میرلوحی: 167 نفر از لیست امید به مجلس وارد شدند
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایلنا، سید محمود میرلوحی با اشاره به پیروزی ائتلاف امید و با بیان اینکه ما در این دوره مجلس تاکید داشتیم تا انتخابات دور دوم صبر کنیم و به مسائل درونمجلس مشغول نشویم، اظهار داشت: این در حالی است رقیب ما، دامی را تحت عنوان دوگانه عارف-لاریجانی ایجاد کرد و فکر میکرد با این کار میتواند لاریجانی را مجددا به سمت جریان پایداری سوق داده و از اصلاحات جدا کند.
توازن نسبی اصلاحطلبان و اصولگرایان مجلس دهم یک مزیت است
عضو شورای عالی سیاستگذاری ضمن تاکید بر اینکه جریان اصلاحات این تصمیم را با شناخت گرفت، افزود: ما از ائتلاف فراگیر اصلاحات و حامیان دولت صحبت کردیم و قدم به قدم به ائتلاف امید رسیدیم.
او خاطرنشان کرد: ما در شرایطی که بیشترین محدودیتها را بعد از ردصلاحیتها تجربه میکردیم با تدبیر، این مهندسی طرف مقابل را علیه ائتلاف، دولت و اصلاحات به یک پیروزی تبدیل کردیم. با وجود این مشکلات جلو آمدیم و تا هشت خرداد نیز برای مشخص شدن وضعیت مسائل مربوط به دورنمجلس صبر خواهیم کرد. ما معتقدیم این توازن نسبی دو جریان بین اصلاحات و اصولگرا در مجلس دهم یک مزیت است.
میرلوحی با اشاره به اینکه این مجلس با مجالس قبل تفاوت دارد، یادآور شد: در مجلس ششم اکثریت مطلق از آنِ اصلاحات بود و در مجلس هشتم و نهم اکثریت مطلق از آن اصولگرایان. الان مجلسی مختلط از هر دو جریان و بخشی از مستقلان داریم که این مستقلان نیز به واسطه فضای شکل گرفته در انتخابات وارد شدند.
اصولگرایان فکر میکنند مستقلان به آنها نزدیکاند
قائم مقام رییس ستاد انتخاباتی تهران عنوان کرد: مشکلی که دوستان اصولگرا به آن توجه نمیکنند این است که فکر میکنند مستقلان به آنها نزدیکاند.
او افزود: اینها عملا گفتند ما با شما نیستیم، اما دلیل اینکه نگفتند با اصلاحطلبانند روشن است. با توجه به شرایط انتخاب مصلحت دیدند چنین رویکردی داشته باشند. مینو خالقی درگیر همین صحنهای است که آنها از بودن در آن اجتناب میکردند و ترجیح میدادند از این دغدغهها به دور باشند. مردم حمایتشان را از اصلاحات و دولت اعلام کردند و مخالفتشان را با جریان تندرو اعلام کردند، لذا نمیشود به راحتی آرای مردم را زیر غبار قرار داد.
اصولگرایان در ۶۰ کرسی از ۸۸ کرسی که کسب کردهاند، رقیبی نداشتند
میرلوحی ضمن بیان اینکه اصولگرایان نیز در انتخابات رای آوردهاند، گفت: رای آنها در شرایطی بود که اساسا در تعداد زیادی از کرسیها ما کاندیدا نداشتیم. اصولگرایان در ۶۰ کرسی از ۸۸ کرسی که کسب کردهاند، رقیبی نداشتند. اصلاحطلبان در مرحله دوم برای ۶۱ کرسی کاندیدا اعلام کردند. این بدان معنی است که برای ۷ کرسی نمایندهای نداشته است. در مرحله اول نیز برای ۶۰ کرسی کاندیدا نداشتیم.
۱۶۷ نفر با ائتلاف امید به مجلس راه پیدا کردهاند
قائم مقام رییس ستاد انتخاباتی تهران با بیان اینکه فکر میکنیم مردم خواهان تغییرند، یادآور شد: این ۱۶۷ نفری که با ائتلاف امید به مجلس راه پیدا کردهاند از نظر ما مورد قبول هستند و خوشحالیم که از آنها حمایت کردیم، اما انتطار داریم همه آنها به پیام مردم که تغییر است، توجه کنند
عضو شورای عالی سیاستگذاری یادور شد: برخی میخواهند بین مطالبههای مردم و مصلحتهای سیاسی تعارص ایجاد کنند. فکر میکنند اینکه ما اصرار داریم به پیام مردم اهمیت دهیم، به این معنی است که ما با آقای لاریجانی اختلافی داریم.
سهشنبه هفته آینده؛ جلسه دوم فراکسیون امید
او ضمن اشاره به جلسه دوم فراکسیون امید در سهشنبه هفته آینده خاطرنشان کرد: امیدواریم در این نشست در خصوص اساسنامه فراکسیون امید تصمیمگیری میشود. برخی میخواهند تکلیف مجلس زودتر از موعد مشخص شود، اما ما اعلام کردیم که مسئله هیات رئیسه بعد از مرحله دوم مشخص میشود. الان نیز اعلام میکنیم تصمیم انتخاب هیات رئیسه به عهده نمایندگان و فراکسیون امید در مجلس است. توصیه میکنیم نمایندگان به خواست مردم و پیام مردم و میثاقنامه و خرد جمعی توجه کنند.
او با بیان اینکه مجلس اگر دو فراکسیون اصلی هم داشته باشد ما نهایتا خواهان همکاری دو فراکسیون هستیم، گفت: ما برای تضارب آرا کار میکنیم؛ یک صدایی خوب نیست. ممکن است بعضیها بگویند ما بیاییم فراکسیون امید را توسعه بدهیم به یک فراکسیون فراگیرتر. آن هم منعی نیست، اما اینکه آنها بگویند اصولگرایان ۱۸۰ نفرند، به نظر غیر صادقانه میرسد.
میرلوحی خاطرنشان کرد: بعضیها میگویند میتوانیم فراکسیون امید را به یک فراکسیون فراگیرتر تبدیل کنیم. این از نظر ما هیچ ایرادی ندارد اما شیوهای که برخیها به وسیله آن به دنبال فراگیری فراکسیون هستند را تایید نمیکنیم.
عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحات تاکید کرد: ممکن است برخی از آقایان نظر دیگری داشته باشند و بخواهند عملکرد متفاوتی نسبت به فراکسیون داشته باشند؛ اما به هر جهت ما از اینکه این آقایان را همراهی کردیم و از لیست ما بالا آمدهاند، پشیمان نیستیم.
دو نفر از منتخبان تهران میثاقنامه را امضا نکردند
میرلوحی تاکید کرد: ما معتقدیم طرفداران اصلاحات در جریان تدابیری که پشت این تصمیمها بوده است، قرار دارند و در خصوص اینکه چرا افرادی که تحت عنوان لیست امید به مجلس راه پیدا کردهاند و در مقاطع حساس، خلاف تصمیمهای فراکسیون تصمیم میگیرند، توضیح داد: به طور خاص دو نفر از منتخبان تهران به این دلیل که در آخر ائتلاف به ما پیوستند، شرایطی پیش نیامد که میثاق را امضا کنند. با این حال ما فکر کردیم به نفع خود این دوستان و مجلس آینده است که به سازمان شیشهای مجلس وفادار باشند. هرکه با رای مردم وفادار بماند، خودش سود خواهد کرد
این فعال سیاسی همچنین با تاکید بر اینکه اگر دو نفر یا چهار نفر هم چنین عمل کنند، ما متضرر نخواهیم شد، به بیان آمارها پرداخت و گفت: الان طبق برآوردهایی که داریم، ۱۶۷ نفر با لیست امید آمدند، ۲۰ نفر هم تحت تاثیر مراکز استانها اظهار تمایل به همراهی با فراکسیون کردهاند.
بررسی فراکسیون اکثریت مجلس در جلسه دوم اصلاحات
او با بیان اینکه جلسه دوم اصلاحات احتمالا روز سهشنبه برگزار خواهد شد تاکید کرد: در جلسه ۱۸ اردیبهشت اساسنامه توزیع شده و قرار است در این جلسه صحبتهایی را درباره فراکسیون اکثریت مجلس را داشته باشد.
میرلوحی با تاکید بر اینکه برخیها هنوز مجلس دهم شروع نشده خودشان را متهم به دروغگویی میکنند، گفت: برخی نمایندگان با نردبان امید بالا آمدند اما به رای مردم پشت کردند. کسی که در این شرایط با عارف عکس گرفته و الان به فراکسیون امید پشت میکند و به جریان دیگری میرود، پیام نامناسبی خواهد فرستاد. اینها به جای اینکه وفای به عهد را ترویج کنند و بیوفایی با مذمت کنند، بیوفایی را را نشر دادهاند
همراهی با عارف و احترام به مطالبات مردم است
میر لوحی با بیان اینکه ما نمیخواهیم چیزی را به کسی تحمیل کنیم بلکه صرفا میگوییم همراهی با عارف و احترام به برنامه شورای عالی پیگیری مطالبات مردم است. امروز بحث بر سر این است که شورای عالی بماند یا نماند. ما میگوییم با مردم میثاق بستهایم و نمیتوانیم در برابر مسئولیتهایی که در برابر مردم داریم شانه خالی کنیم. از این رو یکی دیگر از دلایل ماندگاری این شورا میثاق دو جانبه با مردم است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: نمایندگان و واسطههای رای مردم به این نمایندگان، باید پاسخگوی رای مردم باشند. یا مردم مجددا به آنها رای خواهند داد یا از آنها عبرت خواهد گرفت.
میرلوحی ضمن اشاره به رای غیرحزبی یکی از نمایندگان اصلاحطلب در جریان رایگیری برای انتخاب شهردار تهران در گذشته، تاکید کرد: امروز این موضوع به عنوان یک نظریه و رفتار سیاسی در جهان طرح شده است لذا هرکس هر رفتاری از او سر بزند باید پاسخگوی رفتارش باشد، در مجلس بیش از جاهای دیگر نیز باید پاسخگو باشد.
هرکس که خوب بود هم طنین صدای مردم را شنید
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات با تاکید بر اینکه اصولگرایان هم باید توجه داشته باشند که نمیتوانند صدای مردم را نشنوند، خاطرنشان کرد: این صدا آنقدر طنینانداز شد که هرکس هم که خواب بود یا ثقل سامعه داشت این صدا را شنید. مردم خواهان حقوق شهروندی و تعامل با دنیا هستند و خواهان امید و آرامش و رونق اقتصادیاند. اینها مطالبات یک قوم خاصی نیست، بلکه شعار همه مردم است.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: درست است ما مجلس حزبی نداریم و اساسا انتخابات ما حزبی نیست و حزب مشخص و مدونی نداریم، اما این بار بهتر و صریحتر ار دفعات گذشته جریانهای سیاسی اقدام به عملکرد حزبی داشتهاند. کار حزبی شکل گرفته و مردم با لیستها رای دادهاند. آنها به یک جریانی در تهران، با همه ابزار و امکانانتشان نه گفتند. حالا شما این جریان نه شنیده را به قیمت عهد شکنی منتخبان میخواهید بالا ببرید. این کار غیر حرفهای و خیلی غیر اخلاقی است. ما بر سر حرف خودمان هستیم که گفتیم انتخاب بر عهده نمایندگان است اما در مقابل تحریک و پیش قضاوت برخیها نسبت به آینده به قیمت بیوفایی منتخبان به لیستهایشان نمیتوانیم سکوت کنیم.
فشاری به منتخبان برای تصمیمگیری وارد نمیشود
میرلوحی با تاکید بر اینکه برخی منتخبان در حال رایزنی و انتخاب هستند و ما حق نداریم پیش از نهایی شدن تصمیم فشاری بر آنها وارد کنیم، گفت: درست است که منتخبان را ما وارد لیستها کردیم و ما واسطه رای مردم بودیم اما اینها خودشان باید انتخاب کنند. این لازمه احترام به رای مردم است. فراکسیون امید قدم به قدم بدون تعجیل و تبلیغات حرکت میکند و تابع یک جریان مشخصی که هیاهو و غوغاسالاری میکند، نخواهد بود ما مطئنیم که انتخاب مردم هوشمندانه بوده و انشاءالله منتخبان نیز قدردان این اعتماد مردم خواهند ماند.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اظهار داشت: جریانی که پرچم این غوغاسالاری را در دست دارد امروز تغییر فاز داده و ایجاد شکاف بین اصولگرایان معتدل و اصلاحات را دنبال میکند. ما باید بدانیم در مجلس فعلی جریان دلواپسی هست که مردم به آن نه گفتهاند. ما نباید فرصت به آنها بدهیم. باید به طور مسئولانه و با تدبیر عمل کنیم. در این مسیر فراکسیون امید نباید از وظایف خود شانه خالی کند
میرلوحی ضمن بیان اینکه بعضی از دوستان پیشنهادهایی میدهند و میگویند مجلس به جای توجه به خواست مردم به مصلحتهای خاصی بپردازد. ما میگوییم این مصلحتها هم حائز اهمیت است، اما مصلحتنگری باید ذیل پیام شفاف مردم در انتخابات جای داشته باشد.
اصولگرایان بر عهدشان وفادار بمانند
او گفت: در صورتی که ما میتوانستیم نمایندگان را متحد کنیم، حرفی نبود اما اینها تخیل است. دو فراکسیون باید شکل بگیرد. امید و اصولگرایان. ولی نه اصولگرایانی که فکر میکنند در بر همان پاشنه مجلس نهم میچرخد. مردم پیامشان را روشن دادهاند و گفتهاند اولویت ما اصلاحات و حامیان دولت است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: ما از دوستان اصولگرایی که با لیست امید به مجلس راه پیدا کردهاند، انتظار داریم طوری عمل کنند که هم رفاقتهایشان با سایر اصولگرایان حفظ شود هم بر عهدشان وفادار بمانند.
میرلوحی در خصوص مسئله مینو خالقی نیز خاطرنشان کرد: شورای عالی سیاست گذاری امیدوار است هم آقای رئیس جمهور هم وزارت کشور اجازه ندهند رای او مخدوش شود.
انتخابات اصفهان و بررسی اعتبارنامه باید موکول به رای مجلس شود
او ضمن یادآوری بلائی که نظارت استصوابی بر سر انتخابات آورده، گفت: گلههای ما به جای خود؛ اما اگر این اتفاق بعد از انتخابات هفت اسفند که مردم با این صراحت حرف خود را به کسانی که نگاه خاصی را به انتخابات و رای مردم داشتند زده بودند، رخ دهد بدعت سنگینتری خواهد بود لذا امیدوارم دولت به این امر رضایت ندهد، چراکه این حق مجلس است.
میرلوحی تصریح کرد: اگر پرونده انتخابات اصفهان گشوده بود میتوانست آقای آجدانی به مجلس راه یابد. اگر نه نمیشود کسی که رای آورده و پروندهاش بسته شده است را حذف کنید. این از مسائلی است که موکول به رای مجلس است. به نظر ما شورای نگهبان اختیارات مجلس را سلب کرده است که این بدعت جدیدی است.
مستندات شورای نگهبان است، قبل از قطعیت صلاحیت هم وجود داشته است
میرلوحی با بیان اینکه در گذشته هم چنین اتفاقی افتاده، اما آقای محتشمی وزیر کشور وقت زیر بار نرفته است، گفت: مدارکی که امروز جزء مستندات شورای نگهبان است، قبل از قطعیت صلاحیت هم وجود داشته است. در قانون آمده نظر شورای نگهبان در تایید صلاحیت قطعی است. این مستندات از قبل هم وجود داشته است؛ حال مگر میشود صلاحیت یک فرد قطعی شود و دوباره غیرقطعی شود؟
میرلوحی تاکید کرد: در دنیایی که همه در حال دیدن سازمان شیشهای انتخابات هستند چنین رویکردهایی به شأن مردمسالاری آسیب میزند. شورای عالی از اول پیگیر مسئله بوده است اما نخواسته فضا را تبلیغاتی کند. من خودم پیگیر این داستان بودم و شاهد تلاش این شورا و عارف برای حل موضوع از طریق شورای نگهبان و دولت بودهام.
امیدوارم تبلیغ پایداری برای امتیاز گرفتن از لاریجانی باشد
این عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان همچنین در خصوص نزدیکی مجدد جبهه پایداری به لاریجانی با وجود هجمههای شدیدی که آنها در مجلس گذشته بر او وارد کرده بود، خاطرنشان کرد: امیدوارم این تبلیغ آنها برای امتیاز گرفتن از لاریجانی باشد. چرا که معتقدم آقای لاریجانی رفتاری از اینها دید و اینها تا جایی پیش رفتند که هیچ حیثیتی برای رقیب نمیگذاشتند و شیوههای برخوردشان به شدت حذفی و جنجال بوده است. بنابراین امیدوارم این تبلیغ جریان رقیب صرفا برای امتیازگیری باشد.
او با بیان اینکه آنها به عنوان یک اقلیت در مجلس هستند، گفت: البته این افراد باید پاسخگوی هزینههایی که بر کشور تحمیل کردند باشند.
بعضی امیدوارند بین فراکسیون امید و فراکسیون دوم رخنه ایجاد کنند
عضو شورای عالی سیاست گذاری همچنین اظهار داشت: در فضای فعلی مجل بعضیها امیدوارند که بین فراکسیون امید و فراکسیون دوم رخنهای ایجاد کنند که این اقلیت بتواند نقش بیشتری بازی کند اما ما امیدواریم با تدبیری که هم فراکسیون امید و هم لاریجانی و طیف ایشان دارند اجازه ندهند این اتفاق بیفتد. در عین حال این دو فراکسیون در تدارک برنامههای همکاری برای کارآمدی مجلس هستند.
میرلوحی افزود: به عنوان پیشنهاد گفت میشود برای کارآمدی بیشتر مجلس، فراکسیون فراگیری شکل بگیرد. در حال حاضر حالتی پیش آمده که میشود طرفداران برجام و مخالفان برجام را از هم جدا کرد. میشود همین را به عنوان یک سرمایه قلمداد کرد و مجلس شدت اختلافها را بین دو فراکسیون کاهش و امید به همکاری را افزایش دهد.
عدهای فکر میکردند باید دلواپسیهایشان را مرتب به رخ جامعه بکشند
او تاکید کرد. اینها نشانه بلوغ سیاسی کشور است. نمایندگان در مسائل ملی باید با هم همکاری کنند. اینطور نباشد که مثل مجلس نهم عدهای مقابل تصمیمهای دولت صفبندی کنند چراکه اینها به نفع مردم نیست. ما در مساله برجام شاهد بودیم که چطور یک عده فکر میکردند باید دلواپسیهایشان را مرتب به رخ جامعه بکشند. ما در مرحلهای هستیم که مهمترین مسئلهمان رونق اقتصادی است. در بحث سرمایه گذاری همه قبول داریم که سرمایه گذاری خارجی باید شکل بگیرد. اگر قرار باشد همین اقلیت دلواپس از مشهد تا قم بخواهند رویه دلواپسهای مجلس نهم را ادامه بدهند و مرتبا تریبون به خارجیها بدهند که ایران را ناآرام جلوه بدهند، درست نیست
میر لوحی با تاکید بر اینکه مجلس در دعوت از سرمایهگذاران خارجی باید یکصدا باشد، خاطرنشان کرد: در عین حال برای حفظ سرمایهگذاران داخلی هم باید کوشید. امروز سرمایهگذاران داخلی هم اعتماد کافی را ندارند که البته در این مسیر دولت قدمهای خوبی برداشته است. اگر مجلس هم این مسیر را حمایت کند، ما به زودی در حل مشکل رکود موفق خواهیم شد.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات ابراز داشت ما ادغام دو فراکسیون را به نفع جامعه نمیدانیم. حداقل دو جریانی بودن به نفع جامعه است. تعریف دو جریان هم این چنین نیست که یکی مطلق باشد آن یکی در یک اقلیت ناپیدا. همین شکلی که به وجود آمده مطلوب است.
او در توضیح افزود: امروز فراکسیون امید ۵۵ تا ۶۰ درصد مجلس را در دست دارد و فراکسیون اصولگرا هم ۴۰-۴۵%. با این فرصت مردم بهتر در جریان مسائل قرار میگیرند و تصمیمهای در اتاقهای در بسته گرفته نمیشود.
مشکلات دولت نهم و دهم به دلیل تصمیمگیری در اتاقهای در بسته بود
میرلوحی یادآور شد: مشکلاتی که در دولت نهم و دهم رخ دادبه این دلیل بود اینها در اتاقهای در بسته تصمیم میگرفتند و الان ۹۰۰ میلیون درآمد مردم معلوم نیست چه بر سرش آمده است. از این رو وجود دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا به نفع مردم است و این به این معنا نیست که اینها همدیگر را نابود کنند بلکه باید در فضای رقابت جوان مردانه برای پیشرفت کشور تلاش کنند.
انتهای پیام/