سیستم در مرغداری را داشت؛ چراکه صرف هزینه بیشتر از انتظار برای مرغدار بار اضافی است و به جای اینکه هزینه ها در بخش توسعه تکنولوژی صرف شود به ناچار باید صرف خرید نهاده و سایر بخش ها دراین  صنعت شود.

نبوی درباره ضرورت تغییر دستگاه‌ها در مرغداری‌ها تأکید کرد: در حال حاضر ۲۵ تا ۳۰ درصد دستگاه‌ها در مرغداری‌ها به‌روزرسانی شده، اما به دلیل کمبود نقدینگی امکان تغییر سیستم برای تمامی واحد‌ها وجود نداشته است؛ از این رو وضعیت مرغداری ها با توجه به نیاز روز نتوانسته تغییر چندانی داشته باشد.

این مقام مسئول گفت: البته نهایت ورود تکنولوژی به صنف مرغداران تخم‌گذار، تغییر برخی سیستم ها به طور کاملاً جزئی بوده است. دستگاه های آبخوری، دانخوری و قفس از جمله بخش‌هایی است که طی سال‌های اخیرمتناسب با علم جدید دستخوش تغییر بوده‌است، اماعلم روزدنیا، نوسازی و تجهیز سایر دستگاه‌های مورد نیاز تولید در مزارع مرغ تخم‌گذار هنوز وارد این نشده و دلیل اصلی این تعلل به کمبود تامین نقدینگی بر می گردد.

او تأکید کرد: اگر مشکلات صنفی برطرف نشود و تکنولوژی به این عرصه ورود نکند، بدون تردید امکان ادامه فعالیت برای واحد‌های کوچک وجود نخواهد داشت. 

 شرایط برای فعالیت بیشتر در صنعت طیور مهیا شود

مرغداری‌

 

این فعال صنفی اظهار کرد: متأسفانه شرایط برای فعالیت در صنعت طیور مهیا نیست، زیرا این صنف از یک‌سو با کمبود شدید نهاده‌های دامی با نرخ مصوب مواجه هستند و همچنین ناچار هستند به دلیل پایین بودن تقاضا محصول خود را باقیمتی پایین‌تر از نرخ تعیین‌شده عرضه کنند.

وی افزود: یکی از مشکلات این است که مرغداران با کمبود شدید کنجاله سویا مواجه هستند و این در حالی است که از دو ماه قبل نقدینگی خود را برای خرید این محصول به‌حساب واردکننده نهاده دامی واریز کرده‌اند، اما هنوز کالایی تحویل نگرفته‌اند.

نبی پور ادامه داد: درحالی‌که با کمبود شدید کنجاله سویا مواجه هستیم و این کالا در بازار گاه باقیمت مصوب عرضه نمی‌شود شاهد فروش سویا باقیمت ۳۱ هزارتومانی در بازار آزاد هستیم.

این مقام مسئول صنفی درباره میزان نقدینگی فعالان صنف مرغ تخم‌گذار که از دو ماه قبل در حساب واردکنندگان مانده است، تصریح کرد: حداقل هزینه خرید ۲۵ تن سویا باقیمت کیلویی ۱۷ هزار تومان نیاز به یک میلیارد تومان سرمایه‌داریم. میزان سرمایه ما که در دست واردکنندگان نهاده‌های دامی بلوکه‌شده است، نجومی است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار گفت: مشکل ما زمانی جدی‌تر می‌شود که از یک‌سو نقدینگی خرید نهاده دامی فعالان صنف در حساب واردکنندگان است، اما برای خرید نهاده از بازار آزاد نیاز به تأمین سرمایه مجدد داریم تا بدین ترتیب بتوانیم امکان فعالیت واحد تولیدی را مهیا کنیم.

نبی پور تصریح کرد: در شرایطی که کنجاله سویا در بازار گاه عرضه نمی‌شود دو چالش جدی داریم؛ از یک‌سو به میزان قابل‌توجهی کنجاله در انبار و گمرکات بندر‌ها است و از سوی دیگر همین کالای نایاب در بازار گاه به سهولت در بازار آزاد وجود دارد.

ارزان‌فروشی تخم‌مرغ

وی درباره بازار تخم‌مرغ اظهار کرد: در حال حاضر فعالان در صنف مرغ تخم‌گذار شرایط مساعدی ندارند، زیرا باید تخم‌مرغ را کیلویی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان ارزان‌تر از نرخ مصوب عرضه کنند.

این مسئول صنفی افزود: قیمت مصوب هر کیلو تخم‌مرغ ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان است، اما به دلیل گرمی هوا و کاهش تقاضا در بازار داخلی و ایجاد مشکلات در فرآیند صادراتی این کالا ناچار هستیم تخم‌مرغ را باقیمت هر کیلو ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان به فروش برسانیم.

رئیس مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار گفت: در حال حاضر میزان تولید تخم‌مرغ بالاست، اما در بازار داخلی تقاضای زیادی وجود ندارد.

 بازار‌های هدف صادراتی تخم‌مرغ کشور 

نبی پور افزود: متأسفانه عدم ثبات در سیاست‌گذاری‌های صادراتی موجب شده تا بازار‌های هدف صادراتی تخم‌مرغ کشور نیز دچار مشکل شده و نتوانیم کالای خود را به توجه به عدم تقاضا در بازار داخلی صادر کنیم.

این مسئول صنفی ادامه داد: افغانستان و عراق خریداران عمده و امارات و قطر نیز خریداران خرد تخم‌مرغ از ایران هستند. بی‌ثباتی در سیاست‌گذاری موجب شده تا بازار‌های صادراتی به‌جای تمایل به خرید از ما به سمت صادرکنندگان ترکیه‌ای هدایت شوند.

وی درباره میزان صادرات تخم‌مرغ در سال جاری اظهار کرد: در سه‌ماهه نخست امسال ۳۱ هزار تن تخم‌مرغ با نرخ محاسباتی ۱.۳ دلار در گمرک به کشور‌های هدف صادر شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار با اشاره به مشکلاتی که فعالان این صنف درزمینهٔ تأمین نهاده‌های دامی، صادرات، فروش در بازار داخلی و ... دارند، تصریح کرد: متأسفانه دستگاه‌های دولتی به‌جای نظارت بر بازار تلاش در مداخله‌گری دارند و همین امر موجب شده تا چالش‌ها بیش‌ازپیش شود. با توجه به عدم رفع مشکلات به‌ناچار با دفتررهبری مکاتبه کردیم تا برای رفع این مشکلات چاره‌اندیشی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب