آغاز یک جریان فرهنگی با تجلیل از سرمایهگذاران خانههای تاریخی
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در پیامی به همایش «میراث پدر» تأکید کرد: تجلیل از سرمایهگذاران و احیاگران بافت و خانههای تاریخی شهر اصفهان، یک حرکت نمادین نیست بلکه شروعی برای ایجاد یک جریان فرهنگی در جامعه است.
در پیام علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور به نشست تجلیل از سرمایهگذاران و احیاگران بافت و خانههای تاریخی شهر اصفهان که پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار شد، آمده است: کلمات در توصیف اصفهان و بیان و تقریر ارزشهای فرهنگیتاریخی نهفته در این شهر قاصرند؛ نگینی در دل کویر ایران و ساز کوکی که شعر شهرهای جهان است. شهری که پس از قرنها و در دوره صفوی، رویای ما را از شهر ایرانیاسلامی محقق کرد و در زمانی که تمدن غرب با واژههایی مانند «میدان، خیابان و باغ» بیگانه بود، در این شهر شاهد میدان نقش جهان و چهارباغ بودیم که به زیباترین نحو ممکن، خود را به جهانیان معرفی میکرد.
در نگاهی واقعبینانه، امروزه احوالات خوش شهر اصفهان کمرنگ شده است و اصلیترین دلیل آن امتناع از توجه به زمینه و الگوهای آزمودهشده زیست در این شهر است. بناها و بافتهای تاریخی هستند که موجودیت شهر، موکول به وجود آنان است و اگر روزی بخواهیم نشانی از اصفهان بگیریم، بیشک به جای پرسه در شهرهای معاصر بهارستان و سپاهانشهر، به سراغ محله جلفا و گذرهای منتهی به میدان نقش جهان خواهیم رفت.
به تعبیری، محافظت از بناها و بافتهای تاریخی این شهر به مثابه ریشههای تنومندی است که از هویت و فرهنگ اصفهان پاسداری میکند و شناخت اصفهان به شناخت دانایی نهفته در این ابنیه گره خورده است و نقش راهنمای قابل اعتماد برای ادامه طریق را ایفا میکنند.
امروزه در توسعه اصفهان به علت اختلال در اهلیت، پاسخ به سوالات معاصر را به جای رجوع به خود اصفهان از شهرهای غربی جویا شدهایم و این نگاه منجر به توسعه نامتوازن اصفهان و کمرنگشدن ارزشهای ایرانیاسلامی نهفته در شهر شده است که تخریب حمام خسروآقا نمونه بارز آن در سالیان اخیر بوده و شایسته است نگاه توسعه را به محافظت میراثفرهنگی نزدیک کنیم.
در دوره مدیریت کنونی، این وزارتخانه اقدام به تأسیس «انجمن خیرین میراث فرهنگی» کرده است تا با ایجاد جنبشی فراگیر، بازیگران جدیدی را وارد دایره محافظت از میراث فرهنگی کند و از ظرفیت مردم به منظور گفتمانسازی و همگانیسازی میراث فرهنگی بهرهمند شود، چرا که شرط لازم و کافی برای موفقیت در امر حفاظت، مشارکت مردمی خواهد بود تا بتوان شاهد حکمرانی مطلوبتری در حوزه حفاظت از آثار تاریخی باشیم.
در راستای برگزاری این نشست وزین، تجلیل از سرمایهگذاران و احیاگران بافت و خانههای تاریخی شهر اصفهان، یک حرکت نمادین نیست بلکه شروعی است برای ایجاد یک جریان فرهنگی در جامعه و شایسته است این عزیزان به مثابه یک الگو برای مدیران شهری و آحاد جامعه معرفی شوند.
در خاتمه وظیفه خود میدانم از ایده و اندیشه برگزاری این نشست و بانیان و برگزارکنندگان آن به ویژه جناب آقای دکتر علیرضا ایزدی مشاور محترم وزیر و مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان و همچنین احیاگران ارجمند میراثفرهنگی این شهر به منظور اقدامات ارزشمندشان برای اعتلای فرهنگ این سرزمین کمال تقدیر و تشکر را به عمل آورم.
انتهای پیام/