محمدی: سینما فرصتی برای معرفی توانمندی زنان بلوچ است
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین محمدی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد چابهار بهبهانه برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا گفت: «مکران» منطقه مهمی از کشورمان است که زنان صاحبنامی در عرصههای مختلف داشته است. بانعلی در جنگ و نبرد و وطندوستی، هانی در عشق و عاشقی و زنان بسیار دیگری در اسطورههای بلوچ وجود دارند که قصههای دلاوریهایشان نسل بهنسل بازگو شده است.
وی زنان منطقه بلوچستان را از اصیلترین زنان ایران معرفی کرد و با بیان اینکه زنان این منطقه رنجدیده و ظلم کشیدهاند والبته سرآمد در فعالیتهای اجتماعی و استحکام خانواده هستند، گفت: این زنان در استحکام خانواده سرآمدترین زنان ایرانی هستند.
این مدیر فرهنگی نقش زنان در قوام خانواده بلوچ را بیمانند خواند و افزود: در جامعه کنونی بلوچستان، عدم توجه به زنان و توانمندیهای آنان معضل مهمی است که نیاز به کار مستمر فرهنگی دارد.
محمدی ساخت آثار سینمایی و فعالیتهای فرهنگی و هنری را در ارتقای فرهنگ این منطقه تاثیرگذار خواند و تصریح کرد: زنان این منطقه با الهام گرفتن از زنان اساطیری و کهن بلوچستان خواهند توانست نقش اساسی در تقویت فرهنگ اقوام داشته باشند. اگر در قوم بلوچ حرف از مهماننوازی بهمیان میآید، محوریت این ویژگی زنان قوم بلوچ است لذا زنان بلوچ نقش اصلی در صیانت از مهمان را دارند. اگر در این استان حرف از صنایع دستی و هنر است؛ آثار دست زنان این سرزمین است که در کنار خانواده توانستهاند جامعه بلوچ را حفظ کردهاند که فکر میکنم فیلمسازان باید با الهام گرفتن از این مفاهیم و فرهنگ بتوانند انعکاس جامعی از اقوام ایرانی داشته باشند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد چابهار به تشریح بخشی از فعالیتهای کانون فیلم وعکس و سینمای جوان این استان پرداخت و گفت: زنان چابهار به دلیل فرهنگ و آداب و رسوم خود توانستهاند در آثار مختلف بدرخشند که نمونه آنها سکینه آزادی است که توانسته در ۹ فیلم سینمایی نقشآفرینی کند. از همین منطقه خانم حمیرا ریگی بهعنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در برونئی فعالیت داشتهاند. پس میتوان گفت زنان در این منطقه نقش اجتماعی برجستهای پیدا کردهاند.
وی افزود: مولفههای بسیاری در خانواده و زن بلوچ وجود دارد که میتواند محور سینما باشند؛ مواجهه هالیوود و بالیوود از خانواده و زن یک مواجهه با سواستفاده از مولفههای جنسی است لذا پرداختن به خصوصیات فرهنگی اقوام و خانواده در ایران میتواند نقطه قوت سینمای ایران باشد چراکه تنوع فرهنگی خانوادهها و اقوام در سینما کمرنگ است که میتواند در زمینه ساخت فیلمهای بلند و کوتاه دستمایه جدی سینماگران قرار گیرد.
محمدی با اشاره به توجه سینمای ایران به خانواده و زن بلوچ در آثار متعدد گفت: سینما میتواند فرصتی برای معرفی توانمندی زنان بلوچ باشد. ما در فیلمهای مختلف سینمایی شاهد نقشآفرینی خانواده و زن بلوچ هستیم و نگاه جامعه نسبت به آن روشن شد و دنیای جدیدی در این منطقه بخاطر توجه سینما به این مقولهها ایجاد شده است بهطوری که دختران زیادی در فیلمهای کوتاه و بلند بازی میکنند و این مسئله محدود به عرصه هنر نشده است بلکه در خانوادهها موجب یکگونه گفتمانسازی شده است.
رئیس اداره فرهنگ منطقه آزاد چابهار به جشنواره فیلم حوا اشاره کرد و تولید آثار متعدد خانوادهمحور را ضروری دانست و تاکید کرد: آنچه امروز باید از آن بهعنوان تهدید یاد کرد نمایش آثار کرهای و ترکیهای است که همسو با فرهنگ اصیل خانواده ایرانی نیست؛ آنچه میتواند در این زمینه اثرگذار باشد تولید و پخش آثار سینمایی خانوادهمحور است که در گونههای مختلف تولید شود. اگر جامعه هنری ایران جایگاه خانواده را ارتقا دهد، حتماً تهاجم فرهنگی سریالهای خارجی کمتر خواهد شد. فضای مجازی و اینترنتی شرایطی را فراهم کرده است که برای تاثیرگذاری حتماً باید کار کیفی با تاکید بر خانواده صورت گیرد. تولید آثار سینمایی در چابهار موجب ارتقای خانواده بلوچ و جریانساز شده است.
لازم به یادآوری است، نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا به دبیری مهدیه سادات محور و به همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد ۱۶ تا ۲۳ تیر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/