زنان در آلمان هر روز درد نژادپرستی را حس میکنند
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک گزارش جامعه شناختی نشان میدهد که نژادپرستی علیه مسلمانان در آلمان یک واقعیت روزمره تبدیل شده است و زنانی که روسری بر سر میگذارند و حجاب دارند با خصومت و برخوردهای به ویژه شدیدی روبرو هستند.
یک تحقیق در مورد اسلام هراسی که سه سال طول کشیده است نشان میدهد که ۵.۵ میلیون مسلمان آلمان به این مظنون هستند که با افراط گرایی خشونت آمیز همدلی و سمپاتی دارند.
در این گزارش آمده است که در مدارس به کودکانی که اسامی عربی یا ترکی دارند نمرات پایینتری داده میشود و معمولاً به آنها چیزهایی درباره خشونت طلبی و افراطیگری اسلام در مدارس آموخته میشود. همچنین گفته میشود که در برخی مدارس معلمها دخترانی که حجاب دارند را با القاب صدا میکنند.
در این گزارش آمده است که تعصبات در مورد اسلام باعث شده که زنان جدی گرفته نشوند و مردان مظنون به خشونت و تجاوز شناخته شوند.
زنان به محققان این تحقیق گفتهاند که در محل کارشان به آنها گفتهاند که باید روسری خود را بردارند و حتی مسلمانانی که در آلمان بزرگ شدهاند و آلمانی عالی صحبت میکنند، هنگام جستجوی شغل با تبعیض مواجه میشوند.
این مطالعه توسط یک هیئت ۱۲ نفره در سال ۲۰۲۰ در پاسخ به تیراندازی نژادپرستانه در هانائو که در آن ۹ نفر پس از تیراندازی یک مرد مسلح در کافههای قلیان کشته شدند، شروع شد.
ریم آلابالی رادوان، از اعضای دولت اولاف شولز، صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه گفت که تعصب و تبعیض ضد مسلمانان «گستره وحشتناکی» به خود گرفته است.
او گفت: «به ویژه یافتههای مربوط به تبعیض و خصومت نسبت به زنانی که از ظاهرشان معلوم است مسلمان هستند، برای مثال به این دلیل که روسری بر سر دارند و در نتیجه آسیب پذیر هستند، بسیار نگران کننده است.
بی ارزش کردن و به حاشیه راندن مردم، نه تنها مسلمانان و افرادی را که به دلیل پیشینه یا ظاهرشان مسلمان میشوند، را تهدید نمیکند، بلکه انسجام اجتماعی را نیز در کل تهدید میکند.
نانسی فایزر، وزارت کشور آلمان، گفت: این گزارش به خوبی نشان میدهد که نژادپرستی ضد مسلمانان در جامعه گسترده شده است و به یک واقعیت روزمره تبدیل شده. او گفت که دولت برای محافظت از مسلمانان اقداماتی انجام خواهد داد.
در گزارش ۴۰۰ صفحهای که روز پنجشنبه منتشر شد، آمده است:
حدود نیمی از آلمانیها با جملات اسلام هراسانه موافق هستند، به عنوان مثال، اینکه مسلمانان از دیگران اجتناب میکنند، تمایلی به یکی شدن با دیگران ندارند یا اینکه عبادت مذهبی شبیه به بنیادگرایان دارند. خشونت فیزیکی اغلب به مقامات گزارش نمیشود، به این معنی که سطح جنایات اسلام هراسی «احتمالاً به طور قابل توجهی بالاتر» از آمار پلیس است.
رسانهها عمدتاً از مسلمانان تصویری منفی منتشر میکنند، بهویژه در تلویزیون، جایی که بحثهای منظم در مورد ادغام مطرح میشود، اما خشونت علیه آنها به ندرت مورد بحث قرار میگیرد.
برخی مردم در نواحی روستایی و در بخشهای وسیعی از آلمان شرقی سابق، ارتباط کمی با مسلمانان دارند، و این بدان معنا است که دیدگاههای آنها توسط منابع خصمانه شکل میگیرد.
حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) که در نظرسنجیها رتبه بالایی دارد، «برنامه اسلامهراسی آشکار» را دنبال میکند.
جامعه مسلمان آلمان از نظر تاریخی در اختیار مردم ترک تبار بود، که بسیاری از آنها پس از ورود به آلمان برای کار در دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ در آلمان غربی سابق ساکن شدند.
تصویر مسلمانها در سالهای اخیر با ورود صدها هزار سوری در جریان بحران پناهجویان در سال ۲۰۱۵ تغییر کرده است. افراد زیادی نیز از افغانستان، مراکش، لبنان و عراق به آلمان مهاجرت کردهاند.
در این گزارش آمده است که مسلمانان فعال بیشتر در معرض خطر تبعیض قرار دارند. در این بیانیه آمده است: افرادی که خود را مذهبی توصیف میکنند، عضو سازمانهای اسلامی هستند یا لباسهایی با مفاهیم مذهبی میپوشند، شدیدترین نژادپرستی را تجربه میکنند. زنان روسری پوش به خصوص اشکال شدید خشونت را گزارش میکنند. بدیهی است که صرفاً مسلمان تلقی شدن بر اساس ظاهر برای تجربه نژادپرستی کافی است.
این هیئت که در سپتامبر ۲۰۲۰ شروع به کار کرد میگوید که برخی از تعصبات ممکن است ناشی از جهل و بدبینی تا خصومت آگاهانه نسبت به مسلمانان باشد.
انتهای پیام/