دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

افزایش ۲۹ درصدی تأمین برق صنایع فولادی

افزایش ۲۹ درصدی تأمین برق صنایع فولادی
وزیر نیرو با بیان اینکه از ابتدای فصل گرم سال جاری میزان تأمین برق صنایع فولادی کشور ۲۹ درصد افزایش‌یافته است، گفت: صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه خود تأمین می‌کنند، مازاد برق تولیدی خود را به دیگر صنایع بفروشند.
کد خبر : 855874

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت نیرو، علی‌اکبر محرابیان در حاشیه جلسه دیدار با اعضای انجمن فولاد کشور ضمن اشاره به اینکه در حوزه برق صنایع شاهد ناترازی قابل‌توجهی میان تولید و مصرف هستیم، اظهار داشت: مأموریت ما کاهش این ناترازی از طریق پیگیری دو راهکار مهم است.

وی ادامه داد: راهکار اول توسعه سریع ظرفیت تولید نیروگاهی کشور است که در همین رابطه و تا پایان سال ۱۴۰۱ بیش از ۷ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: افزایش ۷ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در این بازه زمانی در حالی رخ داد که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، سالانه چیزی حدود یک هزار و ۶۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده بود.

محرابیان گفت: راهکار دوم مدیریت مصرف برق است به‌نحوی‌که اوج مصرف بخش‌های مختلف متفاوت باشد تا از ظرفیت نیروگاهی کشور در طول شبانه‌روز، حداکثر استفاده صورت بگیرد.

وی در رابطه با تلاش برای تغییر بازه زمانی اوج مصرف بخش‌های مختلف مصرف‌کننده برق ادامه داد: همان‌طور که می‌دانید در بخش خانگی دو بازه زمانی اوج مصرف داریم که یکی در بعدازظهر‌ها و دیگری شب‌هنگام رخ می‌دهد و ما در این بخش تلاش کردیم تا با اجرای سیاست پاداش ۲۰ برابری، مشترکان بخش خانگی را به کاهش مصرف ترغیب کنیم.

وزیر نیرو گفت: همچنین در بخش اداری نیز با تغییر ساعت کاری به ۶ صبح تا ۱ بعدازظهر تلاش کردیم تا بازه زمانی اوج مصرف برق اداری را نیز تغییر دهیم.

محرابیان درباره تأمین برق صنایع ادامه داد: بخش صنایع مدیریت مصرف برق به این شکل است که برق صنایع کوچک همانند کارگاه‌ها بدون هیچ‌گونه محدودیتی تأمین خواهد شد و در شهرک‌های صنعتی نیز تنها یک بعدازظهر در هفته محدودیت تأمین برق داریم که البته این شهرک‌ها می‌توانند در روز‌های پنجشنبه و جمعه این محدودیت نیم‌روزه را جبران کنند.

وی در مورد تأمین برق صنایع بزرگ افزود: بخش صنایع بزرگ کشور نیز که عمده مصرف برق صنعت را به خود اختصاص داده‌اند، مدیریت به این شکل است که این صنایع باید در بازه‌های زمانی اوج مصرف میزان مصرف برق خود را کاهش دهند و در دیگر ساعات حداکثر استفاده را از برق داشته باشند.

وزیر نیرو با بیان اینکه صنعت فولاد کشور یکی از صنایع ارزشمند و پر افتخار کشور است که میزان تولید فولاد کشور را از رقم ۳۸۰ هزار تن در اوایل انقلاب اسلامی اکنون به بیش از ۴۸ میلیون تن در سال رسانده است، افزود: جلسه بسیار خوبی که با انجمن صنعت فولاد کشور داشتیم برنامه‌های مدیریت مصرف برق تابستان بخش فولاد را مورد بررسی قرار دادیم.

محرابیان درباره افزایش میزان تأمین برق صنایع در فصل گرم امسال خاطرنشان کرد: بر اساس تازه‌ترین داده‌های پایش مدیریت شبکه برق ایران شاهد هستیم که از ابتدای فصل گرم سال جاری میزان تأمین برق صنایع فولاد نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد افزایش‌یافته است و نتیجه آن افزایش تولید و اشتغال در بخش صنعت فولاد است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به رفع ناترازی برق در حوزه صنعت با کمک خود صنایع گفت: از سال گذشته تولید ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع بزرگ کشور هدف‌گذاری شد که فرایند ساخت نیروگاه‌ها با ظرفیت ۵۶۰۰ مگاوات آغاز شده است.

وزیر نیرو افزود: سال گذشته دو واحد نیروگاهی در سمنان به بهره‌برداری رسید و تا پایان امسال نیز یک هزار و ۵۰۰ مگاوات توسط صنایع به ظرفیت تولید برق کشور افزوده می‌شود که از جمله آن‌ها دو نیروگاه رده اف توسط فولاد مبارکه، نیروگاه گل‌گهر سیرجان و نیروگاه آلومینیوم المهدی هستند که در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهند رسید.

محرابیان بیان کرد: تمهیداتی در نظر گرفته‌ایم تا صنایعی که اقدام به تأسیس نیروگاه می‌کنند، مازاد تولید خود را بتوانند به دیگر صنایع بفروشند و از این محل نیز کسب درآمد کنند.

وی درباره نحوه محاسبه برق در بخش خانگی نیز گفت: بخش خانگی جدا از اینکه به مشترکان کم‌مصرف پاداش ۲۰ برابری داده می‌شود و نیز مشترکان در چارچوب الگوی مصرف می‌توانند برق یارانه‌ای مصرف کنند، بر اساس قانون مشترکان پرمصرف باید هزینه تأمین برق مصرفی خود را با تعرفه غیریارانه‌ای پرداخت کنند که این برنامه از سال گذشته به اجرا گذاشته شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب