دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نامه «مجمع مدیران زن ایران اسلامی» به قالیباف درباره لایحه عفاف و حجاب

نامه «مجمع مدیران زن ایران اسلامی» به قالیباف درباره لایحه عفاف و حجاب
اعضای مجمع مدیران زن ایران اسلامی در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی نکاتی را درباره لایحه عفاف و حجاب متذکر شدند
کد خبر : 854403

به گزارش خبرنگار جامعه و فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجمع مدیران زن ایران اسلامی در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی نکاتی را درباره بازنگری درباره لایحه عفاف و حجاب مطرح کرد.

در متن این نامه آمده است:

بسمه تعالی

«حجاب یک حکم شرعی و یک مساله قانونی است و دراین زمینه در درجه اول دستگاه‌های دولتی و حکومتی و مدیران آن‌ها مراقبت کنند تا بر اساس قانون عمل شود.»

مقام معظم رهبری ۹۸/۵/۳

خدمت ریاست محترم مجلس شورای اسلامی اقای دکتر قالیباف

با تقدیم سلام

همان گونه که مستحضرید حجاب به عنوان یک حکم. اجتماعی اسلام که در ارتباط وثیق با کرامت و امنیت زنان، تحکیم خانواده و سلامت اخلاقی جامعه است، مدتی است به ابزاری سیاسی برای مبارزه با نظام جمهوری اسلامی بدل شده است، بنحوی که بنظر می‌رسد این حکم روشن شرعی در عمل از دایره هنجار‌های ارزشی و قانونی جامعه اسلامی خارج شده است.

بر این اساس قطعا برخورد مناسب و قاطع با چنین شرایط نامطلوبی از سوی مجموعه حاکمیت امری ضروری و فوری بنظر می‌رسد.

انچه در روز‌های اخیر به عنوان لایحه"عفاف و حجاب" در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است، می‌تواند در بازتعریف حجاب به عنوان یک هنجار ارزشی و قانونی و تحقق عملی آن نقش مهمی داشته باشد و البته این در صورتی میسر می‌شود که مجلس شورای اسلامی با توجه به نقطه نظر‌های تکمیلی و اصلاحی صاحب نطران دلسوز و دغدغه مند، لایحه مزبور را تدوین و. تصویب نماید.

اما اهم مواردی که انتظار می‌رود در موضوع لایحه عفاف و حجاب مورد توجه و بازنگری واقع شود، عبارتند از:

۱- قانون بایستی روشن، صریح و جامع باشد تا بتواند حد و مرز‌های رفتار اجتماعی مخاطبان را تعریف و تعیین نماید و نسبت به هنجارشکنی و نقض قانون جنبه بازدارندگی قوی داشته باشد که بنظر می‌رسد لایحه عفاف و حجاب فاقد این روشنی و. صراحت و قدرت بازدارندگی است.

۲- هر قانونی برای پیاده شدن نیاز به سازوکاراجرایی دقیق و شفاف، ضمانت اجرایی مشخص و نظارت مستمر دارد و در متن لایحه از این منظر ضعف و نارسایی مشهود است. در واقع لایحه فاقد ضمانت اجرایی، نظارت بر اجرا و حمایت از ضابطین قانون است.

۳- لایحه مزبور مرز روشنی را میان قانون شکنی در حد یک امر فردی و مبارزه ساختارمند سیاسی با امر حجاب قائل نشده است، در حالی که این‌ها در عمل دو گونه کاملا متمایز از هنجارشکنی است و مستلزم برخورد‌های سنجیده مناسب است.

۴- بنظر می‌رسد برای رفع نقایص لایحه استفاده از نقطه نظرات کارشناسی در حوزه‌های حقوق، جامعه شناسی، روان شناسی و... بتواند به تدوین قانونی همه جانبه نگر، واقع گرا و بازدارنده منجر شود. در این صورت انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی با توجه و بهره مندی از نظرات تخصصی مزبور در جهت اصلاح و تکمیل لایحه اقدام اساسی نماید.

بر این اساس مجمع مدیران زن ایران اسلامی ضمن حمایت قاطع از تصویب قانون جامع عفاف و حجاب، بر این باور است که در کنار تصویب و اعمال قانون قطعا بایستی با مجموعه تدابیر و اقدامات فرهنگی ایجابی، زمینه‌های پذیرش عقلی، عاطفی و اعتقادی حجاب را فراتر از قانون محض در مخاطبان ایجاد و تقویت کرد.

مشخصا مجمع اعلام می‌دارد که با توجه به ظرفیت‌های علمی، مدیریتی و اجرایی در این مجموعه مردم نهاد خود را موظف به تلاشی همه جانبه و برنامه ریزی شده برای تحقق ابعاد فرهنگی حجاب می‌بینیم و امید داریم که با وجود قانون شفاف و قاطع و کار فرهنگی تبیینی و تحلیلی قوی، بتوان بر مشکلات حوزه عفاف و حجاب در مقطع کنونی در جامعه ایران اسلامی غلبه کرد تا از این رهگذر راه رشد و تعالی برای زنان ایرانی هموار گردد و در مسیر تحکیم خانواده و بهسازی اخلاقی و معنوی جامعه مان گام‌هایی اساسی برداشته شود.


بعون الله تعالی

مجمع مدیران زن ایران اسلامی

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب