قیمت موسسه کیهان در سال ۵۸ چقدر بود؟
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در چهارم تیرماه ۱۳۵۸ امام خمینی در دیدار با کارکنان کارخانه اتمسفر ایران ضمن دعوت مردم به صبر تاکید کردند: حالا باید با همت شماها، با همت همه، من که طلبهای هستم آنقدری که میتوانم، شماها که بحمدالله قدرتمند هستید، آنقدری که در قدرتتان هست، کم کاری نکنید. بی کار نباشید، کار بکنید که مملکتتان که الآن برای خودتان است و از دست غیر نجات پیدا کرده است، مبادا یک وقتی کم کاری بشود و ما نتوانیم، شما نتوانید مملکتتان را اداره بکنید. بعد بگویند اینها احتیاج به قیّم دارند؛ احتیاج به این دارند که یک کسی دیگر بیاید اداره کند مملکتشان را. باید همه دست به هم بدهید این مملکت را اداره بکنید، و همه دست به هم بدهید و این اقتصاد را سالم کنید و این چرخها را به راه بیندازید. کارخانهها به همت شما باید به راه بیفتند. وقتی که به راه بیفتند، منفعتش هم مال مملکت خودتان و خودتان است؛ و امید است ظلمهایی که سابق میشد تکرار نشود
زندانیان کشور آزاد میشوند
دادستان کل انقلاب در اطلاعیهای با توجه به نظر امام خمینی در خصوص اینکه کسانی که گناه صغیره انجام داده اند نباید در زندان بماننداعلام کرد به جز کسانی که مرتکب توطئه، قتل و جاسوسی شده اند سایرین به تناسب آزاد میشوند.
در اطلاعیه دادستان انقلاب تاکید شده که نباید بدون تحقیقات کامل کسی را بازداشت کرد. کمبود کادر قضایی از دیگر دلایل این اقدام دادستان انقلاب است.
خلع سلاح شهربانی مهاباد
دیشب افراد ناشناس با حمله به شهربانی مهاباد نیروهای این مرکز نظامی را خلع سلاح کردند. باباطاهری رئیس شهربانی مهاباد با تایید حمله به شهربانی مهاباد گفت: در حمله افراد ناشناس به این مرکز ماموران نیز با حمله کنندگان همکاری کردند و سلاح خود را بر زمین گذاشتند.
گفته شد تعدادمهاجمان به شهربانی مهاباد ۲۰ نفر بودند.
نامهنگاری آیت الله قمی برای آزادی امام موسی صدر
آیتالله حسن قمی طباطبایی در نامهای به پادشاه اردن از وی خواست مقدمات بازگشت امام موسی صدر به لبنان را فراهم کند.
در بخشی از تلگرام آیت الله قمی به ملک حسین آمده است؛ ازآن اعلیحضرت انتظار است که با اقدامات جدی و مدبرانه خود موجبات مراجعت حجت الاسلام والمسلمین سید موسی صدر که یکی از شخصیتهای جهان اسلام میباشد را به لبنان فراهم کنید. گفتنی است، امام موسی صدر به دعوت دولت لیبی به این کشور سفر کرد که پس از آن دیگر خبری از او نشد.
کیهان میلیون قیمت گذاری شد
مدیر جدید موسسه کیهان با بیان اینکه این موسسه ۱۴۰ میلیون تومان قیمت گذاری شده است، گفت: این موسسه متعلق به بانک است و دو برابر این قیمت مقروض است. حسین مهدیان با رد این شایعه که کیهان را ۸۰۰ میلیون خریداری کرده است، اظهار داشت: اقدام من در خرید یک موسسه مطبوعاتی کاری تجاری و اقتصادی نبوده است بلکه برای کمک به انقلاب اسلامی این کار را انجام داده ام.
وی با اشاره به اینکه کیهان نباید قائم به شخص باشدگفت: از این پس این روزنامه که مستقل و کاملا بی طرف خواهد بود و درجهت انقلاب اسلامی گام برمی دارد.
پیشنهاد انحلال دادگاه انقلاب
وزیر دادگستری دولت موقت اعلام کرد با تصویب شورای انقلاب و در زمان مقتضی دادگاهها و دادسراهای انقلاب منحل خواهند شد.
صدر حاج سیدجوادی با اشاره به اینکه در متن لایحه رسیدگی به جرایم ضد انقلاب، این دادگاهها جایگزین دادگاهها و دادسراهای انقلاب شده اند، گفت: هر زمانی که شورای انقلاب مقتضی بداند دادگاهها و دادسراهای انقلاب منحل و وظایف آنها را دادگاه رسیدگی به جرایم ضد انقلاب انجام خواهد داد.
نامه مفتی زاده به آیت الله مرعشی در خصوص مذهب رسمی کشور
در پی تاکید آیت الله مرعشی نجفی بر اینکه مذهب رسمی کشور باید شیعه اثنی عشری باشد، مفتی زاده یکی از سران کرد در نامهای به ایشان خواستار ذکر نشدن مذهب رسمی در قانون اساسی جمهوری اسلامی شد. مفتی زاده تعیین مذهب را در قانون اساسی نوعی دنباله روی از حکومتهای مرتجع عربی عنوان و در نامه خود آورده است؛ برای تدوین قوانین آنچه به محدوده قانون اساسی ارتباط دارد مورد اختلاف مذاهب نیست.
وی در ادامه پیشنهاداتی هم چون، شوراهای خودمختاری برای وضع قوانین مناطق متناسب با مذهب آن منطقه، حکم کردن در احوال شخصیه براساس مذهب هر شخص و تاسیس شورای مکتبی متشکل از دانشمندان اهل تسنن وتشیع را ارائه کرد.
مفتی زاده درپایان با آرزوی این که کاش انقلاب به این زودی پیروز نمیشد نوشت:اگر انقلاب به این زودی پیروز نمیشد انقلاب پختهتر میشد؟!
اغلب احزاب سیاسی دعوت وزارت خارجه را پذیرفتند
در پی دعوت وزارت خارجه از احزاب و گروههای سیاسی برای بحث و تبادل نظر پیرامون سیاست خارجی ایران اغلب احزاب و سازمانهای سیاسی آمادگی خود را برای شرکت در این میزگرد اعلام کردند. با این حال حزب جمهوری اسلامی و گروه آزادی خواهان اسلامی این دعوت را رد کردند.
تشیع باید مذهب رسمی کشور باشد
جمعی از روحانیون اصفهان در تلگرامی خطاب به امام خمینی از رسمی بودن تشیع در کشور پشتیبانی کردند. روحانیون اصفهان همچنین طی تلگرام دیگری برای شورای انقلاب و نخست وزیر از پیش نویس قانون اساسی پشتیبانی کردند.
کنگره مسلمانان منتقد قانون اساسی تشکیل شد
عصر امروز کنگره مسلمانان منتقد قانون اساسی طی مراسمی در تالار فردوسی دانشگاه تهران گشایش یافت. در این مراسم که گروهی از طبقات مختلف اجتماعی حضور داشتند دکتر صادقی رئیس کنگره طی سخنانی ضمن انتقاد از قانون اساسی و تاکید بر این نکته که برخی اصول پیش نویس قانون اساسی از شرع و دین مسلمانان دور است خواستار کاندیدا شدن امام خمینی به عنوان نخستین ریاست جمهوری ایران شد.
وی گفت: هدف از تشکیل این کنگره بررسی و انتقاد از پیش نویس قانون اساسی است که اشکالات فراوان دارد جمهوری اسلامی خود کافی است که قانون اساسی این جمهوری را تفسیر و معنی کند و معنی جمهوری اسلامی حکومت خدایی و مردمی است. حکومت خدایی است، چون قانون این جمهوری و رئیس این جمهوری از دیدگاه کتاب و سنت معین میشود و مردمی است، چون این مردم آگاه و مومن و مسلمان هستند که تحت شرایطی که کتاب و سنت برای ریاست جمهوری معین کرده است رئیس جمهور اسلام را معین میکند.
وی سپس با اشاره به این مطلب که این جمهوری اسلامی موقتا ایرانی است سپس جهانی خواهد شد و همچنین با تاکید بر این نکته که اسلام ناسیونالیست نیست بلکه انترناسیونالیست میباشد افزود: قانون گذار در این مکتب فقط خدا است و قوه مقننه در پیش نویس قانون اساسی از قوههای جمهوری اسلامی ما نیست.
وی سپس از حکومتهای جمهوری معمول در شرق و غرب یاد کرد و گفت ما دنبال لفظ نمیگردیم بلکه دنبال معنی میگردیم رئیس جمهور از نظر اسلام یعنی، ولی امر مسلمین و فرماندار مسلمانان و در حال حاضر بزرگترین عالم و عادل و کاردان اسلامی در دنیا امام خمینی هستند.
وی با تاکید بر لزوم پذیرفته شدن ریاست جمهوری از جانب امام خمینی گفت: در پیش نویس قانون اساسی ذکر شده است که رئیس جمهور بالاترین مقام مسئول جمهوری اسلامی است و ما کسی را بالاتر و برتر از امام نمیشناسیم و به کس دیگری جز امام اعتماد نداریم و کس دیگری را به عنوان رئیس جمهور انتخاب نخواهیم کرد. سپس آقای حامد در این مراسم طی سخنانی از پیش نویس قانون اساسی و مقدمه آن انتقاد کرد و تاکید کرد: این پیش نویس از قرآن و سنت گرفته نشده است.
وی گفت: بحث بر روی محتوای قانون اساسی باشد و محتوای آن باید چیزی باشد که مردم میخواهند اگر قانون اساسی چیزی نباشد که مردم میخواهند خواه در مجلس موسسان مورد بررسی قرار گیرد خواه در مجلس خبرگان فرقی نمیکند. گفتنی است این کنگره تا ۱۵ تیرماه همه روزه از ساعت ۱۸ به بحث و تبادل نظر خواهد پرداخت.
آیت الله بهشتی: بنای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری را ندارم
آیت الله بهشتی دبیرکل موقت حزب جمهوری اسلامی در مصاحبه با خبرنگار مجله المستقبل توضیحاتی را در خصوص حزب جمهوری اسلامی و دیگر مسائل جاری کشور ارائه کرد. وی درباره علت تاسیس حزب جمهوری اسلامی گفت: از سال ۱۹۷۵ برای تاسیس چنین حزب اسلامی نقشه کشیده بودیم. ولی اوضاع و احوال و احتیاجات دیگر انقلاب مانع از تشکیل آن شد. پس از پیروزی انقلاب مورد جدیدی برای تاسیس یک سازمان سیاسی پیش آمد، چون مسائل سیاسی و اقتصادی و اجتماعی مملکت بر دوش ما بود و انجام این وظیفه احتیاج به کمک افراد متخصص در زمینههای مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی داشت لذا اقدام به تاسیس حزب کردیم.
آیت الله بهشتی در پاسخ به «مشی سیاسی حزب چیست؟» نیز گفت: مشی سیاسی حزب اسلام است و هدف از آن ایجاد جامعهای است که در آن ارتباط میان انسانها آزادانه و به دور از هرگونه دشمنی یا تکبر و یا استثمار باشد هدف حزب ما تحقق چنین جامعهای است؛ لذا به نظر من انقلاب هنوز تمام نشده و تا استقرار یک حکومت اسلامی در یک جامعه اسلامی ادامه خواهد داشت.
وی درباره دشمنان انقلاب نیز گفت: خطرها و دشمنان بسیار است، اما خطرات هم از داخل و هم خارج متوجه اسلام است خطرات خارجی از طرف صهیونیسم، آمریکا و استعمار غرب و شاید هم استعمار سرخ شرق متوجه ما هست و کینه اینها علیه انقلاب ایران بسیار عظیم است و انقلاب آن را درک میکند.
آیت الله بهشتی ادامه داد: اما در مورد خطرات داخلی همان طور که اطلاع دارید وضع اقتصاد کشور خوب نیست و بسیاری از گروههای سیاسی سعی میکنند از این موضوع سوء استفاده کنند و لذا ما باید با هوشیاری و آگاهی و بالا بردن دانش سیاسی ملت با آنها مقابله کنیم و من معتقدم که انقلاب هنوز با گامهای محکم و عالی به جلو میرود.
آیت الله بهشتی در تشریح نظر اقتصادی خود نیز گفت: در واقع ما مالکیت شخصی و آزادی کار را به رسمیت میشناسیم، ولی در دو مورد باید یک حد معینی در نظر گرفته شود و این حد از لحاظ شکل اجتماعی آن است بدین معنی که ما به مالکیت شخصی و مسئله آزادی کار احترام میگذاریم تا حدی که باعث ضرر به دیگران نشوند، چون ضرر به غیر در اسلام رد شده است.
وی افزود: ما معتقدیم اگر شخصی به تنهایی مالک یک کارخانه یا موسسه بزرگ باشد هدفش استثمار کارگران است و این حرام است، چون باعث ضرر به کارگران است و این حرام است ... مقدار ضرر اصل اساسی تعیین کننده حد و مرز آن مالکیت و وسائل تولید برای ما میباشد.
آیت الله بهشتی درباره آزادی احزاب چپ گرا نیز گفت: ما بارها گفته ایم که اینها از طریق سازمانهای خود آزادی عقیده و بیان دارند البته اگر خائن نباشند یعنی این که به طور کلی آلت دست غیر یارانی یا یکی از قدرتهای بزرگ خارجی نباشند.
آیت الله بهشتی در پاسخ به این سوال که آیا نامزد ریاست جمهوری خواهید شد نیز گفت: من طالب ریاست جمهوری نیستم ترجیح میدهم در کنار ملت به این انقلاب ادامه بدهم تا پیروزی نهایی حاصل گردد. ولی اکر ملت از من بخواهند این مسئله دیگری است و وظیفه ایجاب میکند که قبول کنم، ولی شخصا راغب به پست ریاست جمهوری نیستم.
انتهای پیام/