دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر ارشاد: باید سند الزامات هوش مصنوعی را تدوین کنیم

وزیر ارشاد: باید سند الزامات هوش مصنوعی را تدوین کنیم
محمدمهدی اسماعیلی از ضرورت تدوین سند الزامات استفاده از هوش مصنوعی با بهره‌گیری از نظر نخبگان جوان خبر داد.
کد خبر : 854729

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز  در  نخستین همایش «هوش مصنوعی، رسانه و تحولات تولید محتوا» گفت: هوش مصنوعی امروزه به عنوان یک نقطه عطف مهم در همه مسائل بشری خود را نشان می‌دهد و این یک تحول مهم است و می‌توان مثل یک انقلاب جدید نظیر انقلاب صنعتی یا انقلاب ارتباطات به آن نگاه کرد.

وی اظهار کرد: طبیعی است وقتی با این تحول مواجهیم، کار عاقلانه این است که متناظر با اتفاقات جدید آینده پژوهی کنیم و ببینیم با چه روشی با این پدیده روبرو شویم. هوش مصنوعی امروزه از پدیده‌ای آزمایشگاهی خارج شده و روزانه چیز‌های جدیدتری از آن می‌بینیم. در حوزه فرهنگ و رسانه نیز نگرانی‌ها و نگاهی که لازم است به هوش مصنوعی داشته باشیم را مطالبه می‌کنیم.

 تغییر مرجعیت از رسانه‌های مکتوب به رسانه‌های نوین

اسماعیلی افزود: ما در حوزه رسانه در سال‌های اخیر پدیده‌های نوینی را مشاهده کردیم و امروز مقولات جدید خود را بر ما حاکم کردند. شاید دو تا سه دهه پیش رسانه‌های مکتوب بخش مهمی از اطلاعات مردم را تشکیل می‌دادند. بعضی از روزنامه‌ها تا ۲۰۰ صفحه آگهی داشتند. حالا امروز می‌بینیم بسیاری از روزنامه‌ها کمتر از دو یا سه هزار تیراژ دارند و اکثر مخاطبان آن‌ها زیر یک درصد هستند. این یعنی یک تغییر مرجعیت از نظام رسانه‌ای مکتوب به نظام رسانه‌ای نوین منتقل شد. وقتی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های برخط در لحظه همه اخبار را مخابره می‌کنند دیگر کسی سراغ مطبوعات نمی‌رود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «وی او دی‌ها» و شبکه نمایش خانگی بخش بزرگی از اوقات فراغت خانواده ها را پوشش می‌دهند و امروز این تبدیل به مسئله ای سیاسی شده که نظارت بر این اثار برعهده کیست؟  در این سال هایی که اختلاف بین وزارت ارشاد و صداوسیما ایجاد شده، برخی از اپلیکیشن هایی که مثلا برای کارهای مثل انتقال پول یا کارهای خدماتی هستند هم فیلم تولید می‌کنند! ما حساب کردیم بیش از ۲۰ هزار فیلم در نرم افزارهای مختلف تولید شده که کوچکترین نظارتی هم روی ان نیست و نمی‌دانیم باید برای آن چه کار کرد. نمی‌توان همه این فیلم ها را ملغی و از روی اینترنت حذف کرد و همه چیز را از نو ساخت. در چنین شرایطی هوش مصنوعی هم به این فضا اضافه شده است.

اسماعیلی ادامه داد: تحولات اخیر نظام حکمرانی فرهنگی سنتی ما را به شدت دچار چالش کرده است. ما باید این مسئله را فارغ از تفکرات سیاسی نگاه کنیم و جلوتر حرکت کنیم و تنظیم‌گری را به درستی انجام داد. چون امروز هوش مصنوعی هم به این شرایط وارد کرده و در این زمینه درست تصمیم‌گیری کنیم. من معتقدم انفعال چیز خوبی نیست و باید از این فرصت استفاده کرد.

وی افزود: در برخی از دانش‌ها، فاصله ما با دنیا زیاد بود اما  با ورود به آنها این اختلاف کم شد که فناوری نانو یکی از این موارد است. ما باید از نخبگان جوان و دانشجویی استفاده کنیم تا سندی از الزامات استفاده از هوش مصنوعی تهیه کنند. با یک دورهم نشینی و هم افزایی می‌توانیم به این سند برسیم اما اگر منفعل باشیم این تکنولوژی جدید کل حیات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ما را دچار چالش می‌کند.

اسماعیلی عنوان کرد: من فکر می‌کنم این کار شدنی است، باید با یک تیزهوشی و آینده نگری این کار در دستور کار قراربگیرد و می توان با یک فراخوان گسترده ایده ها و دستاوردهای مختلف را بررسی کرد. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  به عنوان یک کرسی جدید علمی به این موضوع نگاه می‌کنیم و از طرح ها و ایده های نو درخصوص هوش مصنوعی حمایت می‌کنیم. یک نهاد پویا  نسبت به پدیده‌ها واکنش سریع دارد و من امیدوارم ما بتوانیم با ورود به موقع به این تکنولوژی، واکنشی درخور به آن نشان دهیم. حتی اگر نیاز به همایش بین‌المللی یا منطقه ای باشد ما آمادگی برگزاری و حمایت از آن را داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته