دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی ظرفیت بازار رمزارز‌ها (۷)؛

نیم‌نگاهی بر اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه

نیم‌نگاهی بر اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه
کارشناسان حوزه اقتصاد دیجیتال معتقدند؛ نگاه دستگاه ها به شرکت های دانش بنیان برای کمک به اقتصاد خوب است اما باید به این رویه سرعت بخشید.
کد خبر : 854804

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سعید احمدی پویا در پنل «اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» که در غرفه شرکت یوبیتکس برگزار شد، گفت: اگر نگاه حکمرانی به شرکت‌های اقتصاد دیجیتال تغییر نکند شاهد مهاجرت استارت آپ‌ها به سایر کشور‌های دیگر خواهیم بود.

احمدی پویا گفت: در دنیا صنف اقدام به برنامه ریزی می‌کند بنابراین باید نقش صنف در اقتصاد دیجیتال پررنگتر شود تا موضوعیت چنین بازاری به طور کامل معین و مشخص باشد.

وی افزود: تجربه کاربری موفق که مانع صدمه دیدن مصرف کننده شود رمز موفقیت اقتصاد دیجیتال است، بنابراین نباید قوانین وضع شده به زیان کسب و کار‌ها باشد.

احمدی پویا ادامه داد: ما کنار مسوولان هستیم تا بتوانیم سهم اقتصاد دیجیتال کشور در منطقه را افزایش دهیم، این تحول بزرگ با مشارکت و همکاری بین دستگاه‌ها و فعالان بازار مالی دیجیتال قابل دسترسی است.

کاهش استارت آپ‌ها در ۴ سال اخیر

در ادامه این نشست، محمد مهدی فاطمیان کارشناس حوزه اقتصاد دیجیتال گفت: در نمایشگاه سال جاری حدود ۴۰ شرکت کانتر دارند و این در حالیست که این رقم درنمایشگاه الکامپ سال ۹۸ به ۳۰۰ کانتر می‌رسید.

وی افزود: این آمار‌ها نشان می‌دهد وضع اقتصاد دیجیتال در کشور خوب نیست به همین دلیل توسعه شرکت‌ها سخت شده و از اهداف تعیین شده فاصله معناداری گرفته اند.

وی افزود: در دو سال اخیر شاهد این مساله هستیم که دولت متوجه اهمیت کسب و کار‌ها شده است، اما لازم است فرهنگ استفاده از استارت آپ‌ها گسترش پیدا کند.

فاطمیان تصریح کرد: یکی از جدی‌ترین ابزار‌هایی که به اقتصاد دیجیتال کمک می‌کند شرکت‌های فین تک هستند، اما فضای فعالیت برای آن‌ها در کشور مبهم است.

فاطمیان گفت: وقتی اقتصاد در شرایط ابهام قرار دارد تمامی افراد قدرت یکسانی برای تصمیم گیری نداشته و امکان برنامه ریزی ندارند.

وی افزود: وقتی با اقتصاد تورمی مواجه هستیم شاهد خروج نیروی انسانی و منابع مالی خواهیم بود.

فاطمیان ادامه داد: در حال حاضر برای پیدا کردن نیروی انسانی ماهر و کسانی که نیروی انسانی خوب پرورش می‌دهند با بحران مواجه هستیم.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به قطع ارتباط شرکت‌ها با دانشگاه‌ها اظهار کرد: شرایط اقتصادی موجب شده که شرکت‌ها ارتباط با دانشگاه‌ها را به دلیل شرایط نامساعد مالی قطع کرده اند. این امر نشان می‌دهد در بحث تامین نیروی انسانی تا دو سال آینده بحران جدی‌تر می‌شود.

مسوولان پاسخگوی اهداف محقق نشده باشند

اقتصاد دیجیتال

در ادامه این نشست، عباس آشتیانی پژوهشگر رمزارز و دیجیتال گفت:اسناد بالادستی و اهداف همخوانی دارند، اما محقق نمی‌شود، ولی هیچ یک از مسوولان که در مسیر تحقق اهداف کوتاهی کرده اند، محاکمه نمی‌شود.

آشتیانی ادامه داد: لازم است بابت هدف‌گذاری‌های حاکمیتی که محقق نشده است، مسوولان پاسخگو باشند.

این پژوهشگر رمزارز و دیجیتال افزود: در حال حاضر حجم بازار سرمایه ما به اندازه یک شرکت سرمایه گذاری خارجی شده و به ۱۶۰ میلیارد تومان رسیده است.

آشتیانی گفت: در حال حاضر یک میلیون کسب و کار آنلاین داریم که امیدواریم در کنش‌گری با مسوولان به تجربه موفقی دست پیدا کنند.

خروج کسب و کار‌ها از کشور

مهدی یعقوبی فعال حوزه رمزارز و صرافی دیجیتال در این نشست با اشاره به مهاجرت نیروی کار گفت: این روز‌ها شرایط به نحوی است که علاوه بر مهاجرت نیروی انسانی شاهد خروج کسب و کار هستیم.

وی با تاکید بر ضرورت اهداف اسناد بالادستی اظهار کرد: سیاست گذاری‌های اقتصادی نباید به صورت مداوم دچار تغییر شود.

یعقوبی با تاکید بر ضرورت ثبات سیاست گذاری گفت: شرکت‌ها باید بتوانند برنامه ریزی طولانی مدت داشته باشند که این امر بستگی به عدم تغییر مداوم سیاست‌ها از سوی حاکمیت دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب